F1

GP Κίνας: Pole position για τον Μπότας και «1-2» η Mercedes

Βάλτερι Μπότας και Λιούις Χάμιλτον έκαναν το 1-2 για τη Mercedes, στις κατατακτήριες δοκιμές του 1.000ού GP της Formula 1 στην Κίνα, πραγματοποιώντας πολύ καλούς χρόνους.

Την έβδομη pole position της καριέρας του κατέκτησε ο Βάλτερι Μπότας, στις κατατακτήριες δοκιμές του 1.000ού GP της Formula 1 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κίνα.

Η Mercedes έκανε το «1-2», με τον ομόσταβλο του Μπότας, Λιούις Χάμιλτον, να έρχεται δεύτερος και στις θέσεις 3-4 ακολούθησαν οι οδηγοί της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ και Τσαρλς Λεκλέρ.

Εν αντιθέσει με τον προηγούμενο αγώνα του Μπαχρέιν, η Mercedes ξεπέρασε τη Ferrari και ενόψει του αυριανού αγώνα έχει το προβάδισμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Μελβούρνη, η Mercedes έκανε το «1-2» με τον Χάμιλτον να κατακτά την πρώτη θέση και τον Μπότας τη δεύτερη, ενώ στο βάθρο μπήκε ο οδηγός της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στον δεύτερο αγώνα, του Μπαχρέιν, έγινε ακριβώς το αντίθετο, με τους οδηγούς της Ferrari (Λεκρέρ, Φέτελ) να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις και αυτούς της Mercedes (Χάμιλτον, Μπότας) να τους ακολουθούν και στην Κίνα, αν το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα είναι ίδιο με των κατατακτήριων δοκιμών, τότε θα έχουμε μία ακόμη εναλλαγή σκηνικού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δοκιμών:

inner

Επιμέλεια: Χρήστος Παπαζώης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x