Stoiximan Super League

«Να… περπατάμε στο χώμα»

Σε τρία επίπεδα χωρίζεται το φετινό πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, και τόνισε ότι η Καλλονή θα χρειαστεί να παλέψει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Την περσινή σεζόν αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν «καταδικάσει» από την έναρξη του πρωταθλήματος την Καλλονή και υποστήριζαν ότι θα υποβιβαστεί στη Football League.

Τελικά οι νησιώτες κατάφεραν να παραμείνουν, παίζοντας μακριά από την έδρα τους για έναν χρόνο.

Φέτος τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, αλλά ο Γιάννης Μαντζουράκης απάντησε – μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - σε όσους θεωρούν ότι η ομάδα θα βρίσκεται και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής υπογράμμισε ότι το φετινό πρωτάθλημα χωρίζεται σε τρία επίπεδα: στο πρώτο μόνος του ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και Αστέρας, και στο τρίτο όλες οι υπόλοιπες ομάδες (όπως και η Καλλονή).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μαντζουράκης στην εκπομπή του Μιχάλη Τσόχου και του Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το «πάρτι» που στήθηκε στο νέο γήπεδο της Καλλονής το Σάββατο:

«Είναι πολύ πιο ιδιαίτερο να παίζουμε σε άδειες έδρες. Ξέρεις τι είναι να σε χειροκροτούν 60 χιλιάδες καρέκλες άδειες; Ήταν ωραίο ό,τι έγινε το Σάββατο, επειδή και η κατάληξη ήταν ωραία. Θέλαμε πολύ να παίξουμε στην έδρα μας. Το καταφέραμε μετά από ενάμιση χρόνο. Πράγματι με τη λήξη του αγώνα ήμασταν όλοι χαρούμενοι και απολαύσαμε ένα καλό παιχνίδι».

Για την εικόνα της ομάδας του, η οποία έχει μέχρι στιγμής 4 βαθμούς στις πρώτες δύο αγωνιστικές:

«Με ρώτησαν τι περιμένω να βελτιώσει η ομάδα σας; Του απάντησα ότι στα πέντε πρώτα ματς περιμένω να βελτιώσουμε το ρυθμό και τη φόρμα των παικτών μας. Μιλάω λίγο και πρέπει να με προσέχετε. Για το χρόνο που παίζουμε η ετοιμότητά μας είναι καλή. Έχουμε πλησιάσει στα στοιχεία που έχω τονίσει. Μετά από τόσα χρόνια προσπαθούμε να τα προσέξουμε.

Στα τελευταία φιλικά είχαμε περιορισμένο αριθμό παικτών. Αυτό είναι αποτέλεσμα προγραμματισμού, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι. Συχνά στα φιλικά παίζουν 23 παίκτες και πρέπει να αποκτήσουν ρυθμό και να γίνει καταμερισμός δυνάμεων. Για το μούδιασμα που είχαμε στην αρχή του πρώτου αγώνα μας στην έδρα μας, ήταν λογικό αυτό και περιμένω βελτίωση.

Έχουμε βελτιώσει την εικόνα του ρόστερ μας. Πρέπει να βγει η χημεία από τα προσόντα των παικτών μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε με μεγάλη προσοχή
».

Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν:

«Όπως πέρσι έλεγαν ότι θα υποβιβαστούμε, έτσι και φέτος δεν μπορεί να πει κανείς ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία. Είναι η δεύτερη σεζόν μας στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, αφού από τις δώδεκα ομάδες που παίζουν για την παραμονή οι τέσσερις υποβιβάζονται. Αυτά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να μην περπατάμε στη θάλασσα που είναι κοντά μας, αλλά στο χώμα».

Για την απόκτηση του Ανρί Καμαρά από τον Παναιτωλικό:

«Εκείνο που λάβαμε υπ’ όψιν μας είναι ότι έχει πραγματικές βάσεις, αφού αγωνιζόταν για πολλά χρόνια σε ένα σκληρό πρωτάθλημα (το αγγλικό) και αυτό φαίνεται. Είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας και σε αυτό μπορεί να φανεί».

Για τους Ναβάρο, Χουάνμα, Πιπίνης και Τσαμπούρης

«Ήρθαν πράγματι πολλά παιδιά που έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ομάδα. Και εσείς είστε έμπειροι και εμείς είμαστε έμπειροι, αλλά την πραγματική εικόνα των ομάδων θα την δούμε μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Θα υπάρξουν τρία επίπεδα στον βαθμολογικό πίνακα. Ένα και με διαφορά από το δεύτερο ο Ολυμπιακός, αφού διαθέτει ποιοτικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα, είναι το δεύτερο με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίποηλς και οι υπόλοιπες 12 είναι που θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ για να παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό είναι που θα τραβήξει και την προσοχή του κόσμου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x