Τα τραγούδια της... άλλης όχθης

«Για θύμισέ μου τ’ όνομά σου» - Τάκης Κατσάνης

Στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα,ένα παιδί με πλούσια μαλλιά & πολύχρωμα πουκάμισα,κάνει την εμφάνισή του στα κέντρα της Συγγρού και των εθνικών οδών, εντυπωσιάζοντας τις… συνοδούς των γλεντζέδων.

Είναι ο Τάκης Κατσάνης, που ξεκίνησε από μια «Γωνιά» στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου για να κατακτήσει τη… μουσικόφιλη πρωτεύουσα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1991, αρκεί ένα τραγούδι για να τον κάνει πρώτο όνομα. Από τον δίσκο με τίτλο «ΕΠΕΙΓΕΙ», ξεχωρίζει το τραγούδι «Για θύμισέ μου τα’ όνομά σου» και μαζί με αυτό γίνεται γνωστό και το όνομα του ερμηνευτή.

Το τραγούδι αυτό, που έγινε ύμνος για τους ξενύχτηδες και γνώρισε πολλές επανεκτελέσεις, το έγραψαν ο Γιώργος και ο Θόδωρος Γεωργόπουλος, πάνω σε στίχους του Ηλία Φιλίππου.

Στη νύχτα της Αθήνας, όμως, δεν χωρούσαν όλοι και ο Τάκης Κατσάνης αποφάσισε να επιστρέψει στα… πάτρια εδάφη. Τώρα πλέον εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα της Αργοναυπλίας, όπου οι συμπατριώτες τον γνωρίζουν με το όνομά του και οι ξένοι τον θυμούνται από το τραγούδι του!



O Γιώργος Τσάμπρας μάς ξαναθυμίζει τραγούδια και ερμηνευτές που είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, αλλά δεν κέρδισαν ποτέ την άνοδο στην… εθνική κατηγορία. Κάποια από αυτά τα τραγούδια άφησαν εποχή, όμως ξεχάστηκαν μαζί με τους δημιουργούς τους, αφήνοντας στους παλαιότερους μια πικρή ανάμνηση για τους ήχους και τις εικόνες μιας γενιάς, που χάθηκαν μαζί με τα χρόνια της νιότης τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x