TV

Emmy 2018: Θριαμβευτικό comeback του GoT - Όλα τα βραβεία!

Με ισοπαλία έληξε η «τιτανομαχία» μεταξύ Netflix και HBO, αφού και τα δύο δίκτυα απέσπασαν από 23 σημαντικές βραβεύσεις - Oι μεγάλοι νικητές και οι... παραπονεμένοι της μεγάλης βραδιάς της τηλεόρασης

Μετά την ηχηρή απουσία του από την περσινή απονομή, το Game of Thrones επέστρεψε δυναμικά στα 70α ετήσια primetime Emmy για να αποχωρήσει τελικά με το μεγάλο βραβείο της βραδιάς: εκείνο της καλύτερης δραματικής σειράς.

Η συναρπαστική σειρά φαντασίας του HBO, της οποίας η επερχόμενη όγδοη σεζόν θα είναι και η τελευταία, κέρδισε έξι συνολικά βραβεία για το μακιγιάζ της, τα κουστούμια της, τη μουσική της και το stunt coordination της, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια άρτια καλλιτεχνική δουλειά, που έχει κατακτήσει δικαίως την καρδιά του κοινού.

Η τηλεοπτική ακαδημία των ΗΠΑ «μοίρασε» τα βραβεία στις κατηγορίες του δράματος σε μια πληθώρα πετυχημένων σειρών, χωρίς να αφήσει παραπονεμένο κανέναν από τους μεγάλους παίκτες. Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς κατέκτησε ο εξαιρετικός Matthew Rhys, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην τελευταία σεζόν της σειράς «The Americans». Η ίδια σειρά πήρε και το βραβείο σεναρίου, λόγω των συνεχών ανατροπών που κράτησαν τους τηλεθεατές καθηλωμένους στους δέκτες τους, ειδικά στα τελευταία επεισόδια.









Mathew-Rys


Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού δραματικής σειράς των φετινών Emmys πήγε στην πρωταγωνίστρια του «The Crown» Claire Foy. To «Στέμμα» επιβραβεύτηκε όμως και για την υπέροχη σκηνοθεσία του, που είχε αποθεωθεί από τους τηλεκριτικούς την περασμένη χρονιά.






claire-foy


Δύο πολύ αγαπημένοι ηθοποιοί του κοινού, ο Peter Dinklage (Τύριον στο Game of Thrones) και η Thandie Newton (το ρομπότ-επαναστάτρια στο Westworld) βραβεύτηκαν στις κατηγορίες της αντρικής και της γυναικείας Β' Ερμηνείας σε δραματική σειρά. «Δεν πιστεύω στο Θεό αλλά θα ήθελα απόψε να την ευχαριστήσω» είπε η Newton, που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της στο sci-fi hit του HBO.

newton


Η χθεσινή βραδιά εξελίχθηκε σε μονομαχία γιγάντων ανάμεσα στα δίκτυα HBO και Netflix, με το πρώτο να συγκεντρώνει 108 και το δεύτερο 112 υποψηφιότητες. Τελικά, η μεγάλη σύγκρουση έληξε με ισοπαλία, αφού κάθε δίκτυο κατέκτησε 23 σημαντικά βραβεία. Απογοητευτική ήταν η βραδιά για το Handmaid’s Tale, που δεν απέσπασε κανένα από τα μεγάλα βραβεία, παρά τα προγνωστικά.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν οι «πολιτικές σπόντες» κατά του Τραμπ αλλά ούτε και οι συγκινητικές στιγμές. Ένα από τα highlights ήταν όταν η βετεράνος ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης Betty White, νικήτρια οκτώ Emmy με 24 υποψηφιότητες στο ενεργητικό της, ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε με ευγνωμοσύνη για την πολυετή καριέρα της, με συμμετοχές σε θρυλικές σειρές όπως «Τα Χρυσά Κορίτσια» και το «Mary Tyler Moore Show». «Είναι απίστευτο που βρίσκομαι ακόμη στον χώρο και που με ανέχεστε. Τι υπέροχη δουλειά κάνουμε! Είμαι απίστευτα τυχερή», είπε η 96χρονη «τιτάνας» της κωμωδίας, που καταχειροκροτήθηκε από το όρθιο κοινό.



70th Emmy Awards: A Celebration for Betty White



Ακόμη μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή ήταν η πρόταση γάμου που έκανε επί σκηνές στην σύντροφό του ο Glenn Weiss, ο οποίος βραβεύτηκε για τη σκηνοθεσία των Όσκαρ 2018. Στην ομιλία αποδοχής του βραβείου, ο Weiss ευχαρίστησε την μητέρα του, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και στη συνέχεια ζήτησε από την κοπέλα του, που καθόταν ανυποψίαστη στο κοινό, να ανέβει στη σκηνή.

Μόλις εκείνη το έκανε, αυτός έπεσε στα γόνατα και της ζήτησε να τον παντρευτεί. «Αναρωτιέσαι γιατί δεν σε αποκαλώ "το κορίτσι μου"; Είναι επειδή θέλω να σε λέω "γυναίκα μου"» είπε στην αγαπημένη του ο Weiss, για να λάβει ένα ενθουσιώδες «ναι» ως απάντηση.

Δείτε παρακάτω τα βραβεία στις μεγαλύτερες κατηγορίες

Καλύτερη Δραματική Σειρά
"Game of Thrones"

Καλύτερη Κωμική Σειρά
"The Marvelous Mrs. Maisel"

Καλύτερη Μίνι Σειρά
"The Assassination of Gianni Versace: An American Crime Story"

Καλύτερο Ποικίλης Ύλης Πρόγραμμα
"Last Week Tonight with John Oliver"

Καλύτερο Κωμικό Πρόγραμμα
"Saturday Night Live"

Καλύτερο Ριάλιτι
"RuPaul's Drag Race"

Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά
Claire Foy, "The Crown"

Καλύτερη Α' Αντρική Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά
Matthew Rhys, "The Americans"

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά
Stephen Daldry, "The Crown"

Καλύτερο Σενάριο σε Δραματική Σειρά
Joel Fields and Joe Weisberg, "The Americans"

Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά
Thandie Newton, "Westworld"

Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά
Peter Dinklage, "Game of Thrones"

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Σπέσιαλ
Glenn Weiss, The Oscars

Καλύτερο Σενάριο σε Σπέσιαλ
John Mulaney, "John Mulaney: Kid Gorgeous at Radio City"

Καλύτερη Α' Αντρική Ερμηνεία σε Μίνι Σειρά
Darren Criss, "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story"

Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία σε Μίνι Σειρά
Regina King, "Seven Seconds"

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Δραματική Σειρά
Ryan Murphy, "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story"

Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Jeff Daniels, "Godless"

Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία
Merritt Wever, "Godless"

Καλύτερη Α' Αντρική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά
Bill Hader, "Barry"

Καλύτερη Α' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά
Rachel Brosnahan, "The Marvelous Mrs. Maisel"

Καλύτερο Σενάριο σε Κωμική Σειρά
Amy Sherman-Palladino, "The Marvelous Mrs. Maisel"

Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμική Σειρά
Amy Sherman-Palladino, "The Marvelous Mrs. Maisel"

Καλύτερη Β' Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά
Alex Borstein, "The Marvelous Mrs. Maisel"

Καλύτερη Β' Αντρική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά
Henry Winkler, "Barry"

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x