Stories

Μπακασέτας-Πέλκας: Οι παράλληλες πορείες των αντιπάλων στο Τράμπζονσπορ-Φενέρμπαχτσε

Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές που κοντράρονται απόψε (28/2) στην Τραπεζούντα, είδαν τους τελευταίους μήνες τις καριέρες τους να συγκλίνουν με εντυπωσιακό τρόπο.

Την Κυριακή το απόγευμα (28/2, 18:00) η Τράμπζονσπορ του Τάσου Μπακασέτα υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της τουρκικής Super Lig.

Η πορεία των δύο Ελλήνων διεθνών που θα βρεθούν αντιμέτωποι στην Τραπεζούντα συμπλέει σε εντυπωσιακό βαθμό στο πιο πρόσφατο κομμάτι της καριέρας τους.

Οι δύο 27χρονοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σχεδόν στην ίδια θέση (αμφότεροι στη μεσοεπιθετική γραμμή), αποχώρησαν με διαφορά ενός χρόνου από το ελληνικό πρωτάθλημα, από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, με προορισμό ομάδες της τουρκικής Super Lig.



Η αποχώρησή τους από τους «δικεφάλους» δεν έγινε κάτω απ' τις συνθήκες που θα επιθυμούσαν: γύρω από το όνομά τους είχε επικρατήσει μια μόνιμη δυσαρέσκεια των φίλων των ομάδων τους ως προς την σταθερότητα της απόδοσής τους και το κατά πόσο προσφέρουν στο γήπεδο όσα προσδοκούνταν από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και την ηγετική θέση που είχαν κατακτήσει.

Την «Ιθάκη» τους, αλλά και την ηρεμία τους, έμελλε να την βρουν στην γείτονα Τουρκία. Τόσο ο Μπακασέτας, όσο και ο Πέλκας εισέπραξαν πλήρη αποδοχή και εγκωμιαστικά σχόλια από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις τους, τόσο από τους οπαδούς των ομάδων τους όσο και από τον τουρκικό Τύπο.

Πώς αλλιώς μάλιστα από τη στιγμή που τα επιτεύγματά τους στο γήπεδο μιλούσαν από μόνα τους:

Ο Μπακασέτας αναδείχθηκε σε ηγέτη της Αλάνιασπορ (με παρέα τους Γιώργο Τζαβέλλα και Μανώλη Σιώπη) στην πορεία της μέχρι τον τελικό Κυπέλλου και την 5η θέση του περσινού πρωταθλήματος, πάνω από Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε. Με 14 γκολ και 9 ασίστ έκανε το όνομά του γνωστό σε όλη την Τουρκία και ώθησε πολλούς να αναρωτηθούν για ποιό λόγο η ΑΕΚ τον άφησε να φύγει. Με τη φόρα που είχε αποκτήσει συνέχισε και τη φετινή σεζόν, αφού μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου σημείωσε ακόμα 7 γκολ με την Αλάνιασπορ, διατηρώντας την πάντα στην πρώτη εξάδα της Super Lig. Όλα αυτά ήταν και το διαβατήριό του για να πάρει μια μεταγραφή 5 εκατομμυρίων ευρώ, από την Αλάνιασπορ στην Τράμπζονσπορ, μια ομάδα σαφώς μεγαλύτερου βεληνεκούς, παρότι αυτό δεν μεταφράζεται βαθμολογικά την τρέχουσα περίοδο. Στην Τράμπζονσπορ ξεκίνησε με «σπασμένα φρένα», έχοντας ήδη 3 γκολ σε 5 εμφανίσεις και προσφέροντας με τα τέρματά του πολύτιμους βαθμούς.



Ο Πέλκας πήρα φανέλα βασικού με το που ξεκίνησε να αγωνίζεται στην a priori διεκδικήτρια του τίτλου στην Τουρκία Φενέρμπαχτσε και δικαίωσε την επιλογή όσων τον ξεχώρισαν. Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου που τραυματίστηκε κόντρα στη Ρίζεσπορ ήταν μονίμως στη βασική ενδεκάδα και πρόλαβε να σημειώσει 5 γκολ και 6 ασίστ με τη Φενέρ, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας.

Η αναγκαστική απουσία του από αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, αλλά και η έλευση του σταρ Μεσούτ Οζίλ στους Τούρκους, με τον οποίο αγωνίζονται στην ίδια θέση, υποχρεώνουν τον Πέλκα αυτό το διάστημα να αποδείξει ξανά πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για την ομάδα του.

Οι δύο παίκτες συνδέονται ερήμην τους μια... καλοκαιρινή ιστορία: Ο Ερόλ Μπουλούτ, προπονητής της Φενέρμπαχτσε, επιθυμούσε διακαώς να πάρει μαζί του στη νέα του ομάδα τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή που είχε πέρυσι στη Αλάνιασπορ, Τάσο Μπακασέτα. Η συμφωνία ήταν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα προ των πυλών, αλλά οι απαιτήσεις της Αλάνιασπορ ήταν υψηλότερες από τα περίπου 3 εκατομμύρια που προσέφερε η Φενέρ κι έτσι η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Επόμενος επιλαχών στις προτιμήσεις του Μπουλούτ ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος τελικά ήταν κι αυτός που ντήθυκε με τη φανέλα των «κίτιρνων καναρινιών», με τη νυν ομάδα του να δίνει 2,5 εκατ.ευρώ για να τον πάρει από τον ΠΑΟΚ.

Ό,τι κι αν συμβεί μεταξύ των ομάδων τους στο απόψινό ντέρμπι της Τραπεζούντας, Τάσος Μπακασέτας και Δημήτρης Πέλκας θα έχουν σίγουρα πολλά περισσότερα να θυμούνται και να αφηγούνται μετά από χρόνια για τους παράλληλους βίους τους στη διαδρομή Ελλάδα-Τουρκία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x