Η ανάλυση των αντιπάλων μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομαδικού, μετά την κλήρωση της Δευτέρας, μπορεί να περιμένει, αφού τώρα το "βάρος" πέφτει στη σημαντικότερη διοργάνωση στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών έρχεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, υπόσχεται νέες συγκινήσεις και «τραβάει» την προσοχή όλων των φίλων του αθλήματος.

Τα κορυφαία ονόματα, που σταθερά τιμούν το θεσμό με τη συμμετοχή τους, θα είναι και φέτος παρόντα κι αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος μέχρι τα μετάλλια επιφυλάσσει θέαμα, σασπένς και ανταγωνισμό σε όλα τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Σημειωτέον, ότι ο θεσμός συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής, καθώς έγινε πρώτη φορά την περίοδο 1947-1948. Η φετινή διοργάνωση γίνεται στην κοινή έδρα του ΑΣ Πέρα Αθηνών και του ΑΟ Ταταύλα και είναι ξανά αφιερωμένη στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών εφόρου του Πέρα Αθηνών και μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί 38 άνδρες και 26 γυναίκες. Ακύρωσαν, όμως, δύο αθλητές και μία αθλήτρια, συνεπώς οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 36 και 25 αντίστοιχα. Οι περισσότεροι προχώρησαν από τους προκριματικούς αγώνες στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ είχαν απευθείας προκριθεί οι οκτώ πρώτοι αθλητές και οι έξι πρώτες αθλήτριες εκείνης της χρονικής στιγμής.

Τα φαβορί στο απλό ανδρών είναι οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Βλοτινός. Σταθερά απόντες ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Από τους νεότερους αθλητές, που αγωνίζονται μόνο σε ομάδες του εξωτερικού, δεν θ’ αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που είχε χάσει και την περυσινή διοργάνωση, λόγω τραυματισμού, ενώ δεν δήλωσε ούτε φέτος συμμετοχή ο Γιώργος Φραγκούλης.

Στο απλό γυναικών είναι φαβορί οι: Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Όλγα Γεωργοπούλου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κωνσταντίνα Παρίδη. Παρούσες κι άλλες δυνατές αθλήτριες από τις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών, νεανίδων και κορασίδων, που θα κρατήσουν σίγουρα ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο. Θα λείψουν έμπειρες αθλήτριες, που έχουν αφήσει το «στίγμα» τους στη διοργάνωση και παραμένουν ενεργές, όπως η Δέσποινα Δάνδουλα, η Αρχοντούλα Βολακάκη και η Μαρία Μοίρου.

Στο διπλό ανδρών δηλώθηκαν 15 ζευγάρια και στο διπλό γυναικών δέκα. Στα αξιοσημείωτα ότι δεν δηλώθηκαν στο διπλό ανδρών τρεις πρώην πρωταθλητές Ελλάδας, οι Λαγογιάννης, Βλοτινός και Παπαδημητρίου, ενώ στο διπλό γυναικών δεν σχημάτισε δίδυμο η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος, Ελένη Γεωργιάδου.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ