Επικαιρότητα

Χωρίς νέα πρόταση η Ελλάδα, αλλά με καλή παρουσίαση

Η κυβέρνηση πήγε χωρίς πρόταση, αλλά ο Τσακαλώτος έκανε θετική εντύπωση με την τοποθετησή του. Εχθρική η στάση των υπουργών οικονομικών για την Ελλάδα, ενοχλήθηκαν για την έλλειψη πρότασης.

Στο EuroWorking Group παραπέμπουν την Ελλάδα οι εταίροι, καθώς η κυβέρνηση φέρεται ότι επανέφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά με «κάποιες βελτιώσεις» όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στα διεθνή πρακτορεία.

Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά η Ελλάδα θα καταθέσει αυτές τις νέες προτάσεις επισήμως αύριο και ως εκ τούτου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα παραμείνουν στη βελγική πρωτεύουσα... περιμένοντας τις κινήσεις της Αθήνας.

Όλα δείχνουν ότι οι όποιες νέες ελληνικές προτάσεις θα πρέπει πρώτα να κατατεθούν στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών – με πρώτο εξ αυτών το EuroWorking Group – τα οποία θα κληθούν να τις αξιολογήσουν και να αποφανθούν εάν τελικώς δεν είναι κενές περιεχομένου ή εάν μπορούν όχι μόνο να εφαρμοστούν αλλά να έχουν και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Εφόσον οι προτάσεις «περάσουν» από τα τεχνικά κλιμάκια, τότε θα ακολουθήσει σύγκλιση ενός νέου Eurogroup, χωρίς φυσικά να γνωρίζει οποιοσδήποτε πότε θα συμβεί αυτό.

Η νέα καθυστέρηση, πέραν πάσης αμφιβολίας, θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην οικονομία, με δεδομένο ότι χωρίς κάποια πολιτική απόφαση η ΕΚΤ στην αυριανή συνεδρίασή της σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τη δυνατότητα – ακόμη και νομικά – να προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση για ενίσχυση του ELA.

Η απουσία νέων προτάσεων ή τουλάχιστον η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να τις καταθέσει σήμερα φέρεται ότι εξόργισε αρκετούς υπουργούς Οικονομικών, με κάποιους εξ αυτών – όπως, τουλάχιστον, αναφέρουν ξένοι και Έλληνες ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες – να διερωτώνται γιατί υπήρξε σύγκλιση του Eurogroup, από τη στιγμή που στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο θέμα συζήτησης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x