sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Royal Rumble 2018: Ο δρόμος για τη Wrestlemania ανοίγει τώρα!

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που το WWE ανεβάζει ρυθμούς και αρχίζει την προετοιμασία για τη Wrestlemania. Και οι βάσεις θα μπουν στο Royal Rumble της Κυριακής.

Το φετινό Royal Rumble θα διεξαχθεί ξανά στη Philadelphia, τρία χρόνια μετά τη βραδιά που ούτε ο Rock μπόρεσε να σώσει τον Roman Reigns από τη ανελέητη γιούχα του κόσμου.

Ελπίζοντας ότι δεν θα δει ξανά τον Reigns να κερδίζει το Rumble, o Θανάσης Ράλλης αναλύει με … επιστημονικό τρόπο τους έξι αγώνες της βραδιάς.

SmackDown Tag Team Championship 2-out-3 Falls Match
The Usos (c) vs. Chad Gable & Shelton Benjamin




Οι Usos παραμένουν σταθερά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η καλύτερη Tag Team ομάδα που κυκλοφορεί στο WWE. Η αλλαγή τους σε heel περσόνες έκανε θαύματα και μέσα στο 2017 είχαν μερικά από τα καλύτερα ματς της χρονιάς μαζί με τη New Day. Πρόσφατα πάντως έχουν αρχίσει να παλεύουν ως faces και είναι λογικό αυτό αφού η ομάδα του Gable με τον Benjamin έχουν πάρει αυτό πιο επιθετικό attitude. Η λογική λέει ότι ήρθε η ώρα οι Usos να χάσουν τον τίτλο, αν και δεν αποκλείεται η κόντρα να συνεχιστεί μέχρι και τη Wrestlemania, αφού αν δεν ξαναμπεί η New Day στην εξίσωση του τίτλου, αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές ομάδες στο Smackdown που έχουν αυτή την εποχή το ξεκάθαρο προβάδισμα. Και επίσης θα πρέπει να κάνει μία γερή θητεία με τη ζώνη ο Chad Gable για να μπορέσει μετά να συνεχίσει μόνος του. Ο τύπος είναι απλά καταπληκτικός.

Raw Tag Team Championship Match
Seth Rollins & Jason Jordan (c) vs. Sheamus & Cesaro




Ένα μπέρδεμα το έχουμε εδώ και αυτό γιατί μοιάζουν να έχουν μπλεχτεί δύο διαφορετικά storyline λόγω του τραυματισμού του Ambrose. To ένα ήταν φυσικά η πορεία της Shield και το άλλο η εξέλιξη του χαρακτήρα του Jason Jordan σε κακομαθημένο και εντελώς εκνευριστικό «μπαμπάκια» (λόγω Kurt Angle). Η ομάδα του Rollins με τον Jordan δεν είναι φτιαγμένη να κρατήσει πολύ, αλλά και από την άλλη μετά ο Sheamus με τον Cesaro μοιάζουν να βαδίζουν προς την ολοκλήρωση της κοινής τους πορείας. Πιθανότατα λοιπόν το κεντρικό στοιχείο εξέλιξης του ματς θα είναι το αν ο Jason Jordan θα το γυρίσει σε heel, κάτι που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο, αφού τη γιούχα από τον κόσμο την έχει ήδη στο τσεπάκι. Δύσκολα πάντως όλο αυτό θα κρατήσει μέχρι τη Wrestlemania, αν και ακόμη τα σχέδια για τον Rollins δεν έχουν φανεί στον ορίζοντα.

WWE Championship 2-on-1 Handicap Match
AJ Styles (c) vs. Kevin Owens & Sami Zayn




Το μεγαλύτερο ερώτημα εδώ δεν είναι το ποιος θα κερδίσει, αφού δύσκολα θα δούμε τον AJ Styles να χάνει τον τίτλο πριν την Wrestlemania αλλά το πώς θα μπλέξουν μέσα στον αγώνα o Shane και ο Daniel Bryan. Όλη η ιστορία αφορά συνολικά πέντε άτομα και θέλουμε να δούμε που το πάνε και αν έχουν σκοπό να εξαργυρώσουν με κάποιο τρόπο όλες αυτές τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των τελευταίων μηνών. Από εδώ πιθανότατα θα μπουν και οι βάσεις για τον αντίπαλο του Shane στη Wrestlemania. Αυτός αποκλείεται να είναι ο Kevin Owens, αφού οι δύο τους αναμετρήθηκαν πρόσφατα και δύσκολα βλέπουμε να είναι ο Sami Zayn αφού η εταιρεία δεν μοιάζει να τον έχει για τόσο ψηλά (τουλάχιστον προς τον παρόν). Η λογική θα έλεγε ότι μετά από αυτό τον αγώνα θα οδηγηθούμε στην κορύφωση της κόντρας του Daniel Bryan με τον Shane αλλά αν δεν έχει βγει «καθαρός» ο Bryan από τα ιατρικά, ούτε αυτό θα δούμε. Τρελό σενάριο το εξής: Ο ΑJ Styles κερδίζει με τη βοήθεια του Shane και ο Daniel Bryan εκνευρισμένος αποφασίζει να μπει στο Rumble λίγη ώρα μετά. Φτάνει η ώρα για το νούμερο 30, ακούγεται η μουσική του και το γήπεδο στη Philadelphia γκρεμίζεται. Και φυσικά κερδίζει. Και μετά ξύπνησα.

Universal Championship Triple Threat Match
Brock Lesnar (c) vs. Braun Strowman vs. Kane




Αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά το τελευταίο διάστημα, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι υπερβολικά προβλέψιμος. Ο Strowman κλέβει την παράσταση, αλλά ο Lesnar κάνει ένα F5 στον Kane κερδίζει και πάει στη Wrestlemania για να υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα στον Roman Reigns. To συγκεκριμένο πλάνο υπάρχει στο μυαλό του Vince από πέρυσι και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μην αλλάξει ρότα. Κρίμα πάντως γιατί ο Strowman -που δίνει ρέστα όλους τους προηγούμενους μήνες- μοιάζει έτοιμος για τη ζώνη ενώ ο αγώνας του Lesnar με τον Reigns δεν χρειάζεται να έχει τον τίτλο στη μέση.



First-ever 30-Woman Royal Rumble Match




Αυτή είναι η πρώτη φορά που το WWE διοργανώνει γυναικείο Royal Rumble και είναι σίγουρο ότι οι εκπλήξεις θα είναι πολλές. Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς αφού μετά τον τραυματισμό της Paige (που ακούγεται πως δεν θα ξαναπαλέψει) οι γυναίκες του Raw και του Smackdown είναι συνολικά 20. Πρέπει να γεμίσουν άλλες δέκα θέσεις δηλαδή. Περιμένουμε μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, περιμένουμε κάποια από τις αδελφές Bella (αν όχι και τις δύο), ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι ένα. Θα σκάσει η μύτη η Ronda Rousey; Οι φήμες ότι έχει συμφωνήσει οργιάζουν παρά τις δηλώσεις της ίδιας ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου δεν θα είναι στην Αμερική και θα γυρίζει ταινία. Πάει να μας ρίξει στάχτη στα μάτια αλλά δεν καταλαβαίνουμε εμείς από τέτοια. Η παρουσία της Stephanie στο τραπέζι της μετάδοσης μας κάνει λίγο καχύποπτους αφού έχει ακουστεί ότι αυτή θα είναι η αντίπαλος της Rousey στη Wrestlemania.

30-Man Royal Rumble Match




Σε αντίθεση με πέρυσι που υπήρχε πολύ μεγάλο hype για τον κεντρικό αγώνα (με Undertaker, Lesnar και Goldberg) αλλά τελικά το main event απογοήτευσε, φέτος δεν υπάρχει ανάλογο τζέρτζελο. Θεωρητικά ο νικητής θα προέλθει και φέτος από το Smackdown, αφού ο φημολογούμενος αγώνας του Lesnar με τον Reigns αναμένεται να φιξαριστεί στο Elimination Chamber, έτσι η λογική λέει ότι φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Nakamura και φυσικά ο αγώνας του με τον Styles θα ανέβαζε επίπεδο τη Wrestlemania. Επιμένουμε ακόμα ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τελικά τον Daniel Bryan να μπαίνει στο Rumbe αφού όπως έχει πει και ο ίδιος αν δεν παλέψει μέχρι τη Wrestlemania δύσκολα θα συνεχίσει στην εταιρεία μετά τον Σεπτέμβριο όταν και τελειώνει το συμβόλαιο του. Οι φετινές εκπλήξεις αναμένεται να έρθουν από τους Bobby Lashley και EC3 που πρόσφατα αποχώρησαν από το ΤΝΑ και θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνουν ντεμπούτο σύντομα, ενώ θα πρέπει λογικά να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο να δούμε τον Kenny Omega να σκάει μύτη αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ανανέωσε στην Ιαπωνία για έναν ακόμη χρόνο. Εκτός και αν ο αγώνας του με τον Jericho στο Wrestle Kingdom έγινε για μια γερή τράμπα που θα του ανοίξει τον δρόμο για το WWE.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x