Ευχάριστα τα νέα για όσους πληρώνονται στα μέσα του μήνα…

Αν είσαι από αυτούς που στα μέσα του μήνα αναρωτιέσαι αν πληρώθηκες ή όχι, αν κάπου στο δρόμο σου έπεσαν λεφτά ή απλά αναρωτιέσαι αν θα σε καλύψει στη «δύσκολη» ο κολλητός, μάλλον ανήκεις στο group εργαζόμενων ανθρώπων που αμείβονται από τη δουλειά του ανά 15ήμερο.

Ας συμφωνήσουμε ότι ο τρόπος που πληρώνεσαι απ’ τη δουλειά σου, ορίζει και το είδος του καταναλωτή που ανήκεις. Ο τρόπος που ξοδεύεις το μηνιαίο σου εισόδημα διαφέρει αν πληρώνεσαι ημερησίως ή κάθε τέλος του μήνα. Στην πρώτη περίπτωση λειτουργεί έντονα το συναίσθημα της αποταμίευσης ενώ στη δεύτερη αντιλαμβάνεσαι πλήρως τι σου κοστίζει η κάθε σου ανάγκη. Άφησα στο τέλος την κατηγορία που πληρώνεται ανά 15ήμερο, καθώς στο δικό μου μυαλό φαντάζει η πιο δύσκολα διαχειρίσιμη. Οι λόγοι ακολουθούν στις επόμενες σειρές.

Η οικιακή οικονομία μπορεί και να μην είναι το παν

Έχεις συμβιβαστεί με το πλάνο ότι πληρώνεσαι ανά 15 ημέρες. Οι ανάγκες που θες να καλύψεις όμως είναι οκ με αυτό;
Ενοίκιο, λογαριασμοί, συνδρομές, ασφάλεια αυτοκινήτου (κράτα το τελευταίο) σε «χρεώνουν» ολόκληρο τον μήνα που τρέχει.

Όσο καλό κουμάντο και αν έχεις κάνει, δύσκολα θα καλύψεις τα πάντα… Ή σχεδόν τα πάντα.

Το resume είναι ότι έχεις διαφορετικό timing με τα έξοδα που καλύπτουν τις βασικές σου ανάγκες. Κάποια από αυτές πρέπει να την αφήσεις λίγο πίσω. Κάποια που να «παίρνει» αναβολή ή κάποια που να έχει … timeline. Αν υπήρχε το timeline θα έφερνε μαζί του αυτό που είναι αξιόπιστο, οικονομικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

H μαγική λέξη Timeline

Το timeline, η λέξη που φέρνει μαζί της κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι, για όσο το χρειάζεσαι και πάνω απ’ όλα στην τιμή που το χρειάζεσαι. Η λέξη που προσδίδει ασφάλεια και σιγουριά στις επιλογές, γιατί μπορείς να τις διαχειριστείς όπως εσύ θέλεις. Με λίγα λόγια φροντίζει για όλα τα παρακάτω:

Με το timeline πλέον θα καλύπτεις την ανάγκη σου αλλά επίσης:

1. Θα ανοίγεις το πορτοφόλι σου και κάτι θα περισσεύει… γιατί εσύ θα ορίζεις το κόστος.
2. Εσύ θα επιλέγεις τον τρόπο ανάλογα με το περίσσευμά σου…
3. Εσύ θα επιλέγεις το διάστημα… για 30, 42,103,365 ημέρες … Όσες εσύ επιλέξεις.

Άσχετα με τον τρόπο που πληρώνεσαι, όσο καλός και αν είσαι στην οικιακή οικονομία το timeline είναι η λέξη κλειδί.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ