sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Molly’s Game: Το super story της «poker princess» που έγινε ταινία

Όνειρο της ήταν να γίνει Ολυμπιονίκης, αλλά βρέθηκε να διοργανώνει βραδιές πόκερ με τη συμμετοχή celebrities. Έγινε πάμπλουτη, έφαγε και ξύλο, πιάστηκε στα δίχτυα του FBI. Στο τέλος έγινε και ταινία.

Κι όμως αυτά δεν «παίζονται» μόνο στις ταινίες!

Η περιγραφή της ζωής της Μόλι Μπλουμ μοιάζει με προϊόν της φαντασίας και έμπνευσης σεναριογράφου, αλλά αυτό που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη -και κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο «Molly’s Game» (έχοντας ίδιο τίτλο με το βιβλίο της) σε σκηνοθεσία Άαρον Σόρκιν και την Τζέσικα Τσαστέιν να την υποδύεται (εξαιρετικά)- είναι εντελώς αληθινό. Εντάξει, σερβιρισμένο με την απαραίτητη… σάλτσα, που δεν αλλάζει την ουσία του story. Από εκεί, λοιπόν, που φαινόταν ότι μπορεί να βάλει τη δική της σφραγίδα στον αθλητισμό, παίρνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως σκιέρ με μεγάλες αξιώσεις, τα πάντα άλλαξαν και το «σενάριο»... γράφτηκε αλλιώς.

inner

Προφανώς και ακολουθούν «κομμάτια» της ταινίας…
inner

Έμπλεξε με το πόκερ, διοργανώνοντας παιχνίδια και μάλιστα στα τραπέζια που έστηνε (με την κυριολεκτική έννοια) έκατσαν αρκετοί σταρ του Χόλιγουντ με αποτέλεσμα να περάσουν (κυκλώστε το περάσουν) πολλά χρήματα από τα χέρια της. Περισσότερα απ’ όσα θα έβγαζε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αν έκανε πραγματικότητα το όνειρο που είχε από μικρή, αλλά ο δρόμος που διάλεξε να πάρει -έπειτα από ατυχία που είχε στο σκι- δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και το φινάλε στον… μαγικό κόσμο του τζόγου ήταν σκληρό, καθώς πέραν όλων των άλλων πιάστηκε στα δίχτυα του FBI. Ακόμα και ξύλο έφαγε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως…

Γεννήθηκε το 1978 στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Πρόκειται για κόρη του Λάρι Μπλουμ, που ήταν κλινικός ψυχολόγος και της εκπαιδεύτριας σκι και σνόουμπορντ, Τσαρλίν Μπλουμ. Η Μόλι τα πήγαινε μια χαρά στο σκι, αλλά δεν ήταν η πιο πετυχημένη της οικογένειάς της σε αυτόν τον τομέα. Ο ένας αδερφός της, Τζέρεμι, ήταν 11 φορές χρυσός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, 3 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δυο φορές μετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες, πριν γίνει παίκτης του NFL αγωνιζόμενος με τους Philadelphia Eagles. Ο έτερος, ο Jordan είναι χειρουργός θώρακος με πτυχίο από το Harvard.

Η «γνωριμία» της με... τον νόμο ξεκίνησε σε αρκετά νεαρή ηλικία, όταν εκτός του σκι είχε στο μυαλό της να πάρει πτυχίο, σπουδάζοντας πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Στα 18 της συνελήφθη λόγω διατάραξης της κοινής ησυχίας, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι έδινε αλκοολούχα ποτά σε φοιτητές κάτω των 21 ετών, που δεν επιτρέπεται στις ΗΠΑ. Την επόμενη χρονιά πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι και καταδικάστηκε σε 30 ημέρες φυλάκιση.

Το όνειρο που «έσβησε»


Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει εντελώς διαφορετικά στη ζωή της, απασχολώντας για διαφορετικούς λόγους ένα αθλητικό site, ένα αθλητικό Μέσο. Αν, δηλαδή, είχαν εξελιχθεί όπως ονειρευόταν η ίδια από πολύ μικρή. Ωστόσο, δεν ήταν της μοίρα της γραφτό και για την ακρίβεια δεν… βοήθησε η μέση της, που τη «βασάνιζε» από πολύ μικρή ηλικία και όπως έχει αποκαλύψει έκανε επέμβαση για πρώτη φορά μόλις στα 12 της. O επίλογος της καριέρας της ως σκιέρ έμελλε να μπει με πολύ σκληρό και άδικο τρόπο. Στα 20 της το 1998 όταν και ήταν από τις καλύτερες στο σκι και συγκεκριμένα στο freestyle και έκανε πλάνα για συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπήκε τέλος στο όνειρό της, καθώς στα προκριματικά έπεσε κάτω (λόγω ενός κλαδιού όπως υποστηρίζουν η ίδια και ο πατέρας της που της άλλαξε την πορεία) με δύναμη με αποτέλεσμα να ξεχαρβαλώσει την ήδη ταλαιπωρημένη μέση της και να τεθεί… νοκ-άουτ. Αυτή η αναποδιά είχε ως αποτέλεσμα να κάνει νέα σχέδια για τη ζωή της.

inner

Τα νέα σχέδια, η μετακόμιση και η στροφή στο… πόκερ
Μετά από το «σοκ» που πέρασε θέλησε να μείνει κάποιο χρονικό διάστημα μακριά από τις σπουδές της στη νομική για να καθαρίσει το μυαλό της. Σιγά-σιγά ήταν αναγκαίο να αρχίσει να πατάει στα δικά της πόδια, καθώς οι γονείς της -με τους οποίους ήταν σε κόντρα από ένα σημείο και μετά- δεν μπορούσαν να τη στηρίξουν περαιτέρω, αλλά και να κοιτάξει προς νέους ορίζοντες για να συνεχίσει τη ζωή της, αφού έπρεπε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν γίνεται να συνεχίσει να ασχολείται επαγγελματικά με το σκι πλέον.

Το 2003 μετακόμισε το Λος Άντζελες από το Loveland του Κολοράντο όπου έμενε. Ο λόγος που το έκανε δεν σε πείθει ότι είχε στο μυαλό της να ολοκληρώσει τις σπουδές της. «Ήθελα να ζήσω κάπου που να έχει ζέστη και να μπορώ να περάσω καλά και είχα φίλους στο Λος Άντζελες που μου είπαν πως μπορώ να μείνω στον καναπέ τους. Ήταν το πρώτο παρορμητικό πράγμα που έκανα στη ζωή μου». Έκανε διάφορες δουλειές, που δεν της εξασφάλιζαν σταθερότητα, αλλά τις είχε ανάγκη ώστε να σταματήσει να κοιμάται στον… καναπέ. Δούλεψε αρκετά ως σερβιτόρα και κάποια περίοδο έκανε και δύο δουλειές μαζί. Εργάστηκε και ως βοηθός σε κτηματομεσιτική εταιρία. Αυτό το πόστο ήταν και το εισιτήριο της για το πόκερ. Όσο κουφό κι αν ακούγεται.



Της ανακοίνωσε το αφεντικό της μια ημέρα του 2004 ότι θα τον βοηθάει στο να διοργανώνει παιχνίδια πόκερ. Όσοι θα έπαιρναν μέρος στο… ντεμπούτο έπρεπε να έχουν μαζί τους 10.000 δολάρια, όπως είχε οριστεί. «Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται. Πέρασα όλο το βράδυ γκουγκλάροντας, ώστε να μάθω τι μουσική αρέσει στους παίκτες του ποκερ, τι τους αρέσει να τρώνε. Από την αρχή σημείωσα την ανάγκη που είχαν, να τρώνε εκεί όπου έπαιζαν και τελικά, τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου παιχνιδιού. Την επομένη, φόρεσα ό,τι πιο όμορφο είχα και πήγα εκεί όπου μου είχαν πει. Στο υπόγειο του ξακουστού Viper Room -nightclub της πόλης. Μπήκα στην αίθουσα και έπαθα σοκ! Στα τραπέζια ήταν άνθρωποι από τη Wall Street, δισεκατομμυριούχοι, σταρ του Hollywood, τους οποίους έχουμε δει όλοι στην τηλεόραση, πολιτικοί. Και όλοι κάθονται γύρω από τα τραπέζια, παίζοντας ένα παιχνίδι, για το οποίο δεν ήξερα τίποτα, αλλά φαινόταν να τους συναρπάζει. Διαπίστωσα πως αυτή ήταν μια ευκαιρία που δύσκολα μπορούσε να δοθεί σε ένα κορίτσι, από επαρχία του Colorado. Ανακάλυψα πως υπήρχε μια ολόκληρη, ενδιαφέρουσα ζωή, μακριά από το Κολοράντο, το σκι και την οικογένεια μου», ανέφερε σχεδόν δέκα χρόνια μετά η Μπλουμ, η οποία το πρώτο βράδυ κέρδισε 3.000 δολάρια από tips.

inner

Όσο κυλούσε ο χρόνος, εκτός από το να βγάζει περισσότερα χρήματα, κατάφερε να δημιουργήσει και τη δική της ατζέντα, η οποία μάλιστα αποτελείτο από πολύ δυνατά… πορτοφόλια. Έτσι, μπορούσε να διοργανώσει εντελώς μόνη της (από εκεί που στην αρχή απλά σέρβιρε και υποδεχόταν τους παίκτες στην είσοδο) βραδιές πόκερ και από ένα σημείο και μετά ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους από το μέχρι πρότινος αφεντικό της. Άλλοι μιλούν για δική της επιλογή, άλλοι υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά ώθησε προς τα εκεί την κατάσταση το αφεντικό. Πάντως, αν το χειριζόταν καλά η Μόλι δεν θα έβγαινε χαμένη, κάνοντας πλέον το κουμάντο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.

Αυτό φάνηκε άμεσα, καθώς διοργάνωνε τουλάχιστον μια βραδιά πόκερ την εβδομάδα και άλλοτε, δύο ή και παραπάνω. Πλέον, είχε προσλάβει και κορίτσια από μεγάλα κλαμπ, με τα οποία είχε καλές επαφές λόγω και της προηγούμενης δουλειάς της, ώστε να σερβίρουν τα ποτά και γενικότερα έκανε ό,τι έπρεπε για να ομορφύνει τον χώρο και να κάνει πιο ευχάριστο το περιβάλλον. Από ένα σημείο και μετά, το buy in είχε φθάσει κάποια περίοδο και στις 250.000 δολάρια από την πρώτη της Μόλι που ήταν στις 10.000. Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Τόμπι Μαγκουάιρ, Μακόλεϊ Κάλκιν, Πιτ Σάμπρας και Αλεξάντερ Ροντρίγκες είναι κάποια από τα λαμπερά ονόματα που πέρασαν από το τραπέζι της. Η ίδια υποστηρίζει πως κρατούσε αποστάσεις από τους παρευρισκόμενους και ότι δεν ανέπτυξε ποτέ και με κανέναν κάποια διαφορετική σχέση.

«Κέρδιζα τόσα πολλά, που δεν ήξερα τι να τα κάνω», σχολίασε χαρακτηριστικά σε μια συνέντευξή της, αλλά και: «Με παρακαλούσαν για μια θέση. Μου έδιναν ρευστό ή free roll, που σήμαινε πως αν νικούσαν θα έπαιρνα ποσοστό. Αν έχαναν δεν θα έπαιρνα τίποτα. Ήξερα όμως, πως αν αφήσω επαγγελματίες στα τραπέζια, θα… έχανα όλο το παιχνίδι, γιατί οι δικοί μου παίκτες δεν έπαιζαν για να ζήσουν. Διάλεγα προσεκτικά και τα μέλη του τραπεζιού, γιατί η χημεία ήταν εξίσου σημαντική». Η ίδια πάντως δηλώνει ότι δεν θυμάται ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που παίχτηκε σε ένα βράδυ. Δεν ξεχνάει, ωστόσο, ότι κάποιος έχασε 100.000 δολάρια σε μια νύχτα και τα πλήρωσε την επόμενη ημέρα.

inner

Νόμιμη, αλλά για πόσο;


Οι δουλειές πήγαιναν τόσο καλά για την Μόλι Μπλουμ, τα έσοδα όλο και γινόταν μεγαλύτερα (το 2009 δήλωσε 4 εκατ. δολάρια στην εφορία) και δίχως να χρειαστεί να κάνει ατασθαλίες. Μέχρι ενός σημείου. Το 2009 μετέφερε την επιχείρησή της στη Νέα Υόρκη και σταδιακά ξεκίνησε να γίνεται παράνομη. Δύο χρόνια μετά έφαγε πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσε την εφορία για υπηρεσίες catering. Το κόλπο άρχισε να χοντραίνει όλο και πιο πολύ και μπήκαν και τα ναρκωτικά στο παιχνίδι, αν και στην αρχή απαγορεύονταν. «H πορεία μου από το να σερβίρω στους παίκτες ποτά έως το να αναλάβω εντελώς τη διοργάνωση των παιχνιδιών και τελικά να γίνω η τράπεζα, σήμαινε πως στο τέλος της ημέρας μπορούσα να τους δανείσω χρήματα, να εγγυηθώ για τα χρήματα τους. Έμαθα να κάνω ελέγχους, ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχανα τα ποσά που δάνειζα. Μοιραία, έγινα και αυστηρή, αφού υπέγραφα επιταγές για αυτούς που δεν πλήρωναν. Κάποια στιγμή, άρχισα να παίρνω ένα ποσοστό από το pot, όπως συμβαίνει στο Λας Βέγκας. Τότε ήταν που παραβίασα ομοσπονδιακό νόμο. Βυθίστηκα σε όσα μου επέτρεπαν να διατηρήσω τα κεκτημένα, που με έκαναν επιτυχημένη», σχολίασε πριν λίγο καιρό η Μπλουμ.

Όσο πιο βαθιά έμπαινε στο κόλπο (που εδώ και καιρό είχε μπει πολύ βαθιά), τόσο πιο πλούσια γινόταν, αλλά και πιο… επικίνδυνα τα πράγματα για την ίδια. Ακόμα και ντου έγινε από τη ρώσικη μαφία (πελάτες της Μπλουμ ήταν μέλη της) στο σπίτι της. Υπό την απειλή όπλου φυσικά. Έφαγε ξύλο με αποτέλεσμα να μην διοργανώσει παιχνίδια πόκερ για αρκετές ημέρες, έχοντας μελανιασμένο πρόσωπο, ενώ της πήραν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, σε ρευστό και ράβδους χρυσού. Το 2011 τη σκαπούλαρε από τον νόμο την τελευταία στιγμή, καθώς ειδοποιήθηκε για την επιδρομή που έγινε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί με την πάροδο του χρόνου προσπαθώντας να κάνει νέα αρχή και να επιστρέψει στον τόπο της και βρήκε δουλειά σε εταιρεία παραγωγών. Ωστόσο, παραδέχεται: «Είναι ξεκάθαρο πως με έφαγε η απληστία μου. Με επηρέασαν τα χρήματα και άρχισα να παίρνω κακές αποφάσεις», είπε στην Έλεν Ντε Τζενέρις προ ολίγων ημερών.

inner

Έπεσε στα… δίχτυα του FBI


Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει όμως. Τον Απρίλιο του 2013 έγινε ντου και από το FBI, το οποίο έστειλε 17 πράκτορες με αυτόματα τη συνέλαβε. Όπως και άλλα 33 άτομα στο πλαίσιο «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που έφεραν έσοδα 100 εκατ. δολαρίων». Άλλοι για ξέπλυμα χρήματος, άλλοι για εκβιασμό. Η Μπλουμ αντίκριζε ευθέως την απειλή φυλάκισης 10 ετών. «Μου έδωσαν ένα χαρτί που έγραψε “United States of America vs. Molly Bloom”, το οποίο ήταν λίγο άδικο στα μάτια μου. Δεν είχα διοργανώσει παιχνίδι για μια διετία. Δεν καταλάβαινα τι έχει συμβεί. Φοβήθηκα πάρα πολύ». Λέει η ίδια. Η Μπλουμ θεωρεί ότι πιθανόν να μην την πάταγε «αν δεν ήταν ένας πελάτης μου, στα τραπέζια του Λος Άντζελες, ο οποίος προέβη σε χρηματική απάτη -αυτή που στηρίζεται σε πυραμίδα επενδυτών- και έχασε πάρα πολλά λεφτά. Στη λίστα των επενδυτών ήταν και πολλοί celebrities που κατήγγειλαν το γεγονός και τότε ήταν που το FBI έμαθε για τα παιχνίδια μου».

inner

Σε ποιον αναφερόταν όμως η Μπλουμ; Στον Μπράντλεϊ Ρούντερμαν που έδειχνε αρκετά αφελής στο πόκερ και είχε χάσει περίπου 4 εκατ. δολάρια. Μια ημέρα κατέθεσε 473.000 δολάρια ως δόση διακανονισμού για χρέη. Από τους ελέγχους, φάνηκαν και άλλα εμβάσματά του προς την Μπλουμ, που είχαν γίνει το 2007 και το 2008.

Παραπέμφθηκε σε δίκη και τον Μάιο του 2014, έχοντας δηλώσει ένοχη για οργάνωση παράνομης επιχείρησης τζόγου, έπεσε στα μαλακά, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 1.000 δολαρίων, συν 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας και ενώ της είχαν παγώσει νωρίτερα τους λογαριασμούς, στους οποίους είχε 9 εκατομμύρια δολάρια.

inner

Molly’s Game στα βιβλιοπωλεία και στις οθόνες
Προτού δικαστεί είχε βγάλει βιβλίο για τη ζωή της (και στο οποίο βασίστηκε η ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα) ώστε να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως έχει τονίσει σε συνεντεύξεις της. «Είχα βαρεθεί να ακούω ψέματα, ότι κοιμόμουν με celebrities και είχα σχέσεις με Ρώσους μαφιόζους», υποστηρίζει. Πάντως -και προς τιμήν της- στο «Molly’s Game» αναφέρει μόνο τα ονόματα που αποκαλύφθηκαν στις μηνύσεις, ώστε να μην εκθέσει τους υπόλοιπους, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

inner



Με τι ασχολείται τώρα η 39χρονη πλέον Μόλι Μπλουμ; «Έχω κάνει πολλά λάθη και έχω πάρει πολλά μαθήματα. Σκέφτηκα πως με ενδιαφέρει να βοηθήσω γυναίκες να γίνουν επιτυχημένες. Θέλω να δημιουργήσω τοπικές δομές, στις οποίες θα μπορούν να συνεργαστούν γυναίκες, γιατί μου αρέσει να φτιάξω μια κοινότητα γύρω από αυτό. Να βοηθήσω νέα κορίτσια να γίνουν επιχειρηματίες, να βοηθήσω γυναίκες επιχειρηματίες. Επίσης, ασχολούμαι με την ερμηνεία των social media», ανέφερε πρόσφατα στην εκπομπή της Έλεν ΝτιΤζένερις με αφορμή την κυκλοφορία της πολύ ωραίας ταινίας που περιγράφει τη ζωή της, που κυκλοφόρησε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x