Γιώργος Μαζιάς

Και η ισοπαλία θα είναι επιτυχία

Είναι ομαδάρα. Πρωταθλήτρια. Έρχεται από διπλό στο «Μπερναμπέου». Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο και για το ρεαλιστικό του στόχο.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτοχος του πρόσφατου ισπανικού Σούπερ Καπ, αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ του 2012. Θέλετε κι άλλα; Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των ομίλων.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια απίστευτη ομάδα που εκτός των άλλων προέρχεται κι από μεγάλο διπλό στο «Μπερναμπέου» επί της Ρεάλ για την Πριμέρα.

Οι «ροχιμπλάνκος», με εξαίρεση την ήττα στην παράταση από τη Ρεάλ στον τελικό του Πρωταθλητριών, δεν έχασαν στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά είναι αήττητοι σε ευρωπαϊκό 90λεπτο εδώ και 1,5 χρόνο.

Τελευταία τους ήττα στην Ευρώπη, αυτή από τη Ρούμπιν Καζάν το Φλεβάρη του 2013 με 0-2 στο «Καλντερόν» για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον Ολυμπιακό, η αποστολή είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη. Για να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ακόμη και η ισοπαλία θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Μίτσελ απέναντι στην Ατλέτικο.

Το πρόγραμμα έφερε τον δυσκολότερο αντίπαλο για πρεμιέρα στους «ερυθρόλευκους». Μια σκληρή, αποτελεσματική, ώριμη και πολύ σπουδαία ομάδα με σφραγίδα τον χαρακτήρα του Σιμεόνε.

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι μια νέα ομάδα. Με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι, αλλά ίδιες φιλοδοξίες. Φέτος, όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.

Η παράδοση του φέρνει πάντα σπουδαίο αντίπαλο στην πρεμιέρα. Σχεδόν πάντα εντός έδρας. Η ήττα που έρχεται, τον κάνει να τρέχει. Πέρυσι πρόλαβε και έφερε τα πάνω κάτω κάνοντας δικιά του την πρόκριση. Φέτος, είναι άλλη ιστορία. Στο κόλπο είναι και η ισχυρότατη Γιουβέντους. Ό,τι πάρει κόντρα στην Ατλέτικο ο Ολυμπιακός θα συνιστά επιτυχία πρώτου μεγέθους.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να είναι προσεκτικός σε όλο το ματς. Ειδικά όμως χρειάζεται συγκέντρωση στα στημένα. Η Ατλέτικο θεωρείται -όχι άδικα- ως η καλύτερη ομάδα στα στημένα. Ακόμη και στη Ρεάλ έβαλε γκολ μετά από κόρνερ στο πρόσφατο ντέρμπι του Σαββάτου.

Όσο κι αν οι συγκρίσεις δεν είναι εφικτές, πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε με το βαρύ 1-4 από την Παρί ΣΖ στην αντίστοιχη πρεμιέρα καταρρέοντας στο δεύτερο ημίχρονο από τρία γκολ σε στημένη μπάλα.

Βέβαια, η Ατλέτικο είναι ομάδα που μπορεί να σου βάλει γκολ με κάθε τρόπο. Για τον Ολυμπιακό το πρώτο ζητούμενο είναι η άμυνά του. Δεν είναι παιχνίδι που μπορείς να απαντήσεις άνετα σε κάθε κίνηση του αντιπάλου σου. Το πώς θα παίξει το ξέρει μόνο ο Μίτσελ. Την τακτική θα την διαπιστώσουμε στο γήπεδο. Λογικό. Έτσι γίνεται πάντα σε κάθε τέτοιο παιχνίδι.

Είναι αγώνας που πας με τη φιλοσοφία του «αντάρτικου». Ό,τι πάρω, καλό είναι. Αρκεί να είσαι προσγειωμένος και να ξέρεις και ποιος είσαι και ποιον έχεις απέναντί σου. Το πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ πέρυσι ίσως και να είναι οδηγός αντιμετώπισης της Ατλέτικο. Το αποτέλεσμα δεν μπορείς να το προδικάσεις. Άλλωστε, οι επιτυχίες του παρελθόντος δεν σου εξασφαλίζουν το μέλλον. Κάτι σαν τα ομόλογα (ας πούμε…)

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x