Γιώργος Χελάκης

Χορηγοί επικοινωνίας στην ΕΠΟ, ένα νέο φρούτο...

Το θέμα προέκυψε πριν το ταξίδι στη Βραζιλία για το Μουντιάλ. Συγκροτήματα Τύπου ενημέρωναν ότι γίνονται «χορηγοί επικοινωνίας» υπογράφοντας σχετικές συμβάσεις με την ΕΠΟ.

Το θέμα προέκυψε πριν το ταξίδι στη Βραζιλία για το Μουντιάλ. Συγκροτήματα Τύπου (ένα πριν και ένα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης) ενημέρωναν ότι γίνονται «χορηγοί επικοινωνίας» υπογράφοντας σχετικές συμβάσεις με την ΕΠΟ. Για το περιεχόμενο των συμβάσεων ούτε λόγος. Φυσικά αυτό δεν είναι υποχρέωση των Μέσων να το ανακοινώσουν. Επειδή όμως πρόκειται για Media, η ΕΠΟ από το εμπορικό της τμήμα μέχρι την ίδια την εκλεγμένη διοίκησή της θα έπρεπε να έχει δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία. Τι πάει να πει άραγε «χορηγός επικοινωνίας» σε μια αθλητική ομοσπονδία.

Ποια από τις δραστηριότητες της ΕΠΟ έχει ανάγκη προβολής και την στερείται; Αν - όπως διαρρέεται - η επικοινωνία αφορά την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου είναι περίπου παράλογο να θεωρηθεί ότι ο Τύπος δεν την προβάλει και πρέπει να επισυναφθούν ειδικές χορηγικές συμφωνίες για τον σκοπό αυτό. Εδώ όμως τίθεται ένα πελώριο ερώτημα. Από την πλευρά της η ΕΠΟ τι «προσφέρει» ανταποδοτικά στον «χορηγό επικοινωνίας». Από την εμπειρία της Βραζιλίας προκύπτουν αναντίρητα τα εξής:

*Οι «χορηγοί επικοινωνίας» είχαν ορισμένες φορές πρόσβαση στα «άδυτα» του ξενοδοχείου της Εθνικής Ομάδας και προτεραιότητα σε συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών.

*Σε εσωτερικές αεροπορικές μετακινήσεις συνάδελφοι που εργάζονταν για λογαριασμό των «χορηγών επικοινωνίας» ταξίδεψαν με το αεροπλάνο της ΕΠΟ αποφεύγοντας ταλαιπωρία και πιθανότατα κόστος για τα Μέσα τους.

Μέχρι σήμερα αγνοείται ποιος είναι ο «φωστήρας» αυτής της ιδέας και ποια σχέση έχει με τη δημοσιογραφία και τον τρόπο που αυτή ασκείται.

Κάποιος πρέπει να του πει ότι έχει πάνε περίπατο οι συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στα ΜΜΕ και δημιουργούνται συνθήκες ομοιόμορφης και κατευθυνόμενης πληροφόρησης. Κάποιος πρέπει να του πει ότι με τέτοιες «χορηγικές συμφωνίες» εύκολα δημιουργείται η εντύπωση ότι οι «χορηγοί» δεν καλούνται τόσο να προβάλουν τις δραστηριότητες της εθνικής ομάδας ή της ΕΠΟ όσο καλούνται να παραβλέψουν και να αποσιωπήσουν δυσάρεστες ειδήσεις όπως αυτές που αφορούν την εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της ΕΠΟ σε δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επιλέγω κομψές διατυπώσεις διότι έχω ακόμη την εντύπωση ότι κάποιοι άφρονες και επιπόλαιοι προχώρησαν σε τέτοιες «συμφωνίες». Ούτε περιμένω βέβαια από τον «φωστήρα» να δώσει τις απαντήσεις. Αυτές πρέπει να δοθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Σαρρή. Εννοείται ότι αυτό πρέπει να γίνει αφού μελετήσει τη σύμβαση. Το γράφω γιατί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι υπάρχει τουλάχιστον μία σύμβαση χορηγίας που υπογράφηκε πολύ παλιότερα, αλλά δεν έχει σταθεί δυνατό να φτάσει στο γραφείο του προέδρου...

ΥΓ: Εννοείται ότι τέτοιου είδους συμβάσεις χορηγίας δεν αφορούσαν κατά το παρελθόν και δεν θα αφορούν στο μέλλον του ΣΠΟΡ FM, το site του ΣΠΟΡ FM και την SportDay.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x