Γενικά

O Sebastien Loeb οδηγεί το 208 Τ16 των 875 ίππων!

«Το 208 T16 Pike Peak είναι ένας πύραυλος! Είναι τόσο δυνατό! Την πρώτη φορά που το οδήγησα σε κάθε αλλαγή σχέσης με ζαβλάκωσε! Οι αλλαγές είναι λίγο άγριες αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις».

«Το 208 T16 Pike Peak είναι ένας πύραυλος! Είναι τόσο δυνατό! Την πρώτη φορά που το οδήγησα σε κάθε αλλαγή σχέσης με ζαβλάκωσε! Οι αλλαγές είναι λίγο άγριες αλλά με τον καιρό το συνηθίζεις». Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του Γάλλου ρέκορντμαν τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Peugeot, να οδηγεί το 208 T16 Pikes Peak στη πίστα La Ferte-Vidame (στη Βόρεια Γαλλία).

«Λόγω του μεγάλου κάθετου αεροδυναμικού φορτίου (downforce) σε συνδυασμό με τα φαρδιά λάστιχα η επιβράδυνση είναι φανταστική. Το πακέτο του 208 είναι ένας συνδυασμός από τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων: της αρνητικής άντωσης ενός μονοθεσίου της F1 ενώ τα ελαστικά και η τετρακίνηση/μετάδοση θυμίζουν αγωνιστικό WRC…» πρόσθεσε ο Loeb o οποίος στις 30 Ιουνίου μέρες θα αγωνιστεί στο Pikes Peak.

«Δεν έχω οδηγήσει ξανά κάτι εκτός πίστας που να επιταχύνει τόσο γρήγορα. Δεν μπορείς να καταλάβεις πότε έχεις επιταχύνει στα 240 χλμ/ώρα με 6η σχέση» είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος. Υπενθυμίζεται πως το τετρακίνητο και κεντρομήχανο 208 T16 εξοπλίζεται με V6 διπλοτούρμπινο μοτέρ χωρητικότητας 3,2 λτ., αποδίδει 875 ίππους, επιταχύνει σε μόλις 1,8 δλ. για τα 0-100 χλμ/ώρα, σε 4,8 δλ. για τα 0-200 χλμ/ώρα και σε 7,0 δλ. για τα 0-240 χλμ/ώρα. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x