Νέα μοντέλα

Audi A8, «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο»

Εντυπωσιακό, υποδειγματικά άνετο, σύγχρονο και hi-tech είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που «χάρισαν» την παγκόσμια διάκριση στο νέο Audi Α8.

Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018» («World Luxury Car 2018»)! Η πολύ σημαντική αυτή διάκριση υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο το status της ναυαρχίδας της Audi ως απόλυτης έκφρασης του «Vorsprung durch Technik» (Πρωτοπορία μέσω της Τεχνολογίας), του μότο της γερμανικής premium μάρκας. Η απονομή του βραβείου έγινε κατά τη διάρκεια της Εκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό είναι το ένατο συνολικά βραβείο για την Audi στον θεσμό από το 2005!

Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο απαρτίζεται από 82 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 24 χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την επιτροπή, αρχικά το Α8 εντυπωσιάζει με τη συνολική του παρουσία όσους το αντικρίζουν. Σε αυτήν, έρχεται να προστεθεί το υποδειγματικό περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας που απολαμβάνουν οδηγός και επιβάτες, παράλληλα με κυριολεκτικά ό,τι πιο σύγχρονο και hi-tech έχει να επιδείξει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία σε επίπεδο τεχνολογίας και ασφάλειας.

Συνεχίζοντας την αιτιολόγησή τους, τα μέλη της επιτροπής εκθειάζουν την οδική συμπεριφορά του μοντέλου και τη συνολική αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός, παράλληλα με την ηγετική θέση που έχει ήδη κατακτήσει το νέο Α8 στην κατηγορία του, τόσο ως συνολικά κορυφαίο πακέτο όσο και λαμβάνοντας υπόψη το τρίπτυχο πολυτέλεια/επιδόσεις/τιμή, κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο σε αυτή την κατηγορία μοντέλων, όπου προκειμένου να αποκτηθεί το «απόλυτο» αυτοκίνητο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν φείδεται χρημάτων!

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για την Audi όσο και για το κορυφαίο μας μοντέλο», δήλωσε ο Peter Mertens (Πίτερ Μέρτενς), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi AG, με ευθύνη για την τεχνική ανάπτυξη της μάρκας. «Το νέο Audi A8 είναι ένα μοντέλο που οδηγεί την καινοτομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει –χωρίς υπερβολή– στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Θέτει νέα στάνταρ στην αυτοκινητοβιομηχανία με το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου μέσω αφής, την ευρεία χρήση ηλεκτροκίνησης και το τεχνολογικό υπόβαθρο αυτόνομης οδήγησης, είναι ένα μοντέλο κυριολεκτικά από το μέλλον».

Το νέο A8 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm της Γερμανίας. Επιπλέον, μια παγκοσμίως νέα τεχνολογία είναι η δυναμική ανάρτηση Audi AI, η οποία αποτελεί ένα πλήρως ενεργό σύστημα ανάρτησης, το οποίο ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού και την κατάσταση οδήγησης, είναι ικανό να ανεβάζει ή να χαμηλώνει τον κάθε τροχό ξεχωριστά με ηλεκτρικούς ενεργοποιητές, προετοιμάζοντας έτσι το αυτοκίνητο ώστε να αποσβένει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανωμαλίες (λακκούβες) του οδοστρώματος. Σε συνδυασμό, επίσης, με το νέο σύστημα pre sense (360°), το αυτοκίνητο ανεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σε περίπτωση επικείμενης πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις συνέπειες του ατυχήματος για όλους τους επιβαίνοντες.

Αλλη καινοτομία είναι το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης όλων των τροχών, το οποίο συνδυάζει άμεσης απόκρισης σπορ τιμόνι και κάνει τους πίσω τροχούς να στρέφονται προς την κατεύθυνση του συστήματος διεύθυνσης ανάλογα με την ταχύτητα. Ο χειρισμός του αυτοκινήτου καθίσταται ακόμα πιο δυναμικός και ακριβής με το δυναμικό διαφορικό το οποίο διανέμει ενεργά τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών, συμπληρώνοντας τη μόνιμη τετρακίνηση - quattro που είναι πλέον στάνταρ στο νέο Α8. Οσον αφορά την άνεση, και μόνο η αναφορά του συστήματος μασάζ ποδιών για τους πίσω επιβάτες, δείχνει πόσο ψηλά έχει θέσει η Audi τον πήχυ και στο συγκεκριμένο τομέα!

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x