Games

H Nintendo μπαίνει επίσημα στην αγορά των κινητών

Η Nintendo αφήνει σιγά σιγά πίσω τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν σχετικά με την απόλυτη προσήλωση στη βιομηχανία των video games και δείχνει έτοιμη να μπει στον κόσμο των smartphones & tablets.

Η Nintendo αφήνει σιγά σιγά πίσω τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν σχετικά με την απόλυτη προσήλωση στη βιομηχανία των video games και δείχνει έτοιμη να μπει στον κόσμο των smartphones και tablets.

Η εταιρία του Kyoto ανακοίνωσε πως ξεκινά συνεργασία με την DeNA (ιαπωνικό “γίγαντα” των mobile games) προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού τίτλους για smartphones και tablets, με χαρακτήρες και “ιδιοκτησία” της Nintendo να δίνουν το παρόν.

Δεν μιλάμε για ports τίτλων από τις κονσόλες της Nintendo μιας και οι 2 εταιρίες θέλουν να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο, σωστά σχεδιασμένο για τις αντίστοιχες συσκευές.

Οι 2 εταιρίες θα δημιουργήσουν επίσης cross platform service ικανή να “τρέχει” σε smartphones, tablets, PC και τις κονσόλες της Nintendo. Η όλη διαδικασία της συνεργασίας έφερε αγορά του 10% των μετοχών της DeNA από την Nintendo και αγορά του 1,24 % των μετοχών της Nintendo από την DeNA.

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x