Κώστας Μιαούλης

O Πατίτο και ο μονόδρομος της νίκης με Παναθηναϊκό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Πατίτο Ροντρίγκες και την πρόταση που του έχει κάνει η ΑΕΚ, αλλά και για έναν ακόμα «τελικό» στη χρονιά που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης

Η είδηση για την πρόταση που έχει κάνει η ΑΕΚ στον Αργεντινό, διαπίστωσα πως δεν έχει τύχει και ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Το αντίθετο θα έλεγα για έναν παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα, με κάποιες αναλαμπές μέσα στη σεζόν και με χρόνο συμμετοχής που για έναν παίκτη με βάση αυτά που περιμέναμε να προσφέρει, που δεν παραπέμπει σε πρωταγωνιστή ομάδας.

Ο Ροντρίγκες είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν το απρόβλεπτο στοιχείο στο παιχνίδι τους και σίγουρα είναι χρήσιμος. Οι «λάτιν» πολλές φορές χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στην Ελλάδα και αυτός μπορεί να σημαίνει και μια σεζόν πολύ κάτω από τα δεδομένα. Με δεδομένο πως ο Βάργκας φεύγει, αν ο Πατίτο αποχωρήσει και αυτός τότε σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βγει για δύο παίκτες που θα παίζουν στα άκρα το καλοκαίρι. Ξέρω πως ο Πατίτο δεν μας έπεισε απόλυτα πως είναι τέτοιος. Βοήθησε κάπως δημιουργικά στην αρχή, στη συνέχεια όμως δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Η διατήρηση του στο ρόστερ δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στα άκρα ή πως θα είναι απαραίτητα ένας από τους κυρίως βασικούς ακραίους τη νέα σεζόν. Από την άλλη όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πως δεν μπορεί ν’ αλλάξει και πάλι τόσο ριζικά το ρόστερ. Συνολικά χρειάζονται 4 τουλάχιστον μεταγραφές ενδεκάδας (τέρμα, αριστερό μπακ, ένας χαφ και ακραίος), ενώ σίγουρα αν φύγει και ο Αραούχο που θα πρέπει ν’ αντικατασταθεί.

Για το αυριανό ματς, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι ακόμα να δούμε μετά από όλα φετινά και με δεδομένο και το ναυάγιο με τον Πανιώνιο, όπου η ΑΕΚ για μια ακόμα φορά πέταξε όσα είχε κερδίσει στο αμέσως προηγούμενο ματς. Η Ένωση με το τραγικό πρώτο της ημίχρονο έδωσε το δικαίωμα στην πιο επικίνδυνη ομάδα του πρωταθλήματος όταν παίζει φουλ πίσω και περιμένει να της κάνει τη ζημιά. Αν δώσει δικαιώματα στον μισό Παναθηναϊκό που θα παραταχθεί σε κάποιες ώρες στο ΟΑΚΑ, δεν δικαιούται να διεκδικεί κάτι.

Βέβαια σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς. Η ΑΕΚ έχει περιορισμένη επιτυχία, στα ματς που πρέπει να παίρνει απαραίτητα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ηρακλή. Πήρε και κρίσιμα ματς όπως στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο, από την άλλη απειλήθηκε με αποκλεισμό στη ρεβάνς. Πήρε το ματς στην Τούμπα στα πλέι-οφ, μετά την απώλεια του Κυπέλλου, αλλά αμέσως μετά έχασε με τον Πανιώνιο. Όλα τα ματς για την ΑΕΚ φέτος είναι κρίσιμα όπως τα έχει κάνει. Δεν αντέχεται κάτι άλλο εκτός από τη νίκη αύριο. Μια δύναμη προσφέρει στην Ένωση τη δεύτερη θέση, έτσι όπως έχουν αποδεκατιστεί Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και να μένει να διαπιστώσουμε, αν αυτό το δώρο, μπορεί να το ξετυλίξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x