Κώστας Μιαούλης

Κάτι σαν Τσιάρτας, αλλά με δεξί πόδι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την σπουδαία νίκη στα Χανιά, που ήρθε μέσα από τις «στημένες» φάσεις, αλλά και για το γλυκό δεξί πόδι του Πέτρου Μάνταλου.

Μετά τον ισόπαλο αγώνα με τον Πανθρακικό, για το Κύπελλο, όσοι είναι τακτικοί επισκέπτες της στήλης, αλλά και όσοι με παρακολουθούν στο ραδιόφωνο, θα θυμούνται πως είχα επιμείνει, στο πόσο πολύ, θα πρέπει η ΑΕΚ να δουλέψει στις «στημένες» φάσεις. Σε αυτές τις πρώτες δύσκολες και με βάση το πρόγραμμα, αγωνιστικές, η «Ένωση» τόσο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όσο και στο σημερινό ματς, βασίστηκε και πήρε τη νίκη από στατικές φάσεις. Ισοφάριση με τον Απόλλωνα, από εκτέλεση φάουλ του 23χρονου μέσου, στο κεφάλι του Ντακόλ, νίκη από την άσπρη βούλα, με αυτόν σκόρερ. Σήμερα, νίκη με απευθείας δική του εκτέλεση και με συστημένη σέντρα στον Κολοβέτσιο για το 2-0. Αρχίζει και θυμίζει πολύ Τσιάρτα ο Μάνταλος, στα στημένα, αλλά με το δεξί πόδι.

Προσωπικά, ειδικά στο ξεκίνημα, θεωρώ πως την διαφορά την κάνουν οι νίκες και όχι τόσο η καλή απόδοση. Το πρόβλημα είναι πως η ΑΕΚ πασχίζει για να δημιουργήσει φάσεις και αυτό είναι θέμα που ζητά, άμεσα, λύση. Ο Μπαρμπόσα επιμένω πως οφείλει να γίνει πιο απλοϊκός στο παιχνίδι του και να δίνει τη μπάλα, όσο γίνεται νωρίτερα, ενώ και ο Πλατέλλας δεν μπορεί να κινηθεί στα υψηλά στάνταρ της περασμένης χρονιάς. Κι ο Αραβίδης, παρά το γεγονός πως το κεντρικό δίδυμο των Χανίων είχε δυσλειτουργία, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ, σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά και μέχρι το 60ο λεπτό να υποφέρει, στη δημιουργία. Το θέμα στην δημιουργία, εξακολουθεί να υφίσταται. Λύνεται με περισσότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα, με γρηγορότερη μεταφορά, αλλά τον Ιανουάριο επιθετικά, αλλά και στα χαφ χρειάζεται ενίσχυση, ώστε να μην είναι αναγκαίο κάποιος δημιουργικός να μετακινείται πιο πίσω απ’ όσο πρέπει.

Η είσοδος του Ζόριτς, με την ταυτόχρονη μετατόπιση του Γεωργέα στο αριστερό άκρο της άμυνας, έδωσαν την ευκαιρία στον Μάνταλο, να απελευθερωθεί. Θυμίζω πως είναι εκείνος που παίρνει το φάουλ από τον Καραλή και το εκτελεί ο ίδιος, για να γίνει το 0-1. Ο Ζόριτς μπορεί να μην φαίνεται πολύ, όμως είνα εξαιρετικά χρήσιμος και με την πάροδο του χρόνο, παγιώνεται ως η πρώτη λύση του Δέλλα, για να μπορέσει η ΑΕΚ να ξεκλειδώσει τα ματς, αφού θυμίζω πως ήταν εκείνος που πήρε το πέναλτι στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα.

Για το τέλος κράτησα κάτι για τον Ανέστη. Σε αυτό το πρωτάθλημα, λίγες στιγμές θα χρειαστεί με βάση τη λογική, να επέμβει. Τόσο στο Αίγιο σε δύο περιπτώσεις, όσο και σήμερα στη μία και μοναδική φάση που χρειάστηκε, ο πορτιέρο της ΑΕΚ, ήταν εκεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

ΥΓ: Ενθύμιο τη φανέλα, ήθελε... προφανώς να πάρει από τον Κολοβέτσιο, ο Παπατζίκος, στη φάση του 52' αλλά ο ρέφερι, δεν...είδε κάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x