Media

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για την ΕΡΤ

Σε υψηλούς τόνους μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι «η αναγέννηση της ΕΡΤ είναι μια ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας, μια νίκη της δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μια ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας σε όσους επιχείρησαν τις συνθήκες φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, να τις καταστήσουν ενεργές, όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο αλλά και στο πεδίο το πολιτιστικό και το πολιτισμικό», πρόσθεσε, καλώντας όλες τις παρατάξεις να συμβάλλουν για την αναγέννηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει έλεγχος των στοιχείων της Ειδικής Διαχείρισης αλλά και όλων των συμβάσεων τη ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, ενώ προανήγγειλε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από κοινού με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη θα έρθει και το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών. «Νομοθετούμε για το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Για να ξεκινήσει να μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Μπορεί κάποιοι να αντιδρούν και να θέλουν τη διαιώνιση του άναρχου, του ασυντόνιστου, του χωρίς κανόνες ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η κυβέρνηση μας είναι αποφασισμένη, και ελπίζουμε για το καλό όλων μας, να μην ταυτιστούν με όσους νομίζουν ότι μπορεί να έχουν φορολογική ή χρηματοδοτική ή και θεσμική ασυλία στο διηνεκές. Για το λόγο αυτό υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την είσπραξη του 2% για τη χρήση των συχνοτήτων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την περίοδο 2011-2014.

Την υποχρέωση αυτή την είχανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δυστυχώς δεν την τήρησαν. Όπως δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για τη διενέργεια διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Στα λεγόμενα του Νίκου Παππά έντονη ήταν η αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία δήλωσε ότι δεν πρόκειται η αξιωματική αντιπολίτευση να αποδεχθεί την «προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιεί την αντίθετη γνώμη» ενώ η βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εσείς είστε η πέμπτη φάλαγγα γιατί ενοχοποιείτε την αντίθετη γνώμη , είστε η ντουντούκα των δανειστών» κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x