Τένις

Mαρία Σάκκαρη: Το νέο μεγάλο αστέρι του τένις

Η Μαρία Σάκκαρη είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του τένις.Επικράτησε με 2-1 σετ της Κριστίνα Πλίσκοβα και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τρίτο γύρο του Wimb

Η Μαρία Σάκκαρη είναι το νέο μεγάλο ταλέντο του τένις.Επικράτησε με 2-1 σετ της Κριστίνα Πλίσκοβα και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τρίτο γύρο του Wimbledon.



Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον 2ο γύρο του βρετανικού Open απέναντι στην Τσέχα τενίστρια, νο 44 στον κόσμο και και παρ' όλο που έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 7-6 (8-6 στο τάι μπρέικ), κατάφερε με επιβλητική εμφάνιση να το... γυρίσει, να άρει τα άλλα δύο σετ (6-4, 6-4) και φυσικά την πρόκριση.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Σάκκαρη φτάνει στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, καθώς το πέτυχε φέτος και στο Australian Open, ενώ στη συνέχεια στο Roland Garros ηττήθηκε στον 1ο γύρο. Να αναφέρουμε πως στην πρώτη της εμφάνιση στο Wimbledon, η Σάκαρη σταμάτησε στον 2ο γύρο.

Να θυμίσουμε πως η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε το Νο. 39 της κατάταξης, Κατερίνα Σινιάκοβα, στον πρώτο γύρο του Grand Slam.


Ποια είναι η Μαρία Σάκκαρη



Η Μαρία Σάκκαρη, είναι το νέο αίμα του ελληνικού τένις. Αλλά αν και το επίθετο Σάκκαρη ενδεχομένως να μην σας θυμίσει κάτι, σίγουρα θα σας θυμίσει το όνομα της μητέρας της. Της Αγγελικής Κανελλοπούλου. Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1995 στην Αθήνα. Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου έπαιζε και η ίδια επαγγελματικό τένις καθώς και ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος. Από πολύ νεαρή ηλικία, το τένις μπήκε στη ζωή της. Έντεκα χρονών συμμετείχε στο πρώτο της ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λαμία. Κατάφερε να φτάσει στο τελικό και από τότε η Σάκκαρη αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.


Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της με το παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος είχε καταταγεί στην 40η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Καθώς οι γονείς της δεν ήθελαν να φύγει στο εξωτερικό, μια επαγγελματική ομάδα εκπαίδευσης έρχεται στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση της Σάκκαρη.

Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 χρονών, συμμετέχει σε πρωταθλήματα στη Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και στην Αφρική. Ένα χρόνο μετά, τα πρωταθλήματα γίνονται 11 και το 2012 αγγίζουν τα 21. Αποκορύφωμα ήταν το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, όπου φτάνει στον τελικό και στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, όπου φτάνει στους ημιτελικούς.



Αυτή τη στιγμή, η Σάκκαρη παίζει μόνο σε διεθνή τουρνουά, αλλά δηλώνει ξεκάθαρα πως πολλές φορές τα ελληνικά πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερα, αλλά από την Ελλάδα λείπουν τα μεγαλύτερα τουρνουά, που δυστυχώς δεν μπορούν να διεξαχθούν αυτή την εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα είδωλά της είναι οι Serena Williams, ο Rafael Nadal και ο Roger Federer. Στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται την Ελλάδα και βλέπει τους φίλους της.





Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x