Betmasters

Νόμπελ Ειρήνης; Κιμ Γιονγκ Ουν vs Ντόναλντ Τραμπ (στοίχημα και αποδόσεις)

Στις 10 Δεκεμβρίου θα απονεμηθεί φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και τα ονόματα των δύο φαβορί... σοκάρουν.

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα βραβεία, που τα ονόματα των νικητών έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κατά καιρούς, θα απονεμηθεί όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ο λόγος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο απονέμεται κατά κανόνα κάθε χρόνο σε προσωπικότητες που «είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών».

Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού τότε πέθανε το 1896 ο εμπνευστής της συγκεκριμένης διαδικασίας, Άλφρεντ Νόμπελ, που ήταν ένας Σουηδός χημικός, μηχανικός, εφευρέτης, επιχειρηματίας και από το 1901, το εν λόγω βραβείο απονέμεται ετησίως σε διάφορες εξέχουσες προσωπικότητες.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις είναι πολλές ενώ το ίδιο συμβαίνει και φέτος, αφού μεταξύ των υποψηφίων για να λάβει αυτό το βραβείο, είναι οι Κιμ Γιονγκ Ουν (ηγέτης της Βόρειας Κορέας) και Ντόναλντ Τραμπ (πρόεδρος της Αμερικής) που μάλιστα είναι και τα πρώτα φαβορί μετά τη συμφωνία της Σιγκαπούρης για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για ειρήνη στην περιοχή.

Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες και τις σχετικές αποδόσεις για το Νόμπελ Ειρήνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x