Κώστας Νικολακόπουλος

Οι λύσεις στο γκολ έρχονται…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πολύ δυνατό τεστ με τη Λίβερπουλ.

*** Κέρδισε, λέει, τις εντυπώσεις ο Ολυμπιακός με τη Λίβερπουλ. Για εμένα ο Ολυμπιακός, των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να κερδίζει περισσότερα πράγματα από τις εντυπώσεις, ακόμη και σε επίπεδο φιλικών αγώνων. Πολύ απλά, γιατί αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί.

***Δεν ήταν καλύτερη η Λίβερπουλ. Ούτε καλύτερες φάσεις έκανε. Ούτε πίεσε τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση την αρχή του παιχνιδιού, όταν ήρθε το γκολ από την ολιγωρία του Εντινγκά και τη χαλαρή αντίδραση και του Μανιάτη στην εξέλιξη της φάσης (ο Έλληνας διεθνής ήταν καλός στη συνέχεια και συμμετείχε σε φάσεις ισοφάρισης-ρεβάνς, αλλά...) . Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, ήταν αυτός που της έβαλε πιο δύσκολα. Από το 35’ ως το 75’ οι Άγγλοι δεν είχαν καν σουτ!

***Να προσέξουμε, από την άλλη, ότι στα τέσσερα φιλικά του ο Ολυμπιακός είχε το 3-0 επί της Μίλαν, που έδειξε και εναντίον της Σίτι σοβαρές αμυντικές αδυναμίες (κι έφαγε πέντε) κι από εκεί και πέρα μόλις ένα γκολ στα άλλα τρία: από το φάουλ του Κασάμι και την προβολή του Αυλωνίτη.

***Σήμερα του άξιζαν κι ένα και δύο γκολ, ειδικά με το δοκάρι του Γκαζαριάν, το σόλο του Μπουχαλάκη, που πέρασε και τον γκολκίπερ αντί να σουτάρει στο τετ α τετ, αλλά και τις αρκετές άλλες αρκετά καλές ευκαιρίες, που χάθηκαν κύρια από τον Σαβιόλα. Αλλά παραμένει το ενεργητικό μικρό για την τόσο καλή εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός ως ομάδα.

***Τη λύση λογικά θα την δώσουν κατά βάση δύο επιθετικοί που θα έρθουν-ίσως από το Μεξικό, αλλά κι από αλλού!

***Ο Μίτσελ στο τέλος έπαιξε κάτι σαν 4-4-2, με Κολοβό και Παπάζογλου μπροστά, φορτώνοντας πολύ το κέντρο (Τσόρι, Κασάμι, Μπουχαλάκη, Σάμαρη), ενώ έπρεπε, θεωρητικά, να φορτώσει την επίθεση. Όμως, έχοντας βάλει ήδη Ντοσεβί, Διαμαντάκο και Γκαζαριάν, είχε επιπλέον επιλογή μόνο τον Φουστέρ και προτίμησε να δώσει ευκαιρία σε πιο άπειρα παιδιά.

***Κι είδαμε ότι ο Μπουχαλάκης πήγε πάλι να κάνει φοβερό γκολ, αυτή τη φορά όχι από μακριά, αλλά από κοντά. Θα ήταν πράγματι το κερασάκι στην τούρτα μίας πράγματι πειστικής εμφάνισης του Ολυμπιακού απέναντι στην ομάδα, που στο φινάλε έχασε το αγγλικό πρωτάθλημα τον Μάη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x