sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O Τσάμπερλεϊν είναι και πάλι εδώ!

Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν έχει επιστρέψει για τα καλά, αφήνοντας πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που είχε, «ζωγραφίζοντας» στο πρόσωπο του Γιούργκεν Κλοπ ένα μεγάλο χαμόγελο.

Η Λίβερπουλ δυσκολευόταν για 52 λεπτά απέναντι στη Γκενκ, με το σκορ στον πίνακα του «Anfield» να έχει κολλήσει στο 1-1. Ο Γιούργκεν Κλοπ ίσως και να είχε αρχίσει να ανησυχεί, όμως ένας τύπος με... afro μαλλί και το νούμερο 15 στην πλάτη, ήρθε να διώξει τα όποια σύννεφα αμφιβολίας υπήρχαν στον ουρανό του Mερσεϊσάιντ.

Ο Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν με συρτό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σημειώνοντας παράλληλα το τέταρτο γκολ του στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες που έχει παίξει. Όλο το γήπεδο τον αποθέωνε, εκεί, στο ίδιο μέρος που πριν κάποιο καιρό βίωσε την πιο δύσκολη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Γυρνάμε 19 μήνες πίσω. Απρίλιος του 2018 και η Λίβερπουλ υποδέχεται την Ρόμα για τα ημιτελικά του Champions League. Οι «κόκκινοι» διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους στο τελικό για πρώτη φορά μετά το 2007, με τον Τσάμπερλεϊν να παίρνει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Σε μια ανύποπτη φάση και σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Αλεξάνταρ Κολάροφ, θα πέσει στο χόρτο και δεν θα σηκωθεί γρήγορα. Ο ίδιος σφάδαζε από τους πόνους και όλοι τότε κατάλαβαν πως κάτι σοβαρό είχε συμβεί.

Εκείνος θυμάται: «Καθόμουν στα αποδυτήρια μετά τον τραυματισμό μου και ρωτούσα το γιατρό να μου πει αν ήταν χιαστός. Απλά ήθελα να μου το πει για να συμβιβαστώ μ' αυτό και ότι με περίμενε». Και η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

Η πλήρης εκτίμηση της ζημιάς έλεγε πως ο «Οx» είχε πάθει ρήξη χιαστού, μηνίσκου αλλά και ιγνυακού τένοντα. Ο Γολγοθάς του μόλις ξεκινούσε. Ο ίδιος δεν έχασε μόνο το τελικό του Κιέβου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, τον οποίο παρακολούθησε με πατερίτσες, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου θα βρισκόταν με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας. Η ψυχολογία του ήταν πιο εύθραυστη από ποτέ.

Για τους επόμενους μήνες τα όργανα του γυμναστηρίου είχαν γίνει ο καλύτερος του φίλος. Ο φυσικοθεραπευτής του ήταν το πρόσωπο που έβλεπε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, περισσότερο και από την κοπέλα του και τους γονείς του. Ο ίδιος θυμάται να κάνει ποδήλατο μόνος του σε μια άδεια αίθουσα για να αποκαταστήσει το τσακισμένο του γόνατο, ενώ ταυτόχρονα οι συμπαίκτες του έκαναν προπόνηση στο γήπεδο. Ο Τσάμπερλεϊν αισθανόταν σαν θηρίο στο κλουβί, όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω από το να κοιτάει την προπόνηση, από το παράθυρο του γυμναστηρίου.

Η ώρα της επιστροφής ήρθε τελικά μετά από ένα χρόνο ακριβώς. Στις 26 Απριλίου για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα περάσει ως αλλαγή στη θέση του Ντάνιελ Στάριτζ και θ' αγωνιστεί για 17'. Αυτό ήταν, η αναμονή είχε φτάσει στο τέλος της. Άλλα 2' τη τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Γουλβς ακολούθησαν, λεπτά που θα προτιμούσε να συνδυαστούν με το τίτλο του πρωταθλητή για τους Reds. Τελικά, πανηγύρισε τρόπαιο και ήταν αυτό του πρωταθλητή Ευρώπης, παρότι δεν αγωνίστηκε στο τελικό απέναντι στη Τότεναμ.

Ο ίδιος παρά το γεγονός ότι επέστρεψε δεν ξέχασε τις δυσκολίες που πέρασε: «Εξαιτίας του πού ήμουν και του που είμαι τώρα... Είναι ανατριχιαστικό να σκέφτομαι ότι επιστρέφω στο επίπεδο που δεν μπορούσα να περπατήσω, όπου όλα ήθελαν τεράστια δουλειά.  Απλά να προσπαθώ να λυγίσω το γόνατό μου κατά 90 μοίρες για μήνες. Αγωνιζόμουν. Δεν μπορούσα να λυγίσω το γόνατο, δεν μπορούσα να κάνω ποδήλατο. Δεν μπορούσα να καθίσω καν στην τουαλέτα. Όταν δεν μπορείς να κάνεις πράγματα σαν αυτά αισθάνεσαι τόσο μακριά από το παίξεις μπάλα. Τώρα, που έχω επιστρέψει, μοιάζει σαν να συνέβη σε κάποιον άλλον. Αλλά είναι απίθανο το τι μπορεί να κάνει το σώμα αν επιμείνεις με αυτό και δουλέψεις σκληρά».

Η φετινή χρονιά για τον Τσάμπερλεϊν ξεκίνησε έχοντας κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία. Η Λίβερπουλ μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2023, δείγμα του πόσο τον πιστεύει. Ο Γιούρκεν Κλοπ μάλιστα τον χρησιμοποίησε στη τριάδα της επίθεσης στο τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ απέναντι στη Τσέλσι, θέση που δεν του ταίριαξε καθόλου πάντως, καθώς ήταν ουσιαστικά «αόρατος» στον αγώνα.

Κάπου εκεί άρχισε να μπαίνει και πάλι στο περιθώριο, αφού ο συνωστισμός στο χώρο του κέντρου της Λίβερπουλ είναι μεγάλος. Όλα αυτά μέχρι το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Όλντ Τράφορντ». Μπήκε αλλαγή στο 60' και άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, βοηθώντας την να φτάσει μέχρι την ισοφάριση. Λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε βασικός στο Βέλγιο απέναντι στη Γκενκ, πετυχαίνοντας δύο γκολ, με το ένα να είναι απίστευτης ομορφιάς.

Μια εβδομάδα αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα τέρμα, με ένα... τούβλο εκτός περιοχής απέναντι στην Άρσεναλ, για το Carabao Cup, που ήρθε να κολλήσει με την πρόκριση της ομάδας του Μερσεϊσάιντ μετέπειτα στα πέναλντι, σε ένα μυθικό παιχνίδι.

Τελευταίο χτύπημα του Άγγλου μέσου το γκολ απέναντι στη Γκενκ, που έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης στη κορυφή του ομίλου τους. Ο Γιούρκεν Κλοπ είχε δηλώσει παλιότερα, «Θα περιμένουμε τον Άλεξ όπως η καλή σύζυγος τον άντρα της που είναι φυλακή» και μοιάζει να έχει δικαιωθεί 100% γι' αυτό. Ο Τσάμπερλεϊν είναι και πάλι εδώ και αποτελεί ακόμα μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του Γερμανού προπονητή. Οι βροχερές και μοναχικές μέρες σε εκείνο το γυμναστήριο στο Melwood, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο «Ox» μοιάζει αποφασισμένος να πάρει πίσω όσα του στέρησε η μοίρα σε εκείνο τον ημιτελικό με τη Ρόμα.

Επιμέλεια: Βασίλης Ταμπραντζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x