Μουσική

Eurovision 2018: Η ώρα του μεγάλου τελικού με απόλυτο φαβορί την Ελένη Φουρέιρα

Η «Beyonce της Ευρώπης», όπως την αποκάλεσε το BBC, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα στη σκηνή του Altice Arena - Στις 10 η έναρξη

Στη Λισαβόνα και στον τελικό της 63ης Eurovision είναι στραμμένα τα βλέμματα με την Ελένη Φουρέιρα που εκπροσωπεί την Κύπρο με το «Fuego» να αναμένεται να βάλει κυριολεκτικά «φωτιά» στη σκηνή του Altice Arena.

Ο τελικός θα μεταδοθεί στις 10 το βράδυ από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD, ενώ η ραδιοφωνική μετάδοση θα γίνει από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση και στον τελικό της μουσικής βραδιάς, θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη και η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.



Μεγάλο φαβορί η Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και εδώ και αρκετές ημέρες πέρασε πρώτη και παραμενει φαβορί για την νίκη, εκτοπίζοντας την Ισραηλινή Netta και το «Toy» της που είναι ίσως ο μόνος αντίπαλός της.

Στην τρίτη θέση των bookmakers πάντως έχει πλασαριστεί ο Ιρλανδός Ryan O'Shaughnessy με το κομμάτι «Together», αλλά με αρκετή διαφορά από την πρώτη Φουρέιρα.

Η... Beyonce της Ευρώπης, όπως την αποκάλεσε το BBC, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα και οι fans του θεσμού -και όχι μόνο- περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να την δουν να λικνίζεται στους ρυθμούς του πιο χορευτικού κομματιού της φετινής διοργάνωσης.

Ιδιαιτέρως ευνοϊκό πάντως θεωρείται και το γεγονός ότι εμφανίζεται προτελευταία, καθώς παραδοσιακά τα κομμάτια που ανεβαίνουν στη σκηνή προς το τέλος μένουν πιο εύκολα στη μνήμη των τηλεθεατών.

Η σειρά εμφάνισης

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν είναι, με βάση τη σειρά εμφάνισης:

1. Ουκρανία
2. Ισπανία
3. Σλοβενία
4. Λιθουανία
5. Αυστρία
6. Εσθονία
7. Νορβηγία
8. Πορτογαλία
9. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία
14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία
17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία



Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες τηλεθεατές

Στον τελικό, οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ, προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Το televoting ξεκινά αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί από τους παρουσιαστές.



Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x