Στίβος

Όλα τα αστέρια στη Λαμπαδηδρομία

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, θα συμμετάσχουν στη Λαμπαδηδρομία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο των πεσόντων στη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) και θα καταλήξει στην Αφετηρία της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής, όπου θα γίνει και το άναμμα του σχετικού βωμού.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές, όπως η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1998 και «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1999 στο τριπλούν, Όλγα Βασδέκη.

Με τη φλόγα θα τρέξει και ένας άλλος σπουδαίος αθλητής στίβου, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2006 και «χάλκινος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 στο Παρίσι στα 400 μέτρα με εμπόδια, ο Περικλής Ιακωβάκης. Μαζί τους θα είναι οι κορυφαίοι αθλητές της τελευταίας διετίας στον κλασικό αθλητισμό, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο επί κοντώ το 2014, Κώστας Φιλιππίδης, ο «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού της Ζυρίχης στο μήκος, Λούης Τσάτουμας και η «χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 2012 στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, επίσης, Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων, όπως η Βούλα Κοζομπόλη (πόλο), η Εύη Μωραϊτίδου (πόλο) και η Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x