Προτεινόμενα

Σωτήριο το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone για αρκετούς κατοίκους των Στροπώνων στην Εύβοια

Το ορεινό χωριό απέχει τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νοσοκομείο με αποτέλεσμα όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο να μην μπορούν να ελέγχουν τακτικά την υγεία τους.

Το ορεινό χωριό απέχει τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νοσοκομείο με αποτέλεσμα όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο να μην μπορούν να ελέγχουν τακτικά την υγεία τους. Χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone η γενική γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου, Σοφία Αφένδρα, είναι εφοδιασμένη με ειδικό φορητό εξοπλισμό που της επιτρέπει να κάνει στους ασθενείς της 7 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής ακόμα και κατ’ οίκον και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Η γενική γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Στροπώνων, επισημαίνει: «Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone καταρχήν με βοηθάει στα χρόνια περιστατικά για την παρακολούθηση, είναι εύκολο στις κατ’οίκον επισκέψεις γιατί είναι μία τσάντα που μεταφέρεται πολύ εύκολα και το σημαντικό επίσης που βοηθάει παρά πολύ είναι ότι κρατάει ένα αρχείο ασθενών.»

Η γιατρός κάνει στους κατοίκους σπιρομέτρηση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και οξυμετρία και επιπλέον τους μετρά την πίεση, το ζάχαρο, την ολική χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Τα αποτελέσματα των 2 τελευταίων εξετάσεων μάλιστα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων που ήδη περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, δίνουν τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, η γιατρός έχει τη δυνατότητα να στέλνει τις εξετάσεις για τις οποίες θεωρεί ότι χρειάζεται μία επιπλέον γνωμάτευση στους καρδιολόγους και στους πνευμονολόγους του ιατρικού κέντρου Αθηνών, οι οποίοι της απαντούν εντός 24 ωρών.

inner

Η κυρία Αφένδρα περιγράφει: «Ασθενής που σε τυχαίο έλεγχο στο καρδιογράφημά του υπήρχε κολπική μαρμαρυγή, η οποία ήταν αγνώστου αιτιολογίας έπρεπε να μπει σε ειδική αντιθρομβωτική αγωγή και να παραπεμφθεί σε ειδικό καρδιολόγο και έτσι πιθανόν υπήρχε πρόληψη από κάποιο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που είναι συχνό φαινόμενο στους ασθενείς που έχουν κολπική μαρμαρυγή και δεν λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.»

Το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί εδώ και 12 χρόνια το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone με στόχο την ισότιμη πρόσβαση 500.000 κατοίκων 100 απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στον τόπο τους.

Συνδυάζοντας την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών, το Ίδρυμα Vodafone βοηθά την Ελλάδα και τους πολίτες της να αντιμετωπίσουν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x