Τα τραγούδια της... άλλης όχθης

Η Άντζελα των... στεναγμών!

Όταν η νύχτα προχωρά, πάντα κάποιοι μένουν πίσω, διότι είναι… μειονότητες και δεν έχουν… πλεονεκτήματα! Άλλωστε, κανείς δεν είναι… άσφαλτος, σε μια χώρα με τόσους… χωματόδρομους.

Την ώρα που ο ταπεινός συγγραφέας αυτού του πονήματος αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις του, η Λαίδη(μία είναι η Λαίδη) αγναντεύει από το εξοχικό της στην Κρήτη τον … Ατλαντικό και περιμένει τα κανάλια για μια δήλωση, επειδή δεν θέλει να μείνει… αδήλωτη.

Ξέρει ότι πολλές προσπάθησαν να μιμηθούν το όνομα Άντζελα Δημητρίου, αλλά έμειναν… ανώνυμες. Κάθε λίγο και λιγάκι στρέφει το βλέμμα της στον τεράστιο καθρέφτη του σαλονιού και αυτοθαυμάζεται για το υπέροχο κορμί της, αποτέλεσμα της σκληρής γυμναστικής και της διατροφής της με είδη… υγιεινής.

Παίρνει βαθιές αναπνοές και χιλιάδες σκέψεις την κατακλύζουν, αφού μετά την πλαστική στη μύτη της, απελευθερώθηκε το… μυαλό της. Ξέρει απ΄έξω και ανακατωτά τριακόσια ζεϊμπέκικα και άλλα τόσα τσιφτετέλια και τα… απαγγέλει κάθε βράδυ, ενώ η κόρη της τόσα χρόνια στο σχολείο δεν μπόρεσε να μάθει απέξω ούτε έναν … Όμηρο!

Δεν φοβάται πλέον τίποτα. Τον μόνον άνθρωπο που φοβάται, είναι τον … Θεό!

Τι έχει να φοβηθεί άλλωστε. Οι δίσκοι της εξακολουθούν να πουλιούνται από μαύρους στη… μαύρη αγορά και τα τραγούδια της δεν είναι πλέον … ανέκδοτα, αλλά σοβαρά.

Την ίδια ώρα, η διαφήμισή της για τα τζάμπο έπαιζε σε όλες τις τηλεοράσεις, ενώ εκείνη έχει ενθυλακώσει (συγγνώμη, Άντζελα για το… αρχαιοπρεπές) κάμποσες χιλιάδες ευρώ.

Έχει απελευθερωθεί πλέον από σχέσεις και πράξεις του παρελθόντος και αν κάποιοι τις ξαναθυμούνται και την εκνευρίζουν, ρίχνει ένα …ανάθεμα στον Πανταζή για να στανιάρει.

Ναι, κυρίες και κύριοι. Η λαίδη των δυτικών προαστίων μπήκε στη ζωή μας και στα σπίτια μας, ακάλεστη, με το απαστράπτον κόσμημά της και τον αυτοσαρκασμό της, που ίσως είναι μια απάντηση σε όσα της έχουν… σούρει κατά καιρούς ειδικοί και… άδικοι!

Άλλωστε, όπως έχει πει και η ίδια, Ουδέν κακό, αμπιγιέζ καλού!



O Γιώργος Τσάμπρας περνάει… απέναντι και μας μεταφέρει εικόνες και ήχους από την … άλλη όχθη του ελληνικού τραγουδιού. Μας ξαναθυμίζει τραγούδια που στο άκουσμά τους έπνιγαν τον πόνο τους οι χορευτές της μιας νύχτας. Εκείνοι που δεν πέρασαν ποτέ στην άλλη πλευρά του ποταμού της δυστυχίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x