Stoiximan Super League

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!

Η Κέρκυρα πίστεψε πως θα πάρει τη νίκη. Πώς θα ρίξει στο καναβάτσο τον Ατρόμητο! Ο Λαζαρίδης όμως είχε άλλη γνώμη και με buzzer beater κεφαλιά στο τέλος (92'), ξέρανε τους Φαίακες για το 1-1!

«Πικρό» φινάλε για την Κέρκυρα, σωτήριο για τον Ατρόμητο!

Την ώρα λοιπόν που οι Φαίακες ήταν αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντό τους (προηγούμενοι με τον Κόντο απ’ το 60’ μετά από μοιραίο λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα), ήρθε ο Λαζαρίδης να τους «γκρεμίσει» το όνειρο!

Διότι η buzzer beater κεφαλιά του ήταν αρκετή για να σώσει ό,τι σωζόταν στο 92’ για τους Περιστεριώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1!

Ένα αποτέλεσμα (σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο μετά την μπόρα του πρώτου μέρους) που διατήρησε τους φιλοξενούμενους στην επτάδα της Σούπερ Λίγκας και στέρησε την ευκαιρία απ’ τους νησιώτες να ξεφύγουν απ’ τα χαμηλά στρώματα.

Το ματς:

Έριχνε… καρέκλες στην Κέρκυρα. Το γήπεδο ήταν στο… όριο βούρκου. Και όσο να ‘ναι οι συνθήκες δεν ήταν και οι κατάλληλες για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια έδειχναν να το αψηφούν οι Φαίακες. Που σα να παίζουν κάθε μέρα υπό καταρρακτώδη βροχή, «χόρευαν» στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον πολύ κακό Ατρόμητο. Ήδη στο πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι είχαν σπαταλήσει 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες, με κυριότερη το τετ-α-τετ του Χαβίτο (που έβγαλε εντυπωσιακά ο Γκουρμπούνοφ).

Είναι ενδεικτικό πως οι Περιστεριώτες -που δεν μπορούσαν ούτε μπάλα να κυκλοφορήσουν- έκαναν την πρώτη τους φάση στο 25’ (σε σουτ του Ούμπιδες που βρήκε αντίσταση τελευταία στιγμή). Η βροχή δυνάμωνε. Δυνάμωνε τόσο πολύ που ο διαιτητής Τσιρώνης έφτασε στο… τσακ να διακόψει τον αγώνα (κάτι που δεν έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων να συνεχιστεί). Κι αφού για περίπου ένα λεπτό υπήρξαν συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους δεν έκρυβε καμία συγκίνηση, αφού ο ρυθμός κόπηκε και οι φάσεις εξαφανίστηκαν.

Ο καιρός έφτιαξε και προς στιγμήν έδειξε να… φτιάχνει κι ο Ατρόμητος (με μεγάλη ευκαιρία του Ναπολεόνι στο 50’ που σημάδεψε από κοντά άουτ). Αλλά εκεί που οι κυανόλευκοι έδειχναν έτοιμοι για αντεπίθεση, ήρθε ο μέχρι τότε ήρωάς τους, Γκορμπούνοφ να τα κάνει… μούσκεμα! Διότι κάνοντας λάθος υπολογισμό και θέλοντας να ντριμπλάρει αντί να διώξει μια και καλή την μπάλα, την… πάσαρε στον Κόντο ο οποίος προ κενής εστίας και με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-0 (61’) μέσα σε αποθέωση απ’ τον λιγοστό κόσμο που ήταν στις εξέδρες.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους. Ο Σα Πίντο τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας ό,τι καλύτερο πίστευε πως διέθετε στον πάγκο. Και παραλίγο ο Πίτου Γκαρσία να πετύχει ένα «μεγάλο» γκολ, αλλά το απευθείας εκτέλεση κόρνερ του ανακόπηκε τελευταία στιγμή απ’ τον Σέτκους. Η πίεση συνεχίστηκε για τον Ατρόμητο. Δεν είχε πλέον να χάσει τίποτα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε ό,τι μπορούσε για τη χρυσή ισοφάριση. Κι ότι δεν κατάφερε στο 84’ ο Φυτανίδης (με κοντινή κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ), το πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαζαρίδης που σαν… ήρωας διαμόρφωσε το τελικό 1-1, αφήνοντας στον τόπο την Κέρκυρα, εκμεταλλευόμενος τη στιγμιαία αδράνειά της.





Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Ντιόγκο, Μαραγκός, Ναγιάρ, Ζορμπάς (90’ Παρασκευαΐδης), Χαβίτο, Κόντος (64’ Μαρκόφσκι), Καϊκούτ

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Ρόχας, Ανδρεόπουλος, Μπόρχα

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος (73’ Τάτος), Ούμπιδες (63’ Φάμπιο), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (73’ Μπρίτο), Κοντοές

Στον πάγκο: Μπάρκας, Πάλλας, Κιβρακίδης, Θεολόγου.

Γήπεδο: ΕΑΚ
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Ι. Απτόσογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x