Running

Ιστορικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ρεκόρ που άφησε ιστορία πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο εγγραφών, ενάμιση μήνα πριν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαραθωνίου της Αθήνας συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο εγγραφών για τον Μαραθώνιο Δρόμο 42.195μ., ενάμιση μήνα πριν την ημέρα διεξαγωγής του.

Τα τελευταία χρόνια οι έγγραφες έκλειναν πολύ πιο νωρίς, μονό για τους πρωινούς Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 10χλμ. Το φράγμα όμως κατατρίφθηκε καθώς από χτες το βράδυ 18.500 δρομείς ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους για τον Μαραθώνιο του 2018 και η προετοιμασία της διοργάνωσης προχωρεί στην επόμενη φάση.

Πλέον παραμένουν ανοικτές μόνο οι εγγραφές για τον «Αγώνα Δρόμου 5χλμ. Απόγευμα», με διαθέσιμες λιγότερες από 500 θέσεις. Αυτό το μοναδικό παγκόσμιο ραντεβού που έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου 2018 θα συμμετάσχουν πάνω από 55.000 δρομείς συνολικά.

«Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας ευχαριστούν από καρδιάς όλους αυτούς τους λάτρεις του Μαραθωνίου Δρόμου και υπόσχεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες τους αλλά και στις ανάγκες της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας, η οποία γιγαντώνεται συνεχώς, κατακτώντας δικαίως μια θέση μεταξύ των καλυτέρων. Συγχρόνως, ο ΣΕΓΑΣ υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα αγωνιστεί για τη σημαντική διεύρυνση των υποδομών στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου, στην πόλη του Μαραθώνα, στην αυθεντική κλασική διαδρομή και τον μοναδικό τερματισμό όλων των αγώνων του γεγονότος, έτσι ώστε τα αμέσως επόμενα χρόνια να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα ακόμη περισσότεροι δρομείς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Είναι δίκαιο να πούμε ότι η συν-διοργανώτρια του μεγάλου εθνικού γεγονότος, η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και άλλοι αρμόδιοι φορείς είναι απόλυτα συντονισμένοι σ' αυτό το μεγάλο στόχο».

Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x