Europa League

Παγωμένα χαμόγελα

Παρά την καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και το γκολ του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από τα ατομικά λάθη στο δεύτερο κι έφυγε ηττημένος (2-1) από την Ντινάμο στην παγωμένη Μόσχα.

Εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, αλλά νευρικός και με παιδαριώδη ατομικά λάθη στο δεύτερο ήταν ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα όπου ηττήθηκε 2-1 από την Ντιναμό για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Προηγήθηκε με τον Μπεργκ στο 15’ το «τριφύλλι», που λύγισε μέσα σε ένα εξάλεπτο (55 αυτογκόλ Τριανταφυλλόπουλου -61’ Ιόνοφ) και πλέον θα ψάξει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Εστορίλ στη Λεωφόρο τη νίκη για να μην αποχαιρετίσει δίχως «τρίποντο» τη διοργάνωση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Ντιναμό-Παναθηναϊκός 2-1
Εστορίλ-Αϊντχόφεν 3-2 (διεκόπη στο ημίχρονο, θα συνεχιστεί την Παρασκευή)

Βαθμολογία

1. Ντιναμό Μόσχας (8-3) 15
2. Αϊντχόφεν (5-4) 7
3. Εστορίλ (3-4) 3
4. Παναθηναϊκός (5-10) 1

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00)
Αϊντχόφεν-Ντιναμό (20:00)

Το ματς

Θυμάστε εκείνο το σχεδόν αβάσταχτο κλισέ «ιδανικές συνθήκες για ποδόσφαιρο»; Ε, λοιπόν, στη Μόσχα δεν υπήρξαν τέτοιες! Το θερμόμετρο έδειχνε -10 βαθμούς Κελσίου, οι εξέδρες ήταν άδειες, η Ντινάμο κατέβηκε μεν με όλα τα αστέρια της αλλά γνώριζε πως είχε ήδη προκριθεί και ο Παναθηναϊκός όντας ήδη αποκλεισμένος, αγωνίστηκε με πολλές απουσίες.

inner

Ίσως ακόμη και οι 60 «παρανοϊκοί» οπαδοί του «τριφυλλιού» που ταξίδεψαν στη Ρωσία να είχαν αρχίσει ήδη να μετανιώνουν για την απόφασή τους τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Πιθανόν η ανακοίνωση ενδεκάδας… Κυπέλλου από τον Αναστασίου να έκανε ακόμη πιο έντονο αυτό το συναίσθημα, ενώ το δοκάρι σχεδόν με τη σέντρα από τον Κουράνι μάλλον τους πάγωσε για τα καλά. Κι όμως, κόντρα σε όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ήταν… Παναθηναϊκός. Χωρίς εμφανές κίνητρο, με αρκετές απουσίες, παίζοντας στην αφιλόξενη και κρύα Μόσχα, στην έδρα της καλύτερης ομάδας του ομίλου οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο του Αναστασίου.

Ποιο ήταν αυτό; Η διατήρηση των θέσεων από όλους στην άμυνα, σκυλίσιο πρέσινγκ από το κέντρο και κάτω, ανελέητο κυνήγι στον άξονα πάνω στον Βαλμπουενά ανεξαρτήτως προσώπων και έμφαση στην κόντρα επίθεση. Το σύστημα δούλεψε τόσο καλά, που ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά θα μπορούσε να έχει πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά. Ο εκτελεστής Μπεργκ στο 15’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νάνο, «δάμασε» για πλάκα το… θηρίο Σαμπά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αν μισή ώρα αργότερα μπορούσε να έβγαζε τον… εαυτό του απέναντι στον Γκαμπούλοφ και όχι τον Μπαϊράμι που αστόχησε σοκαριστικά στο τετ α τετ, το 2-0 θα ήταν γεγονός…

inner

Αν αυτό είχε συμβεί, ίσως το δεύτερο ημίχρονο να είχε κυλήσει τελείως διαφορετικά. Οι γηπεδούχοι μη έχοντας δεχτεί το δεύτερο –ενδεχομένως καθοριστικό- χτύπημα, βγήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς και το κατάφεραν. Ένα τυχερό (η μπάλα από το πόδι του Βενκέρ βρήκε την πλάτη του Τριανταφυλλόπουλου και μετά δίχτυα) κι ένα φτηνό (παιδαριώδες λάθος του Μέντες που χάρισε την μπάλα στον Ιόνοφ) γκολ, έφεραν τούμπα το παιχνίδι.

Με ψυχρούς (ασορτί με τη θερμοκρασία στη Μόσχα) όρους, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κέρδη από αυτό το παιχνίδι. Δεν πήρε τη νίκη, ούτε καν βαθμό και φυσικά ούτε ένα ευρώ εξ αιτίας αυτής της ήττας.

Αν εξαιρέσει κανείς πάντως, τα ατομικά λάθη (ειδικά στο δεύτερο μέρος) και συνυπολογίζοντας την παρουσία στην ενδεκάδα παικτών όπως ο Μπαϊράμι, που δύσκολα μπορεί κανείς να συνεχίζει να τον αποκαλεί ποδοσφαιριστή (παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε), οι «πράσινοι» στάθηκαν καλά, με εξαίρεση το διάστημα 55’-75’.

Με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται αδικημένος που έφυγε χωρίς βαθμό, θα μπορούσε όμως στο τέλος όταν τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, να βρεθεί με σκορ-μαμούθ στην πλάτη. Κάτι που δεν θα ήταν διόλου αντιπροσωπευτικό ούτε του παιχνιδιού, ούτε της προσπάθειας της ομάδας του Αναστασίου.

Όπως βέβαια, για να τα λέμε όλα, με όσο θετική διάθεση κι αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα, αυτός ο ένας βαθμός που έχει η ομάδα μετά από πέντε αγωνιστικές του Europa League δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικός για την ιστορία και το μέγεθος του συλλόγου που ψάχνει τον τρόπο να… ψηλώσει ξανά στην Ευρώπη.

Παρακολουθήσατε το ματς από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΤΙΝΑΜΟ Μ.: Γκαμπούλοφ, Μπίτνερ, Σαμπα, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βενκέρ, Ιόνοφ, Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72’ Γιουσούποφ), Κουράνι (88’ Προυντνίκοφ).

Στον πάγκο: Σουνιν, Χουμπότσαν, Μανόλεφ, Κοζλόφ, Τζούντζακ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφύλλοπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος (56’ Κουτρουμπής), Μέντες, Λαγός, Δώνης, Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ (78’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Στιλ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας, Πράνιτς.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x