Επικαιρότητα

«Mαρινόπουλος»: Συζητείται σήμερα η αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα

Αγωνία για την επιχείρηση

Το αίτημα της Μαρινόπουλος ΑΕ για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή, από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Εάν το αίτημα απορριφθεί τότε η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η επιλογή αυτή ήταν «μονόδρομος καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης».

Αυτή τη στιγμή η Μαρινόπουλος ΑΕ διαθέτει 823 καταστήματα και 33 hypermarkets, 13.000 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 3.000 προμηθευτές. Κατά πληροφορίες τα χρέη της προς προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο ανέρχονται κάπου μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

Συμφωνία εργαζομένων και της εταιρείας


Εν τω μεταξύ η διοίκηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την σημερινή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

Μαρινόπουλος: Με κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία των καταστημάτων


Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Μαρινόπουλος Α.Ε. σημειώνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς, σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι «τα καταστήματα και οι εργαζόμενοί τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας, καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x