Μπάμπης Χριστόγλου

Eίσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την τεράστια μεταγραφική επιτυχία του Ολυμπιακού και τον ερχομό του Σαβιόλα στο λιμάνι

Ο Σαβιόλα είναι μια τεράστια μεταγραφή. Μια προσθήκη που θ’ ανεβάσει το επίπεδο του Ολυμπιακού, όχι μόνο από άποψη πρεστίζ, αλλά ουσιαστικά, δηλαδή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι είναι ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμα για την διοίκηση του Θρύλου και του Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, το τάιμινγκ που γίνεται αυτή η μεταγραφή. Προσέξτε δεν μιλάμε για τις εποχές, όπου μεγάλα ονόματα έρχονταν με σχετική άνεση στην Ελλάδα και κυρίως στον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τον ερχομό ενός τεράστιου ποδοσφαιριστή, σε εποχές κρίσης. Αυτό σαν εισαγωγή, για να ξέρουμε τι κουβεντιάζουμε.

Μιας και ξέρω πως μπορεί ν’ αρχίσουν κάποιοι διάφορα, όπως «ήρθε εδώ για μια αρπαχτή ακόμα» ή «είναι τελειωμένος» τα λεγόμενα του Χοακίν πως «ο Σαβιόλα ξέρει να ταιριάζει με τους συμπαίκτες του, να πλασάρεται μέσα στο γήπεδο για να παίζει ποδόσφαιρο και είναι πιο γρήγορος και από τη σκιά του ακόμα και σήμερα» αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Ο Σαβιόλα είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο και να ξεσηκώνει τον κόσμο. Είναι όμως και μια πραγματική ενίσχυση για τον Ολυμπιακό, που δυναμώνει πάρα πολύ επιθετικά. Αυτό άλλωστε το εξασφαλίζει η τεράστια πορεία του μέσα από τους κορυφαίους συλλόγους στους οποίους έπαιξε μπάλα.

Ένας παίκτης που όταν ξεκίνησε η καριέρα του, καθήλωνε με τα εκπληκτικά επιτεύγματα του στην Ρίβερ. Ένας ποδοσφαιριστής που οδήγησε την κάτω των 20 της Αργεντινής στην κατάκτηση του τίτλου, όντας πρώτος σκόρερ και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, αλλά και χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004. Ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί και στους δύο ισπανικούς «κολοσσούς», αλλά και στην Σεβίλλη, την Μάλαγα, τη Μονακό, την Μπενφίκα, δεν μπορεί παρά ν’ αποτελεί μια τεράστια μεταγραφή.

Πέρα απ’ όλα αυτά ο Σαβιόλα, είχε την ευτυχία την περασμένη σεζόν, να πέσει στα χέρια ενός προπονητή που κατόρθωσε να τον ξανατραβήξει ψηλά. Ο Πελεγκρίνι του έδωσε την ευκαιρία στην περσινή εκπληκτική πορεία της Μάλαγα και τον έκανε ξανά να πιστέψει στον εαυτό του. Το «κουνέλι» όπως είναι το παρατσούκλι του, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του προπονητή του και ένιωσε ξανά να στέκεται γερά στα πόδια του, μετά από μια κάμψη που κάθε ποδοσφαιριστής, μπορεί να έχει στην καριέρα του. Ο Σαβιόλα πλέον θα φορά τα «ερυθρόλευκα» και θα γοητεύει τα πλήθη στο «Καραϊσκάκη». Αποτελεί μια σπουδαία μεταγραφή και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του χρειάζονταν μια τέτοια κίνηση που ν’ αποδεικνύει έμπρακτα πως ο πρόεδρος θα κάνει φέτος υπερβάσεις για να πάει ο Θρύλος, όσο ψηλότερα γίνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x