Μοτοσικλέτα

Honda CB650F: Η σφήκα έγινε …μέλισσα!

Δοκιμάσαμε το διάδοχο του Hornet (=σφήκα) και ανακαλύψαμε πόσο πιο αποδοτικό (=μέλισσα) είναι...!

Είμαι κάτοχος του Hornet 600 εδώ και 4 χρόνια, οπότε όταν παρέλαβα το νέο, μεσαίο γυμνό της HONDA πίστευα πως είμαι ιδανικός για να συγκρίνω το παλιό με το νέο. Όμως… Ανεβαίνοντας στην 810 χιλ. σέλα εξεπλάγην. Η θέση οδήγησης ήταν διαφορετική, τόσο που νόμιζα πως οι Ιάπωνες είχαν ξεχάσει να φτιάχνουν μοτοσικλέτες με οικεία αίσθηση. Η αλήθεια βέβαια ήταν πως το CB650F είχε μία σαφώς πιο εργονομική θέση οδήγησης από αυτή που είχα συνηθίσει και το Big-H απλά είχε προχωρήσει τη βολή του αναβάτη (και του συνεπιβάτη) ένα βήμα μπροστά. Μετά τα πρώτα μέτρα μου φαινόταν πιο ευέλικτο, πιο ελαφρύ (παρά τα 209 κιλά του), πιο άμεσο στις αλλαγές κατεύθυνσης και από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως το λίγο πιο δυνατό Hornet δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον διάδοχο. Η νέα Honda προσφέρει το... "μέλι" της οδηγικής απόλαυσης.

Ο 4κύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει σχεδιαστεί εξ’ αρχής, παράγοντας 86 ίππους, με μέση κατανάλωση μόλις 5,5lt/100km από το 17,3lt ρεζερβουάρ και χρησιμοποιώντας το άψογο 6τάχυτο κιβώτιο απολαμβάνεις ομαλή λειτουργία και γραμμική απόδοση μέχρι και λίγο πριν τις 12.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 5,4kgm αποδίδεται ήδη από τις 5.400 στροφές δίνοντας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς πλήρως τις επιδόσεις του συνόλου. Οι δύο δίσκοι 320 χιλ. τύπου “μαργαρίτα” εμπρός και ο μονός των 240 χιλ. πίσω μαζί με το δικάναλο ABS, αλλά και το συμβατικό πιρούνι με τα καλάμια των 41 χιλ. και το μονό αμορτισέρ με έδραση πάνω στο ψαλίδι, συμπληρώνουν ένα άκρως ικανό πακέτο, το ουσιαστικό πλεονέκτημα του οποίου είναι η ευκολία με την οποία το εκμεταλλεύεσαι πλήρως για να …πολεμήσεις σε στροφιλίκια και αστική μετακίνηση.

Το CB650F είναι πιο “μαχητικό” από το Hornet, έχει πιο επιθετική θέση οδήγησης με το ψηλότερο και φαρδύ τιμόνι να αποτελεί σύμμαχο σε ό,τι βάλει το μυαλό σου, παρουσιάζει μία πολύ πιο λαχταριστή HRC αισθητική με τα εντυπωσιακά, πλήρως ψηφιακά όργανα και όλα αυτά σε ένα ποιοτικό πακέτο Honda που μπορείς να διαχειριστείς και να απολαύσεις 100%. Άλλα γυμνά, με τις ιδιοτροπίες τους, ίσως να ήταν κεραυνοβόλοι έρωτες. Το CB650F είναι εκείνος ο μεγάλος, που οδηγεί σε γάμο και μάλιστα φθηνό (7.990€)!

Δοκιμή: Μιχάλης Ρούσσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x