Την ώρα που τελείωνε ο χτεσινοβραδινός αγώνας της εθνικής ανδρών με το Λουξεμβούργο, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019 (άνετη νίκη με 3-0), γινόταν γνωστή η κλήρωση της Ελλάδας στα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού 2018.

Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Χάλμσταντ, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου. Για την εθνική ομάδα των ανδρών κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι εξαιτίας της πτώσης της στον εντυπωσιακά αλλαγμένο πίνακα αξιολόγησης (προς το χειρότερο δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, με βάση ένα άδικο σύστημα) έχασε τη θέση της στην 1η κατηγορία (Championship Division) και μετά από 14 χρόνια θ’ αγωνιστεί ξανά στη 2η (τη λεγόμενη Challenge Division).

Κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ της διοργάνωσης (το G) και θ’ αντιμετωπίσει τις Ιταλία (επικεφαλής), Ουγγαρία, Παραγουάη, Εκουαδόρ και Σερβία. Η εθνική ομάδα των γυναικών, που σταθερά μετέχει στην Challenge Division, βρέθηκε στο 6ο γκρουπ (το F), έχει κι αυτή επικεφαλής την Ιταλία κι επίσης αντιπάλους το Βέλγιο, την Αργεντινή, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

Η 2η κατηγορία αφορά στις θέσεις 25-48 ενώ το όριο των συμμετοχών για το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι από 72 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες. Σχηματίζονται συνολικά τρεις κατηγορίες. Σε κάθε μία γίνονται 4 γκρουπ. Το σύστημα προβλέπει παιχνίδια «ένας προς όλους» στα γκρουπ και νοκ άουτ στη δεύτερη φάση. Οι 3 πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ συνεχίζουν στην κορυφαία 12άδα της κατηγορίας τους και οι 3 τελευταίες για τις θέσεις 13-24, 37-48 κτλ. Εκεί τα παιχνίδια έχουν προοδευτικό νοκ άουτ. Με τα σημερινά ισχύοντα οι δύο πρώτες θέσεις στην Challenge Division (25 και 26) οδηγούν σίγουρα στην άνοδο, ενώ τα μετάλλια έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνο οι 24 ομάδες της Championship Division.

Να σημειωθεί ότι παρέστησαν και βοήθησαν στη διαδικασία για την 1η κατηγορία, σχολιάζοντας παράλληλα τις κληρώσεις, δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα της σουηδικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που έχουν γεννηθεί και ζουν στο Χάλμσταντ. Ο παλιός πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης Γιόργκεν Πέρσον και η πρώην διεθνής Άζα Σβένσον-Κάρλσον.

Το πρόγραμμα των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα μπροστά είναι η χώρα μας):

Στους άνδρες:
29 Απριλίου, 14:00, Ελλάδα-Εκουαδόρ
30 Απριλίου, 14:00, Ουγγαρία-Ελλάδα
1 Μαΐου, 17:00, Ιταλία-Ελλάδα
2 Μαΐου, 11:00, Ελλάδα-Σερβία
2 Μαΐου, 20:00, Ελλάδα-Παραγουάη

Στις γυναίκες:
29 Απριλίου, 17:00, Βέλγιο-Ελλάδα
30 Απριλίου, 17:00, Σλοβενία-Ελλάδα
1 Μαΐου, 11:00, Τουρκία-Ελλάδα
1 Μαΐου, 20:00, Αργεντινή-Ελλάδα
2 Μαΐου, 14:00, Ιταλία-Ελλάδα

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ