Επικαιρότητα

David Beckham: «Μαϊμού» φιλάνθρωπος για να πάρει τον τίτλο του «σερ»;

Οι αποκαλύψεις για τη σκοτεινή πλευρά του μετά το χακάρισμα του e-mail του - Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα;

Δεν έχει πραγματικές και ουσιαστικές ευαισθησίες απέναντι στα παιδιά που υποφέρουν; Έγινε πρέσβης της UNICEF περισσότερο για να κάνει ένα ακόμα βήμα και να κατακτήσει τον τίτλο του sir από τη βασίλισσα της Αγγλίας; Είναι αληθινά κάποια από τα ντροπιαστικά e-mails που διέρρευσαν ή είναι παραποιημένα από τους χάκερ για να αμαυρώσουν το προφίλ του;

Το σίγουρο είναι πως το σκάνδαλο για τον πρώην σταρ-αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας έχει ξεσπάσει, προκαλώντας τίτλους όπως «RIP, brand Beckham», παρόλο που η UNICEF έσπευσε να τον υπερασπιστεί και ο υπεύθυνος Τύπου του ξεκαθάρισε πως τα e-mails είναι παραποιημένα και δημοσιευμένα αποσπασματικά, ώστε να βγάζουν συμπεράσματα που σκοπό έχουν να κάνουν κακό στο image του «captain». Όμως, μπορεί να υπάρχει τόσος καπνός όταν δεν υπάρχει καθόλου φωτιά;



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το βράδυ της Δευτέρας ο David Beckham βρέθηκε στο κέντρο μιας δίνης, καθώς χάκερ μπήκαν στο προσωπικό του e-mail και διέρρευσε πλήθος ηλεκτρονικών συνομιλιών του που υπονοούν πως χρησιμοποιούσε τη φιλανθρωπική του δράση με στόχο η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας να τον χρίσει τιμητικά ιππότη, ενώ φέρεται να έχει αποκαλέσει τη βρετανική επιτροπή τιμών «αχάριστα μ**ν**», επειδή δεν του έδωσαν τoν τίτλο του sir, και να αναρωτιέται ποιος αποφασίζει τελικά για τους τιμητικούς τίτλους.

Τα επίμαχα e-mails διέρρευσαν από τα Football Leaks (το αθλητικό αντίστοιχο του WikiLeaks), αλλά οι εκπρόσωποι Tύπου του Beckham δήλωσαν πως τα e-mails χακαρίστηκαν και παραποιήθηκαν για να αμαυρώσουν τη φήμη του πελάτη τους. «Όλη αυτή η ιστορία βασίζεται σε παλιά e-mails, από τα οποία έχουν παρθεί αποσπασματικά συγκεκριμένα κομμάτια και έχουν παραποιηθεί για να δώσουν εσκεμμένα μια ανακριβή εικόνα» είπε εκπρόσωπός του.

Δεν είναι, όμως, ένα, δύο ή δέκα e-mails. Ανάμεσα σε αυτά που θίγουν την ακεραιότητα του Beckham ως πρέσβη της UNICEF είναι μια συνομιλία όπου φέρεται να είχε απαιτήσει από την ανθρωπιστική οργάνωση να του κλείσει αεροπορικό εισιτήριο business class, αξίας 6.685 λιρών, για να βρεθεί σε event της στην Ασία, παρόλο που οι σπόνσορές του είχαν εξασφαλίσει τη μεταφορά του με ιδιωτικό τζετ.

Tα Football Leaks ισχυρίζονται επίσης πως ο 41χρονος αντέδρασε με θυμό όταν ο φίλος και PR σύμβουλός του, Simon Oliveira, του πρότεινε να βάλει προσωπικά χρήματα, ύψους 1 εκατ. δολαρίων, στο «7 Fund» (σ.σ. έτσι ονομάστηκε από το νούμερο της φανέλας του το πρόγραμμα μέσα από το οποίο συγκεντρώνει δωρεές και κεφάλαια για τους σκοπούς της UNICEF) για ένα δείπνο τoυ ανθρωπιστικού οργανισμού στη Σαγκάη με δωροθεσίες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Beckham απάντησε «δεν θέλω να βάλω τα προσωπικά μου χρήματα σε αυτό το σκοπό. Το να ρίξω αυτό το εκατομμύριο στο fund είναι σαν να βάζω μέσα τα δικά μου λεφτά. Αν δεν υπήρχε fund, τα χρήματα θα ήταν για μένα. Είναι τα γαμ***να χρήματά μου».

Η UNICEF πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί τον πρέσβη της, λέγοντας πως ο Beckham έχει θυσιάσει προσωπικό χρόνο και προσωπικό εισόδημα για να βοηθήσει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Μάλιστα, ο deputy executive director της UNICEF, Justin Forsyth, πήρε και προσωπικά θέση. «Για περισσότερα από 15 χρόνια ο David Beckham έχει υπάρξει ένας αφοσιωμένος και δραστήριος πρέσβης της UNICEF, βοηθώντας πολλές χιλιάδες παιδιά» δήλωσε.

Οι αποκαλύψεις, βέβαια, συνεχίστηκαν: Τα Football Leaks ισχυρίζονται πως ο Beckham, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 280 εκατ. λίρες, έγραψε στον Simon Oliveira e-mail έξαλλος όταν η σοπράνο Katherine Jenkins τιμήθηκε με ΟΒΕ από τη βασίλισσα, ενώ εκείνος έχασε τον τίτλο του ιππότη το 2013. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Beckham έγραφε: «Η Katherine Jenkins OBE για ποιο λόγο; Επειδή τραγουδάει σε αγώνες ράγκμπι και επισκέπτεται στρατόπεδα; Είναι αστείο!» υπογραμμίζοντας πως στο παρελθόν η τραγουδίστρια είχε παραδεχτεί τον εθισμό της στην κοκαΐνη – άρα δεν είναι η ιδανικότερη για μια τέτοια τιμητική διάκριση. Το συγκεκριμένο e-mail έφερε πολλές αντιδράσεις, καθώς πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν την καλλιτέχνιδα και να χαρακτηρίσουν άνανδρο τον Beckham. Για την ιστορία, ο ίδιος o David είχε τιμηθεί με ΟΒΕ το 2003 ως αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο. Και έχει μιλήσει με μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στη βασίλισσα για αυτή την τιμή. Στα 90ά γενέθλια της Ελισάβετ, στις 21 Απριλίου, είπε: «Το να παραλάβω το OBE μου ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές μου, μια στιγμή περηφάνιας. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα, καθώς έφερα μαζί μου και τους παππούδες μου και με έκανε περήφανο το ότι μπόρεσα να τους φέρω σε ένα μέρος (σ.σ. το παλάτι) που λατρεύουν όλη τους τη ζωή. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να συναντάς τη βασίλισσα. Είναι απίστευτο συναίσθημα για εμένα προσωπικά, καθώς λατρεύω όλα όσα εκπροσωπεί η βασίλισσα. Όλοι ψάχνουμε για πρότυπα και ηγέτες. Είμαι τυχερός και περήφανος που έχουμε τη Νο1 ηγέτη». Μετά τις αποκαλύψεις, πολλοί σχολίασαν πως ο Beckham έκανε δημόσιες κολακευτικές δηλώσεις για τη βασίλισσα, ώστε να ενισχύσει τις πιθανότητες για τον τίτλο του ιππότη, καθώς σε e-mail στον Oliviera φέρεται να αναφέρει: «Θέλω τον τίτλο του ιππότη και τίποτα λιγότερο, αλλιώς άντε και γαμ****».



Άλλος ισχυρισμός που προκύπτει από τα e-mails είναι ότι το 2013 η εταιρεία που διαχειρίζεται το image του σχεδίαζε να στείλει τον Beckham ταξίδι στο Διάστημα, ώστε να καταφέρει να μαζέψει μεγάλες χορηγίες. Στα e-mails που διέρρευσαν αναφέρεται πως ο Tess O’Sullivan, επικεφαλής πωλήσεων στα Doyen Sports, συνεργάστηκε με τη Space Adventures, αμερικανική εταιρεία που οργανώνει ιδιωτικές πτήσεις στο Διάστημα, διεκδικώντας χορηγίες της τάξεως των 400.000-1.000.000 λιρών, για να στείλουν το σταρ ποδοσφαιριστή στο Διάστημα, απευθυνόμενοι σε brands όπως το Yahoo, η Google, το YouTube και το Facebook, και με σκοπό να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Sky και το Fox -κάτι που τελικά δεν συνέβη ποτέ.

Παράλληλα, τα Football Leaks θέλουν τον Beckham να μην πόσταρε τελευταία στιγμή μια φωτογραφία από το επίχρυσο laptop του στο Instagram γιατί οι δύο σύμβουλοί του του είπαν πως σαμποτάρει την εικόνα του «παιδιού του λαού» που προμοτάρει. Ο ίδιος ήταν έτοιμος να μοιραστεί την εικόνα με τους 32,6 εκατ. ακολούθους του, βάζοντας τη λεζάντα «Ο πρώτος στον κόσμο... Τέλειο δώρο».

Όσο για το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Σκοτίας στη Μεγάλη Βρετανία, τα e-mails που διέρρευσαν, αν είναι αληθινά, θέλουν τον Beckham να είχε στηρίξει δημοσίως τη γραμμή «να παραμείνει» (stay), για να αυξήσει ?και πάλι? τις πιθανότητες να του δοθεί ο τίτλος του Sir David, ως υποστηρικτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για το θέμα του τίτλου του ιππότη, ο Simon Oliveira το 2013 φέρεται να έστειλε e-mails στους παραγωγούς του σόου The Jonathan Ross Show στο ITV ζητώντας τους ο παρουσιαστής, Jonathan Ross, να ρωτήσει τον Beckham για τον τίτλο και να σχολιάσει στον αέρα ότι θεωρεί πως θα τον πάρει. H ερώτηση έγινε όντως στον αέρα και ο Ross σχολίασε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρεις τον τίτλο, δεν βλέπω πώς θα μπορούσαν να σε προσπεράσουν». Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διαρροή, ο παρουσιαστής αρνήθηκε μέσω Twitter πως του είχε ζητηθεί να κάνει την ερώτηση και τα σχόλια, λέγοντας πως όλα αυτά είναι ανοησίες.

Όπως και να έχει, ακόμα και παραποιημένες να είναι κάποιες από τις ηλεκτρονικές συνομιλίες που ήρθαν στο φως, ο David φαίνεται να απέχει πια αρκετά από την εικόνα του «καλού, λαϊκού παιδιού» που έγινε σταρ παίζοντας μπάλα, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ο τίτλος του ιππότη τού έχει γίνει εμμονή (αν και οι υποστηρικτές του λένε πως είναι ανθρώπινο και λογικό που απογοητεύτηκε επειδή δεν πήρε το συγκεκριμένο τίτλο, γιατί τον αξίζει. Πάντως, ούτε ο ίδιος ούτε η Victoria έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε σχετικές δηλώσεις – μάλιστα στα social media επιτίθενται στη Victoria, που εξακολουθεί να ποστάρει εικόνες από τις κολεξιόν της όταν έχει ξεσπάσει το «Beckileaks». «Πες στον David πως ήρθε η ώρα ο κόσμος να δει τι πραγματικά είναι. Έπαψε να είναι ποδοσφαιριστής όταν σε γνώρισε» της έγραψαν στο Twitter. «Αντί να αναρωτιέται τι έκανε η Jenkins για να αξίζει ΟΒΕ, ας αναρωτηθεί αν εσύ έχεις καταφέρει κάτι στη ζωή σου». Ο Beckham έχει απευθυνθεί στην αστυνομία με το φόβο περισσότερων διαρροών, ενώ ο Brooklyn Beckham πόσταρε την επομένη των αποκαλύψεων μια φωτογραφία του μπαμπά του αγκαλιά με τη μικρή του αδελφή, Harper, βάζοντας απλά δύο καρδιές.

Η UNICEF υπερασπίστηκε τον Beckham, μέσα από επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε μια μέρα μετά τη διαρροή των e mails μέσω foorball leaks. «Ο David έχει αφιερώσει γενναιόδωρα το χρόνο, την ενέργειά του και τη στήριξή του για να γίνει γνωστό το έργο της UNICEF για τα παιδιά, αλλά και για να συγκεντρωθούν κεφάλαια, ενώ και ο ίδιος έχει ενισχύει σημαντικά τους σκοπούς της UNICEF με προσωπικά του χρήματα. Είμαστε πολύ περήφανοι για το “7 Fund” και όσα έχει καταφέρει για τα παιδιά. Από το λανσάρισμα του “7 Fund” το 2015 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για προγράμματα της UNICEF και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, στέλνοντας καίρια μηνύματα για τη δουλειά μας όσον αφορά παιδιά πολύ ευάλωτα. Ενημερωθήκαμε για το τι γράφεται στα Μέσα σχετικά με το “7 Fund” και τον David Beckham. Κάποιοι ισχυρίζονται πως υπάρχουν ιδιωτικές επαφές ανάμεσα στον πρεσβευτή μας και τρίτα πρόσωπα, αλλά δεν τις έχουμε δει και δεν μπορούμε να τις σχολιάσουμε» έλεγε η ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση.





Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x