Τα τραγούδια της... άλλης όχθης

«Για τα μάτια του κόσμου» - Χρήστος Αυγερινός

Η «χρυσόσκονη» του Τόλη Βοσκόπουλου κάλυψε και τα όνειρα αρκετών συναδέλφων του, οι οποίοι έκαναν καριέρα ακολουθώντας τα μουσικά βήματά του.

Του Γιώργου Τσάμπρα

Η επιτηδευμένη ομοιότητα στη φωνή και την ερμηνεία τούς χάρισε τα λεπτά της δημοσιότητας που αναζητούσαν και ο κόσμος τους λάτρεψε όχι γι αυτό που ήταν, αλλά γι αυτό που έδειχναν.

Ήταν αρχές του ενενήντα, όταν σε κάποιους ερασιτεχνικούς σταθμούς άρχισε να ακούγεται το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου», με έναν τραγουδιστή που παρέπεμπε, σε φωνή και ερμηνεία, στον Τόλη Βοσκόπουλο. Ήταν ο Χρήστος Αυγερινός, από το Λιβάδι της Ελασσόνας, σε ένα δικό του τραγούδι που συμπεριλαμβανόταν στον πρώτο δίσκο του με τον τίτλο « Είναι σε δίλημμα».

Έχοντας σπουδάσει μουσική στο Ωδείο της Λάρισας, έγραφε ο ίδιος τα τραγούδια του, αλλά δεν έβρισκε δισκογραφική εταιρεία για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Τελικά, τον Οκτώβριο του 1991, κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος από μια «περιφερειακή» εταιρεία και σε λίγους μήνες όλος ο κόσμος τραγουδούσε το «για τα μάτια του κόσμου».

Όταν κατέβηκε στην Αθήνα ο Χρήστος Αυγερινός εμφανίστηκε στο «Αχίλλειο» του Χέλιου, μαζί με την Τζένη Βάνου, και χάλασε κόσμο. Πάνω στην επιτυχία του, αποφασίζει να απεγκλωβιστεί από το είδωλό του, αλλά ο κόσμος ήταν φανερό ότι τον θαύμαζε γι αυτό που έδειχνε και όχι γι αυτό που πραγματικά ήταν. Έτσι, οι επόμενοι δίσκοι του έμειναν στα ράφια των δισκοπωλείων και ο Αυγερινός «κατέφυγε» στην επαρχία αλλά και στο εξωτερικό, όπου υπήρχαν ακόμη θύλακοι θαυμαστών του.

Με ένα τραγούδι, όμως, είναι δύσκολο να χτίσεις καριέρα και έτσι ο Αυγερινός χάθηκε σιγά, σιγά από το προσκήνιο. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και με κάποιες έκτακτες εμφανίσεις του, προσπαθεί να ξαναδώσει χρώμα στην ξεθωριασμένη εικόνα του.



O Γιώργος Τσάμπρας μάς ξαναθυμίζει τραγούδια και ερμηνευτές που είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, αλλά δεν κέρδισαν ποτέ την άνοδο στην… εθνική κατηγορία. Κάποια από αυτά τα τραγούδια άφησαν εποχή, όμως ξεχάστηκαν μαζί με τους δημιουργούς τους, αφήνοντας στους παλαιότερους μια πικρή ανάμνηση για τους ήχους και τις εικόνες μιας γενιάς, που χάθηκαν μαζί με τα χρόνια της νιότης τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x