Ισπανία

Καταχρεωμένη η Ρεάλ

Συνολικό χρέος 602 εκατ. ευρώ έχει η Ρεάλ. Σημαντική η αύξησή του από πέρσι, ενώ μικρή είναι η αύξηση των εσόδων παρά την κατάκτηση του Champions League.

Τι κι αν κατέκτησε Champions League και Κύπελλο Ισπανίας πραγματοποιώντας μια πετυχημένη σεζόν πέρσι; Η Ρεάλ Μαδρίτης όχι απλώς δεν είδε τα χρέη της να μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυτά αυξήθηκαν σημαντικά.

Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό χρέος της ισπανικής ομάδας ανέρχεται πλέον στα 602 εκατ. ευρώ μετά το τέλος της σεζόν 2013/14 παρουσιάζοντας αύξηση 11,3% σε σχέση με τα 541 εκατ. της περασμένης χρήσης. Από το χρέος αυτό, τα 75 εκατ. είναι τραπεζικά, τα 361 οφειλές που πρέπει να καλυφθούν σύντομα και τα 241 σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, τα έσοδα της Ρεάλ έφτασαν τα 550 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση μόλις 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, παρότι από την πορεία του Champions League μόνο μπήκαν στα ταμεία περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Ρεάλ επιχειρεί να μειώσει το χρέος πουλώντας ποδοσφαιριστές σε πολύ υψηλότερη τιμή από ό,τι τους είχε αγοράσει, όπως τους Ιγκουαΐν, Εζίλ και Ντι Μαρία. Ωστόσο με μεταγραφές σαν αυτές του Γκάρεθ Μπέιλ και του Χάμες Ροντρίγκες που κόστισαν 101 και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ο προϋπολογισμός βγαίνει τελικά… εκτός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x