Stories

Από τον Τσάνκο στον Μίτσελ: Τα πέντε «κουφά» γκολ που έχει βάλει η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό!

Το αθηναϊκό ντέρμπι πλησιάζει και… μοιραία η μνήμη γυρίζει σε πέντε γκολ της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, που «κούφαναν» τους οπαδούς και των δύο!

Η μοίρα, η τύχη, κάτι… ανώτερο ίσως, όπως και να έχει, κάτι απ' όλα αυτά -ή και όλα αυτά μαζί- έπαιξε ρόλο τα τελευταία 25+ χρόνια και η ΑΕΚ έχει πετύχει απέναντι στον Παναθηναϊκό μερικά από τα πιο «κουφά» γκολ που έχουμε δει!

Γκολάρες μεν, από το πουθενά δε!

Στο sport-fm.gr μετρήσαμε πέντε, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας όλα τα γκολ από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, σε αμφότερες τις έδρες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η «φωτοβολίδα» του Κοπιτσή με το αριστερό, η 50άρα μπαλιά του Τσιάρτα με το δεξί, ο «κεραυνός» του Γεωργάτου σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, τα σουτ από τα… σπίτια των Τσάνκο και Μίτσελ.

Καθίστε αναπαυτικά, λοιπόν και θυμηθείτε τα. Αν και είναι αξέχαστα.

Χάρης Κοπιτσής


Όλα ξεκίνησαν -τουλάχιστον στη σύγχρονη εποχή- με την… κουφή μεν, γκολάρα δε, του Χάρη Κοπιτσή το 1994. Στο πιο καθοριστικό παιχνίδι για τον τίτλο, η ΑΕΚ επικρατεί 2-0 του Παναθηναϊκού με δύο «φωτοβολίδες» από Κοπιτσή και Αλεξανδρή, αυξάνοντας στους 11 βαθμούς τη διαφορά της από το «τριφύλλι» και «καθαρίζοντας», ουσιαστικά, το πρωτάθλημα. Το θέμα, ωστόσο, εδώ, με το οποίο έτριβαν τα μάτια τους οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί (και τραβούσαν τα μαλλιά τους οι «πράσινοι»), δεν είναι ότι ο Χάρης Κοπιτσής πετυχαίνει γκολάρα. Πανομοιότυπο γκολ, άλλωστε, είχε… ζωγραφίσει και στο 3-1 της προηγούμενης σεζόν. Το θέμα είναι ότι το… συστημένο σουτ έγινε σε αυτό το ματς με το αριστερό από τον δεξιοπόδαρο αμυντικό!


Ντέμης Νικολαΐδης


Οι δυο τους -παρά τις όποιες φημολογούμενες ή και μη διαφορές τους- έκαναν όργια μέσα στο γήπεδο. Ένα τέτοιο… όργιο έστησαν Ντέμης Νικολαΐδης και Βασίλης Τσιάρτας και στη λασπωμένη Νέα Φιλαδέλφεια τον Νοέμβριο του 2001 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παρότι, λοιπόν, ο αγωνιστικός χώρος ήταν βούρκος από τη βροχή, ο… μάγος Τσιάρτας δεν είχε κανένα πρόβλημα να «ζωγραφίσει»! Αφού πρώτα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (έστειλε την μπάλα συρτά, όταν το τείχος πίστευε πως θα τη στείλει ψηλά και είχε πηδήξει από το έδαφος), έβγαλε μια απίστευτη 50άρα μπαλιά με το δεξί(!) στον Ντέμη, που με υπέροχη κεφαλιά τελείωσε το ντέρμπι.




Γρηγόρης Γεωργάτος


Η πιο μεγάλη βραδιά του Γρηγόρη Γεωργάτου με τη φανέλα της ΑΕΚ στον 1,5 χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της ήταν, αναμφίβολα, εκείνη στη Νέα Σμύρνη (είχε αρχίσει η περιπέτεια της… εξορίας για την «Ένωση» μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας») τον Σεπτέμβριο του 2003. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 και φάνηκε να «καθαρίζει» τη νίκη, αλλά είχε λογαριάσει χωρίς τον… τρελό τον καραφλό! Ο Γεωργάτος ισοφάρισε μόνος του το «τριφύλλι» για το τελικό 2-2, με το πρώτο του γκολ, δε, λίγο πριν «βγει» το ημίχρονο, από πολύ πλάγια θέση αριστερά, να αφήνει «κάγκελο» αντιπάλους και συμπαίκτες.


Λούι Τσάνκο


Τα δύο τελευταία γκολ της ΑΕΚ που μας... κούφαναν συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο είναι το πιο «κουφό»! Αμφότερα, πάντως, έχουν σημαδέψει τις πρόσφατες «μάχες» της «Ένωσης» με τον Παναθηναϊκό και οι οπαδοί και των δύο δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν ποτέ. Ποτέ! Το πρώτο, χρονικά, είναι το ασύλληπτο γκολ του Λούι Τσάνκο στο 3-0 της σεζόν 2004-2005. Σε ένα ντέρμπι, δε, που ήταν 0-0 έως το 85', όταν και ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ! Το δεύτερο τέρμα των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο, έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσάνκο είδε τον Γκαλίνοβιτς εκτός θέσης και με ένα σουτ από το... σπίτι του έμεινε στην ιστορία.




Μίτσελ


Ούτε ο ίδιος, ούτε ο Καρνέζης, ούτε οι οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού έχουν καταλάβει -ακόμα- τι έγινε τότε, πριν από 10 (και όμως, πέρασαν) ολόκληρα χρόνια. Η ΑΕΚ είχε πετάξει στα σκουπίδια το 0-2 του πρώτου προημιτελικού και έχανε στο 97' από τον Παναθηναϊκό με σκορ 3-1. Όλα έδειχναν έναν οδυνηρό αποκλεισμό για την «Ένωση», που ήθελε όσο τίποτα το Κύπελλο. Αλλά η ιστορία επεφύλασσε έναν δεύτερο Τσάνκο στην ΑΕΚ... Ο Μίτσελ, στην τελευταία φάση του αγώνα, εκτέλεσε... από τον Θεό, αριστοτεχνικά, ένα φάουλ, ο Καρνέζης ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας, και αυτή επιβεβαίωσε τον Όσιμ, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x