sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Keep calm and pass to… Berbatov (pics/video)

Κάποτε πανηγύριζε με μπλουζάκι που έγραφε «keep calm and pass me the ball». Τώρα ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έρχεται να το φωνάξει στην Τούμπα και το sport-fm.gr ξεψαχνίζει τη μεγαλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ.

Το «κόλπο γκρόσο» έκανε ο ΠΑΟΚ έστω και την ύστατη ώρα πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του.

O Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έρχεται στην Τούμπα, δίνοντας σάρκα και οστά στον διακαή πόθο του Ιβάν Σαβίδη, αλλά και των φίλων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Βουλγαρίας μπορεί να μη χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά το sport-fm.gr σας θυμίζει τη λαμπερή διαδρομή του Βούλγαρου σούπερ σταρ.


Pass me the ball

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2012, ανήμερα της «boxing day» στην Αγγλία, ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του ΠΑΟΚ που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα σκοράρει με τη φανέλα της Φούλαμ απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Στον πανηγυρισμό του μετά το γκολ που πέτυχε, θα σηκώσει τη φανέλα δείχνοντας στον κόσμο ένα μπλουζάκι που έγραφε το μήνυμα «μείνετε ήρεμοι και δώστε μου τη μπάλα».

Αυτό ακριβώς το μήνυμα είναι που χαρακτηρίζει τον Βούλγαρο επιθετικό. Δεν είναι ο πιο εργατικός ποδοσφαιριστής, αλλά είναι ένας αληθινός σταρ που του αρέσει να το δείχνει μέσα και έξω από το γήπεδο. Κυρίως όμως είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει τον τρόπο ή μάλλον τους τρόπους να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και αυτό ήρθε για κάνει με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».


Μηχανή των γκολ

Εκείνο που χαρακτηρίζει όμως τον γεννημένο στις 31 Ιανουαρίου του 1981 στο Μπλακοεβαρντ της Βουλγαρίας, μια μικρή κωμόπολη που απέχει μόλις 75 χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι οι γεμάτες και άκρως παραγωγικές χρονιές που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Στα πέντε χρόνια που πορεύτηκε φορώντας τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν θα πετύχει 90 γκολ σε 202 εμφανίσεις με τις «ασπιρίνες», σκοράροντας κατά ριπάς τις δύο τελευταίες σεζόν που βρήκε δίχτυα 20 και 21 φορές αντίστοιχα.

Το 2006 θα φορέσει τη φανέλα της Τότεναμ, με τα «σπιρούνια» να βγάζουν από τα ταμεία τους για να τον αποκτήσουν, 16 εκατ. ευρώ. Εκείνος θα τους δικαιώσει για την επιλογή τους και θα φροντίσει σύντομα να γίνει το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

Στο «White Hart Lane» θα μείνει για δύο χρόνια και θα βρει δίχτυα 46 φορές σε 101 παιχνίδια, ενώ το 2008 θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του League Cup, σκοράροντας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι.

Η ποδοσφαιρική εκτόξευση

Τα κατορθώματα του με τα «σπιρούνια» δεν θα περάσουν απαρατήρητα και ο Μπερμπατοφ θα αποτελέσει το μήλον της έριδος το καλοκαιριού του 2008, ανάμεσα στις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την τελευταία να καταθέτει στα πόδια του 38 εκατ. ευρώ, κάνοντάς τον «κόκκινο διάβολο».

Θα παραμείνει κάτοικος «Old Trafford» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ, ενώ αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Champions League το 2009.

Με τους «κόκκινους διαβόλους» θα σκοράρει 56 φορές σε 149 εμφανίσεις, ενώ με τη Φούλαμ με την οποία θα αγωνιστεί τη διετία 2012-2014, θα πραγματοποιήσει 54 επίσημες εμφανίσεις και θα βρει δίχτυα 20 φορές.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως θα φέρει το τέλος της παρουσίας του στην Premier League, με το πριγκιπάτο και τη Μονακό να αποτελούν τον τελευταίο, μέχρι την απόκτηση του από τον ΠΑΟΚ, που θα είναι ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.


Γεννημένος σταρ

Εκείνο όμως που αναμένεται να κάνει τη διαφορά και εκτός γηπέδου στη Θεσσαλονίκη, είναι το στιλ των εμφανίσεων του, αλλά και η γοητεία του Βούλγαρου άσου.

Ο Μπερμπάτοφ μέσα και έξω από το γήπεδο παραμένει cool, λατρεύει τα κοστούμια και φυσικά έχει ένα απαράμιλλο στυλ που παραπέμπει σε παλιάς κοπής άνδρα.

Το νέο απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ένας γνήσιος σταρ και σίγουρα θα το καταλάβουν από νωρίς στην Τούμπα.

inner

inner

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του Βούλγαρου επιθετικού του ΠΑΟΚ



Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x