Επικαιρότητα

Reuters: Στους «βοηθούς» του ρίχνει ο Τσίπρας την ευθύνη για τα tweets

«Έγινε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε στον Νταβούτογλου τα περί νευρικών πιλότων αλλά αυτά δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν κι έτσι διαγράφησαν», λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Σε «βοηθούς» του πρωθυπουργικού γραφείου ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο με τα tweets περί «νευρικών πιλότων» ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το σήριαλ με τα επίμαχα «τιτιβίσματα» σχετικά με τους «νευρικούς πιλότους» συνεχίζεται, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται έκθετος και να δέχεται σφοδρή κριτική από τον διεθνή Τύπο, τη στιγμή που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία δεν έχει κοπάσει έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter (τον @atsipas στα ελληνικά και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κ. Νταβούτογλου περί «νευρικών Τούρκων πιλότων» που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε θέλοντας να στηλιτεύσει την τουρκική στρατηγική των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας», ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε αρχικά στο ελληνόφωνο προφίλ και λίγη ώρα αργότερα στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, αργότερα το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε ήδη απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, γράφοντας: «Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα», το σχόλιο στη ξενόγλωσση σελίδα διαγράφηκε.

Έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου που κατακεραύνωναν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιτεθεί κατ’αυτό τον τρόπο στην Άγκυρα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως την ευθύνη για το «φιάσκο» την φέρει βοηθός του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και αναφέρει ότι ένας βοηθός του πρωθυπουργού ανήρτησε το επίμαχο μήνυμα που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης: «Σημειώθηκε λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι είπε αυτά στον Νταβούτογλου (σε κατ’ιδίαν συνάντηση) αλλά δεν επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν, έτσι διαγράφησαν».

Αυτό που δεν εξηγούν ωστόσο είναι για ποιο λόγο -αφού αυτό που ανέβηκε στον αγγλικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας ήταν υποτίθεται εμπιστευτική συνομιλία με τον Νταβούτογλου - τα ίδια τουίτς είναι αναρτημένα μέχρι αυτή την ώρα και στην ελληνική γλώσσα;

inner

inner

inner

inner

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς η ελληνική πλευρά δεν απαντά για ποιο λόγο το μήνυμα αναρτήθηκε στην ελληνόφωνη και αγγλόφωνη σελίδα, αλλά στη συνέχεια διεγράφη μόνο από την τελευταία, ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα πώς ένας βοηθός καταφέρνει να βρίσκεται σε κατ’ιδίαν συνάντηση δύο ηγετών και αναλαμβάνει να αναρτήσει τη σχετική φράση στο Twitter χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού.

inner

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ απο τα tweets Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους»

Με... απορία και έκπληξη καταγράφουν το χθεσινό «επεισόδιο» στο Twitter μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στέκονται μάλιστα σε δύο σημεία: Πρώτον, στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Twitter για να «επιτεθεί» με αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα και δεύτερον ότι προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets μόλις κατάλαβε πως τα πράγματα... σοβάρεψαν!

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε λογομαχία μέσω Twitter με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια κίνηση που υπονόμευσε τις προσπάθειες της ΕΕ να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και συνεχίζει: «Η λογομαχία απείλησε να να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής».

Bloomberg: Ο Τσίπρας «πειράζει» την Τουρκία στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ

inner

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», σχολιάζει η αγγλική εφημερίδα The Guardian. Ο αρθρογράφος επιμένει σε δύο σημεία: Πως το συμβάν θεωρείται «πάρα πολύ ασυνήθιστο» και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets. Στέκεται επίσης στο γεγονός πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στην Σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. «Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», σημειώνει ο Guardian.

Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός «την πέφτει» στον Τούρκο στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ

inner

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός χλευάζει τον Τούρκο ομόλογό του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους σε μια σειρά από απίθανες αναρτήσεις στο Twitter», γράφει την ίδια ώρα η βρετανική Daily Mail η οποία αναφέρεται αναλυτικά στα χθεσινά «τιτιβίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα και στη Daily Mail τα tweet του Τσίπρα

inner

Με ένα αιχμηρό σχόλιο στο Twitter συνόδευσε το δημοσίευμά του για τα tweet του Αλέξη Τσίπρα και το περιοδικό Politico.

«Όταν ο Τσίπρας τρόλαρε τον Νταβούτογλου», έγραψε, σημειώνοντας πως σίγουρα, δεν πρόκειται και για μια από τις καλύτερες στιγμές στο Twitter,

Το σχόλιο του Politico

inner

Στο θέμα αναφέρεται και το BBC, που γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον τούρκο ομόλογό του μέσω Twitter, προκαλώντας την επίπληξή του ως απάντηση». Το δημοσίευμα φιλοξενεί και απόψεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου, που μεταξύ άλλων, γράφουν: «Ο Τσίπρας κάνει επίδειξη των διπλωματικών του ικανοτήτων», «Οι αποψινές ανοησίες του Τσίπρα επισημαίνουν απλώς τον ερασιτεχνισμό του στη διπλωματία και την έλλειψη κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει σχέδιο», ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «επικοινωνιακή καταστροφή».

BBC: Ο Τσίπρας ξεσπάει στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκία

inner

Δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ κατακεραύνωσαν μέσω του Twitter τους τις κινήσεις του πρωθυπουργού, με τον Ντάνι Κεμπ του Γαλλικού Πρακτορείου να γράφει για «απίστευτη σειρά tweets από τον Έλληνα πρωθυπουργό», αλλά και τον Μάθιου βον Ροχ του Spiegel που εξεπλάγη όταν τα tweets σβήστηκαν!

«Απίστευτη σειρά tweets από τον Τσίπρα στον τούρκο πρωθυπουργό», γράφει ο δημοσιογράφος του AFP

inner

«Περίεργο. Τα tweets διεγράφησαν», σημειώνει ο δημοσιογράφος του Spiegel και ριτουιτάρει ο επίσημος λογαριασμός του γερμανικού περιοδικού

inner

Στο θέμα αναφέρονται μέσα ενημέρωσης και πέραν του Ατλαντικού, όπως το δίκτυο CBC, αλλά και ρωσικά μίντια, που αν και «επαινούν» τον Τσίπρα για την «επίθεση» στην Άγκυρα, σημειώνουν με έκπληξη και απορία πως για «αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής» οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν.

Θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ η επίθεση Τσίπρα στον Νταβούτογλου

inner

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x