Γιώργος Μαζιάς

O Oλυμπιακός πήρε ένα ακόμη σκαλπ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για μια ακόμη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού που θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη. Μετά τις Μπενφίκα, Γιουναϊτεντ, Ατλέτικο πάει και η Γιουβέντους!

Tα λόγια χάνουν τη σημασία τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Με «Αγιο» Ρομπέρτο ή χωρίς το θέμα είναι ένα: Ο Ολυμπιακός πήρε το σκαλπ μιας ακόμη τεράστιας ομάδας. Μόνο τον τελευταίο χρόνο Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους λύγισαν στον Πειραιά. Το έργο με τις φοβερές και τρομερές επεμβάσεις το είχαμε δει και πέρυσι κόντρα στους Πορτογάλους, αλλά στο φινάλε τι είναι αυτό που μετράει; Η νίκη, φυσικά.

Ο Ολυμπιακός την πήρε και πάει παρακάτω. Δεν έχει εξασφαλίσει τίποτε ακόμη, αλλά έκανε ένα μεγάλο βήμα και τον κόσμο του να είναι και παλι υπερήφανος. Τα γνωστά αμυντικά προβλήματα χάρη στις ηρωικές επεμβάσεις του Ισπανού πορτιέρο και την αυτοθυσία του Εντινγκά αυτή τη φορά δεν κόστισαν. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο για μια ακόμη φορά προσπάθησε να παίξει μαζική άμυνα για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η εικόνα. Κακό δεν είναι. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Τι αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Αλλα χρόνια έπαιζε μπάλα, έχανε ευκαιρίες και στο τέλος έχανε και τα ματς. Τώρα, εκείνος είναι ο νικητής. Η πρόκριση είναι ακόμη ανοικτή. Ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά μέσα στο κόλπο, αλλά τώρα πάει εκείνος στις έδρες Γιουβέντους και Ατλέτικο, ενώ έχει το μειονέκτημα της ήττας στο Μάλμε. Πρέπει να πάρει αποτέλεσμα σε Ιταλία ή Ισπανία για να αποκτήσει εκείνος το πάνω χέρι. Μπορεί; Φυσικά και μπορεί, αλλά προτεραιότητα πλέον είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ειδικά φέτος, τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια, έχει δείξει ότι είναι ικανός για όλα. Οταν είναι συγκεντρωμένος τότε μπορεί πολλά πράγματα. Επί των επαίνων, είναι για ακόμη φορά σημαντικό ότι κατάφερε μια ακόμη μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πασίγνωστη ομάδα. Δεν είναι μικρό πράγμα. Δείχνει σταθερότητα και ότι δεν είναι τυχαία όσα έχει καταφέρει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Για πρόκριση και όλα τα σχετικά είναι καλύτερο να μην γίνουν προβλέψεις. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Για την ώρα είναι αυτό που λέμε σε... καλό δρόμο.

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x