Μουσική

Eurovision 2015: Όλα όσα θα δούμε στον ελληνικό τελικό

Τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision θα μάθουμε απόψε.

Τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision θα μάθουμε απόψε, καθώς στη μουσική σκηνή «Έναστρον» (Πειραιώς 178 – Ταύρος) θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικός.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ την… τιμητική τους θα έχουν οι πέντε διαγωνιζόμενοι που θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για την Αυστρία, τη Βιέννη συγκεκριμένα, που θα διεξαχθεί φέτος ο θεσμός.

Ο λόγος για τους C:REAL που θα ερμηνεύσουν το «Crash and Burn», τη Θωμαή Απέργη & τον Legend με το «Jazz & Συρτάκι», τον Barrice με το «ELA», τη Shaya με το «Sunshine» και τη Μαρία-Έλενα Κυριάκου με «Οne Last Breath» (Ακούστε εδώ τα υποψήφια τραγούδια).

Φέτος, μάλιστα, συμπληρώνονται και δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005, όταν είχε κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη η Έλενα Παπαρίζου, η οποία θα είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα της βραδιάς. Ωστόσο, η δημοφιλής τραγουδίστρια ετοιμάζει ακόμη μία έκπληξη, αφού θα ερμηνεύσει και το περσινό νικητήριο τραγούδι της Κοντσίτα Βουρστ!

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο Ελληνικός Τελικός – Εurosong 2015 θα επικεντρωθεί και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges – Χτίζοντας γέφυρες».

Μία τέτοια περίπτωση είναι και η αναβίωση της εξαιρετικής κατά γενική ομολογία συμμετοχής της Κύπρου το 2002, όταν είχε εκπροσωπηθεί από τους «ΟΝΕ» το boy-band που είχε δημιουργήσει ο Γιώργος Θεοφάνους και ετοιμάζουν ένα μοναδικό… reunion, καθώς αποδέχθηκαν την πρόσκληση των διοργανωτών.

Η ΝΕΡΙΤ και το Mad TV υπόσχονται μια θεαματική βραδιά με καλεσμένους – έκπληξη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Φωκά Ευαγγελινού, καλλιτεχνική επιμέλεια Νίκου Τάγη και διεύθυνση παραγωγής Ορέστη Φασούλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x