Επικαιρότητα

Aπίστευτο: Γεννήθηκε μωρό με 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια

Το μωρό έχει επτά δάκτυλα στο ένα χέρι, οκτώ στο άλλο, 16 δάκτυλα στα δυο του πόδια και... 4 παλάμες.

Μία ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση στα ιατρικά χρονικά παρουσιάστηκε σε ένα νεογέννητο στο Χονκ Κόνγκ, όπου ένα νεογέννητο μωρό εμφανίστηκε να έχει 15 δάχτυλα στα χέρια του, 16 δάχτυλα στα πόδια του και καθόλου αντίχειρες και... 4 παλάμες.

Το μωρό γεννήθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της πόλης, και διαγνώστηκε από την αρχή ότι έπασχε από πολυδακτυλισμό. Η συγκεκριμένη ανωμαλία είναι σχετικά συνήθης καθώς εμφανίζεται περίπου σε 1 μωρό ανά 1000 γεννήσεις, αν και στην Κίνα το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο.

Όμως η περίπτωση του συγκεκριμένου μωρού είναι ιδιαίτερα σπάνια, καθώς δεν πρόκειται για ένα ή δύο δάκτυλα περισσότερα αλλά για συνολικά 31 δάκτυλα πάνω από το κανονικό. Η κατάσταση είναι κληρονομική, και υπάρχει η πιθανότητα 50% ένας γονέας που πάσχει από την συγκεκριμένη ανωμαλία να την περάσουν και στα παιδιά τους. Κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση του μωρού στην Κίνα, που όπως βλέπουμε και η μητέρα έχει έξι δάκτυλα σε κάθε χέρι.

Συνήθως οι γιατροί επεμβαίνουν και αφαιρούνται επιπλέον δάκτυλα, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα στο μωρό. Ενώ και το κόστος της χειρουργικής επέμβασης, που υπολογίζεται το λιγότερο στα 30.000 δολάρια είναι απαγορευτικό για την οικογένειά του.

Ο μόνος τρόπος που τους απέμενε είναι να ξεκινήσουν μία καμπάνια στο ίντερνετ, αλλά τα σχόλια που έλαβαν σχετικά με την ασφάλεια της εγχείρισης τους υποχρέωσαν να την ακυρώσουν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x