Τάσος Τσατάλης

Άλλο οι τρεις της ΑΕΚ, άλλο ο Γιαννιώτης;

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζονται, παρόμοιες στρατηγικές επιλογές, ΑΕΚ και Ολυμπιακού

· Πολλά... πληκτρολόγια ταλαιπωρήθηκαν από τις αρχές του Δεκέμβρη, για να μας εξηγήσουν πόσο απαράδεκτη ήταν η επιλογή της ΑΕΚ, να βγάλει εκτός πλάνων τους τρεις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν συμφωνήσει για ανανέωση των συμβολαίων τους.

· Με την περίπτωση του Γιαννιώτη, του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που έγινε το ίδιο και χειρότερο, γιατί οι τρεις της ΑΕΚ παραμένουν κανονικά στην πρώτη ομάδα , σήμερα είναι Κυριακή, αύριο Δευτέρα και χρόνια πολλά σήμερα στους Φώτηδες και αύριο στους Γιάννηδες…

· Δεν τρέχει τίποτα, δηλαδή…

· Και ξέρετε κάτι; Όντως ρεαλιστικά δεν τρέχει τίποτα. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις ισχύει αυτό.

· Αν βγάλεις έξω την καθαρά ποδοσφαιρική κουβέντα, δηλαδή την αξία της παρουσίας των παικτών που μπορούμε να την κάνουμε όσο θέλουμε, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια όχι ασυνήθιστη επιλογή πολιτικής των ομάδων.

· Απλά με την ΑΕΚ …ευαισθητοποιήθηκαν οι πάντες για να μας πουν πόσο απάνθρωπη υπήρξε η συμπεριφορά, ενώ στην περίπτωση του Ολυμπιακού, παρατίθεται το γεγονός και τέλος.

· Γιατί;

· Να πούμε κάτι και για το θέμα με τους διαιτητές. Ειδικά από την στιγμή που η εβδομάδα που μπαίνει φαίνεται πως θα έχει σημαντικές εξελίξεις με την έρευνα για την επίθεση στον Τζήλο, που λογικά θα προκαλέσουν αναταράξεις.

· Στο θέμα της πίεσης στους διαιτητές, ελάχιστοι από μας είμαστε «αθώοι του αίματος» και τον εαυτό μου δεν θα τον έβαζα σίγουρα σε αυτή την κατηγορία.

· Μπορεί το ύφος και το περιεχόμενο να ποικίλουν, αλλά με αυτό το πράγμα όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων, έχουμε παίξει…

· Την στάση των διαιτητών πάντως, προσωπικά δεν την εκτιμώ ως επιθυμία τους να μην τους κάνει κριτική κανείς. Γιατί βλέπω πως εκεί το πάνε το πράγμα κάποιες πλευρές.

· Είναι άλλο να βγαίνεις μετά από ένα ματς και να λες «έσφαξε την ΑΕΚ ο …» ή πριν από τα ματς να αναφέρεσαι σε παλιότερα λάθη του κι άλλο συστηματικά κάθε εβδομάδα, σε κάθε ευκαιρία και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, να επιτίθεσαι σε διαιτητές προσωπικά με χαρακτηρισμούς όπως «εχθροί της ομάδας μας». Και να είσαι και θεσμικός εκπρόσωπος μιας ομάδας.

· Μη μπερδεύουμε τα πράγματα.

· Να κλείσουμε με κάτι για τα μεταγραφικά.

· Δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και τις εκτιμήσεις που κάναμε για το πώς θα πάει μεταγραφικά η ΑΕΚ, ως το τέλος Γενάρη.

· Δεν αμφισβητείται πως η ομάδα κοιτάει για τη θέση του εξτρέμ, αλλά πρέπει να «δέσουν» πολλές προϋποθέσεις για να γίνει η μεταγραφή.

· Για τον Ματέους Περέιρα, που αποκαλύψαμε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και τον Μανέ, τους δύο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Ένωση ασχολείται καιρό.

· Μάλιστα έγιναν και συναντήσεις στην πρόσφατη παρουσία στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, για το ματς με την Μπενφίκα.

· Για τον Περέιρα, στην ΑΕΚ περιμένουν να δουν που μπορούν να φέρουν την υπόθεση, άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται, έτσι ώστε να αποφασίσουν αν και με ποιο τρόπο θα κινηθούν.

· Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τον Μανέ που γράφτηκε χθες.

· Επειδή τον «ξερό» δανεισμό όμως, δεν τον θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό ως επιλογή για την ΑΕΚ ή τουλάχιστον τον θεωρώ ως … πολύ τελευταία επιλογή, κρατάω «μικρό» καλάθι για τέτοιες περιπτώσεις.

· Όμως είμαστε σε μια φάση «παντού και πουθενά» για την ΑΕΚ στα μεταγραφικά, ως πιθανότητα δεν θα άφηνα τίποτε έξω.

· Δεν θα έλεγα καν με σιγουριά, πως στην Ένωση έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους για τον Γενάρη, με την εγχώρια αγορά. Κάθε άλλο μάλλον…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x