Top Darts League

H 1η αγωνιστική του Top Darts League

Σε έναν πολύ όμορφο χώρο στην Μεταμόρφωση Αττικής, στο cafe-restaurant Θέα Δηλαβέρη, ξεκίνησαν οι αγώνες της Top Darts League.

Ένα πρωτάθλημα για τους 12 καλύτερους πάικτες των dartsστην Ελλάδα. Έξι αγώνες κάθε Παρασκευή απο τον Οκτώβριο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα ορίσουν και τον καλύτερο παίκτη στην Ελλάδα, τον πρωταθλητή της TopDartsLeague.

Ο κόσμος των darts στήριξε την προσπάθεια αυτή και 200 άτομα είχαν πάρει την θέση τους από νωρίς για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Η ατμόσφαιρα καταπληκτική και η οργάνωση πάρα πολύ καλή.

Στο τελετουργικό μέρος που επιβάλεται σε μία πρεμιέρα, έγινε μια σύντομη παρουσίαση της Top League και των παικτών. Τα 3 πρώτα βελάκια που έπεσαν στον στόχο, “το ενακτήριο dartsima “ όπως χαρακτηριστικά έλεγε η πρόσκληση, το έκανε ένας πολύ αγαπημένος στο κοινό, πρώην dartplayer, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Και όπως συνηθίζεται στα darts πριν την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού, με το κλασικό πια, Let’s Play Darts από τα χείλη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου κηρύχτηκε και επίσημα η έναρξη των αγώνων.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι ο κάθε παικτης είχε την δική του μουσική κατά την είσοδο του και αυτό δημιουργούσε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα αφού έκανε το κοινό να τραγουδάει και να χορεύει ακόμα στον ρυθμό της μουσικής.

Στο αγωνιστικό μέρος συνέβησαν τα παρακάτω:

ΜΙΧΑΗΛ 6–0 ΜΑΝΑΣΗΣ

Πρώτος αγώνας της ημέρας και το φαβορί της διοργάνωσης, Γιάννη Μιχαήλ, ριχνόταν στην μάχη, ενάντια μάλιστα σε έναν από τους πιο ικανούς διεκδικητές. Ο Μιχαήλ μπήκε αποφασισμένος από την αρχή και έδωσε μια πραγματική παράσταση στον εναρκτήριο αγώνα του. Συνηθισμένος στις κάμερες και τον κόσμο από τα τουρνουά του εξωτερικού, δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής και πραγματοποίησε εμφάνιση, κυριολεκτικά, παγκοσμίου επιπέδου (άλλωστε τον μέσο όρο πάνω από 90 θα τον ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες) κερδίζοντας με το επιβλητικό 6-0 τον Μανασή. Ο Σταύρος δεν έπαιξε καθόλου άσχημα. Πάλεψε τα περισσότερα από τα 6 legs και με ανάλογη εμφάνιση θα κέρδιζε τους περισσότερους από τους επόμενους αντιπάλους του, όπως είπαμε όμως, χθες έπεσε πάνω σε βράχο!

ΠΑΝΑΓΕΑΣ 6–3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο δεύτερος αγώνας επιφύλασσε την κόντρα ανάμεσα στον ενθουσιασμό του 20χρονου Παναγέα και την εμπειρία του Αναστασιάδη. Και οι δύο είναι παίχτες χαμηλού προφίλ και η αμηχανία τους ήταν έκδηλη κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος Αναστασιάδης ήταν ο πρώτος που έδιωξε το άγχος και πήρε το προβάδισμα με 0-2. Ο Παναγέας όμως ξαφνικά ξύπνησε, ανέβασε ταχύτητα και ανέτρεψε την κατάσταση πανηγυρίζοντας τελικά την νίκη εν μέσω αποθέωσης, με 6-3 σε έναν αγώνα που το επίπεδο ξεκίνησε χαμηλά αλλά σταθερά ανέβαινε με αποκορύφωμα τα πολύ καλά 2 τελευταία legs.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 6–4 ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δύο εκπλήξεις των προκριματικών βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τρίτο αγώνα. Η χαρά για την συμμετοχή φαινόταν και όλοι περίμεναν να παρακολουθήσουν τους δύο πιο «άγνωστους» παίχτες του τουρνουά. Η μάχη ήταν για γερά νεύρα με την απόδοση των παιχτών να αυξομειώνεται διαρκώς. Ο Διαμάντης, με ομολογουμένως αντισυμβατικό παίξιμο που μπέρδεψε αλλά και ενθουσίασε τους θεατές, έκλεισε το 50 με Bullseye στο πρώτο βέλος, ο πιο συμβατικός Δρακόπουλος το 130, σε μερικά highlights ενός ντέρμπι που βρήκε νικητή των πρώτο με 6-4.

ΦΩΚΑΣ 1–6 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Φωκάς είναι πάντα επικίνδυνος αντίπαλος και το απέδειξε αμέσως κόντρα στο φαβορί του αγώνα και «σκοτεινή φιγούρα» (λίγο το DarkAngel σαν nickname, λίγο το DancewiththeDevilκατά την είσοδο, λίγο η λευκή εμφάνιση με τα μαύρα φτερά του δίνουν επάξια τον τίτλο) της TDL, Αντώνη Λαμπρόπουλο.Ο Λαμπρόπουλος όμως, όσο περνούσε η ώρα φαινόταν και καλύτερος, ενώ ο Φωκάς παρά την καλή του εμφάνιση δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του με αποτέλεσμα την εύκολη επικράτηση του Αντώνη με 6-1 που στέλνει και μήνυμα σε όλους πως είναι εδώ, είναι μέσα στα φαβορί και θα το επιβεβαιώσει.

Σ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 3–6 Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Οικογενειακή κόντρα με τον θείο Στάθη να κοντράρεται κόντρα στον 2ο καλύτερο παίχτη και ανιψιό του Κώστα. Δώσε στον Στάθη μάχη όμως και πάρε του την ψυχή. Αποφασισμένος να κοντράρει το “LittleBoy”, όπως είναι το nicknameτου Κώστα, ξεκίνησε ανταλλάσοντας legs με το Κώστα και γρήγορα ο αγώνας πήρε χαρακτήρα μάχης. Ο Κώστας τελικά φάνηκε να έχει λίγα όπλα παραπάνω παίρνοντας τελικά την νίκη με 3-6 σε αγώνα που κυμάνθηκε σε γενικά υψηλό επίπεδο σε όλη την διάρκειά του.

HALDAWAY 1–6 ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ

Η τελευταίος παίχτης που μπήκε να αγωνιστεί ήταν ο Γιώργος Πορτοκάλης και έτυχε της πιο εντυπωσιακής υποδοχής από το κοινό. Οι φωνές και τα χειροκροτήματα των θεατών κάλυψαν τις σκληρές κιθάρες των Pantera,του τραγουδιού εισόδου του, αποδεικνύοντας ότι ο Porto, αν υπήρχε βραβείο πιο αγαπητού παίχτη θα το έπερνε αμαχητί. Απέναντί του βρέθηκε ο SpyrosHoldaway, ένας παίχτης που έφτασε εδώ σαν επιλαχόν μετά τον τραυματισμό του Βαζαίου και μόλις πριν λίγες μέρες έμαθε ότι θα συμμετείχε στην TDL. Στον αγώνα φάνηκε η λογική έλλειψη προπόνησης του Σπύρου που δεν μπόρεσε να κοντράρει σε κανένα σημείο τον Πορτοκάλη χάνοντας φυσιολογικά με 1-6. Σίγουρα αγώνα με τον αγώναπεριμένουμε τον Holdawayνα παρουσιάζεται καλύτερος ενώ ο Πορτοκάλης θα πρέπει να παίξει ακόμα καλύτερα αν θέλει να ευχαριστήσει το φανατικό του κοινό.

Η 2η αγωνιστική της Top Darts League είναι την Παρασκευή 11/10/2013 στο cafe VS στον Αγ. Δημήτριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x