Γιώργος Ζαχαριάδης

Format, restart και άντε να πιάσεις τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που κάνει επανεκκίνηση και τον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μπορεί να είναι τσιρότο για την αποτυχία με τη Βίντι, αλλά, η εικόνα του είναι εμφανώς βελτιωμένη και απόλυτα ικανοποιητική.

Το να κερδίσεις τον Παναιτωλικό με τον Κυριακίδη να μην αφήνει να περάσει ούτε μύγα και τους συμπαίκτες του να είναι επικίνδυνοι σε αντεπιθέσεις, το θεωρώ ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια κι αν το καταφέρνεις με μια γεμάτη εμφάνιση, είναι κι αυτό καλό. Και καλύτερο για όσους πηγαίνουν στο γήπεδο και δεν καταλαβαίνουν από τις νίλες από κάποια… Βίντι ή κάπως έτσι.

Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό.

Τι γίνεται δηλαδή, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι πας να δώσεις μια παράσταση, δεν έχεις πουλήσει ούτε ένα εισιτήριο και η προηγούμενη ήταν σκέτη αποτυχία.

Περιμένεις με αγωνία στην πόρτα, μετράς κεφάλια, στην αρχή είσαι επιφυλακτικός και σχεδόν απογοητευμένος και μετά….

Βλέπεις να έρχεται ένα μπουλούκι, να σηκώνουν σκόνη στο πέρασμά τους, να σκέφτεσαι που θα τους βάλεις και ταυτόχρονα να νοιώθεις μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που τελικά επιμένουν να σε αγαπούν στην επιτυχία και στην αποτυχία.

Αυτό είναι το καλύτερο που συνέβη στην Τούμπα, με τον κόσμο να είναι εκεί, το ίδιο πολύς και περισσότερος από άλλες μέρες, όταν δεν υπήρχε η νωπή μνήμη από το πατατράκ με τη Βίντι ή την ισοπαλία με τον Ατρόμητο που «κάθισε» σαν ήττα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά και είναι μόνος τους, όπως του αξίζει, στο μεγαλύτερο βαθμό και όποιος παίκτης ή προπονητής έφυγε από το γήπεδο και δεν πήρε μαζί του μια ακόμη μεγάλη ευθύνη, αλίμονό του.

Θα το βρεις μπροστά του.

Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται από οπαδούς που έχει ξεπεράσει το αποτέλεσμα και δεν το χρειάζεται κανείς για να πεισθεί να πάει στο γήπεδο. Θα είναι το ίδιο πολύ ΠΑΟΚ, όλοι τους και στην ήττα και στη νίκη.

Η βελτίωση, σας είπα, είναι σημαντική. Είναι σημείο ανάκαμψης που προφανώς θα πρέπει να έχει συνέχεια και να αποδείξει οριστικά πλέον αυτή η ομάδα ότι βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά.

Ο Παναιτωλικός θα έπρεπε να είχε γονατίσει από τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, πολύ νωρίτερα. Είναι πάντα ένα δύσκολο τεστ.

Υ. Γ. Μου φαίνεται ότι ο μόνος που εξακολουθεί να είναι εκτός φόρμας, είναι ο Λουτσέσκου. Δεν έχει… ρυθμό. Έλεγε πάλι ότι δεν δέχεται ορισμένα από τα δεδομένα της ομάδας του. Είναι κι ότι δεν έχει αρχή και μέτρο. Ο Καρέλης πήγε σπίτι του, ο Ουάρντα κι αυτός δεν υπολογίζεται έτσι στα ξαφνικά. Και όλο αυτό είναι που προβληματίζει.

Να καλεί στην εθνική τον Καρέλη, που ο Λουτσέσκου επιλέγει αρχικά για βασικό, αλλά, μετά εξαφανίζεται… Αν δεν πάνε στο… μηδέν οι επιλογές του στα άκρα της άμυνας, δεν ξεκουράζει κανέναν και αυτό θα το βρει μπροστά του, διότι οι αλλαγές θα έρχονται από μακρά νάρκη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι επιρρεπής στο λάθος και αν λείψουν άλλες ανοησίες, σαν τις περσινές, τότε είναι η μοναδική πηγή κινδύνου για να χαθεί ο τίτλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x