Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Η κρίση γεννά ευκαιρίες

Η Εθνική Νέων έχει και το ταλέντο αλλά και τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις πλέον να κάνει το κάτι παραπάνω.

Έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες απ’ αυτή τη φουρνιά της Εθνικής Νέων, διότι είναι μια φουρνιά «προνομιούχων ποδοσφαιριστών»: πρώτον έχουν την τύχη να δουλεύουν με έναν προπονητή άξιο, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και αξιοκτατία όπως είναι ο Τσάνας. Δεν έχει υπάρξει κάποιος «ανασχηματισμός» στον πάγκο της Εθνικής ούτε καμία παρέμβαση, η Ομοσπονδία έχει αξιολογήσει και εκτιμήσει το έργο του προπονητή και του έχει δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει το - πολύ καλό ομολογουμένως - έργο που κάνει εδώ και χρόνια.

Δεύτερον και σημαντικότερον, οι παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική Νέων, είναι παίκτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν μια γεμάτη χρονιά σε συμμετοχές, κάτι που παλιότερα συνέβαινε με ελάχιστους παίκτες σ’ αυτές τις ηλικίες. Έχετε ακούσει που λένε ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες»; Αυτό ακριβώς συνέβη και μ’ αυτά τα παιδιά, τα οποία πέρυσι και ειδικά φέτος δεν είδαν την 11άδα της ομάδας τους με το κυάλι και δεν περίμεναν κανέναν αγώνα κυπέλλου με ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας για να παίξουν, αλλά οι περισσότεροι απ’ αυτούς έπαιξαν και έπαιξαν καλά. Και έχοντας αγωνιστικό ρυθμό αλλά και παραστάσεις αγώνων, έχοντας χτίσει αυτοπεποίθηση από τα ματς όλης της χρονιάς κόντρα στους «μεγάλους» κι όχι απλά αντίπαλοι με παιδιά της ηλικίας τους, καλούνται να κάνουν το κάτι παραπάνω στα γήπεδα της Τουρκίας.

Μπορούν; Η δική μου εκτίμηση είναι πως «ναι». Έχουν προσόντα ο καθένας χωριστά και έχουν και δέσιμο σαν ομάδα. Υπάρχει πληρότητα σε όλες τις θέσεις και υπάρχουν και εναλλακτικές στο ρόστερ. Υπάρχει σχέδιο από τον πάγκο και υπάρχει και καλό κοουτσάρισμα στη διάρκεια του αγώνα. Κυρίως δεν φαίνεται να υπάρχουν βεντετισμοί και περίεργες συμπεριφορές κάποιων που νιώθουν πιο σημαντικοί από τους συμπαίκτες τους, το οποίο συνήθως λειτουργεί διαβρωτικά, σαν οξύ σε μια ομάδα ή μια «παρέα παικτών».

Για όλα τα παραπάνω έχουμε απαιτήσεις από αυτή την ομάδα. Απαιτήσεις και για αποτελέσματα και για θέαμα. Χαίρομαι που τους είδα μετρημένους μετά την - πολύτιμη βαθμολογικά - ισοπαλία με το Μάλι, διότι κατάλαβαν πως δεν έπαιξαν όσο καλά θα μπορούσαν, ότι θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει αν είχε βάλει το γκολ ο Μπουχαλάκης αλλά θα μπορούσαν και να είχαν χάσει, αν οι Αφρικανοί ήυταν πιο αποτελεσματικοί σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, όπου έπαιζαν αρκετά καλύτερα από εμάς. Κυρίως οι παίκτες μού δίνουν την εντύπωση ότι έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα τη σημασία του επόμενου αγώνα κόντρα στην Παραγουάη: μπορεί και με ισοπαλία ή και με ήττα να προκριθούν, αλλά στο μυαλό τους δείχνει να υπάρχει σε πρώτο πλάνο η νίκη. Η οποία όχι απλά θα δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο και καλύτερο σταύρωμα στη συνέχεια, αλλά πάνω απ’ όλα θα δώσει πόντους στην ψυχολογία τη δική τους και θα κάνει τους μελλοντικούς τους αντιπάλους να τους μετρήσουν αλλιώς και να τους σεβαστούν περισσότερο.

Κώστας Βαϊμάκης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x