Τάσος Τσατάλης

Αν ήταν Έλληνας ο Μπογέ και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να «ακυρώσει» το VAR

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την προσπάθεια του Μπογέ να παίξει στον τελικό και του ΠΑΟΚ, για να μην έχει τελικά VAR στο συγκεκριμένο ματς

* Δεν είμαι ο «Λάκης ο εισαγόμενος», αλλά ποτέ δεν είχα καμιά ιδιαίτερη κάψα για το «ελληνικό στοιχείο» ως θεμέλιο στον σχεδιασμό των εγχώριων ομάδων. Δεν το υποτιμώ, αλλά δεν το βλέπω κι ως αυτοσκοπό. Σίγουρα στην ΑΕΚ δίνεται έμφαση και σε γενικές γραμμές σε καλό έχει βγει.

* Όχι πάντα όμως…

* Κάποιες φορές όμως γίνεται ...κακή χρήση του. Δηλαδή αδικούμε ξένους ποδοσφαιριστές γενικά και στην ΑΕΚ ειδικότερα, στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε σώνει και ντε τους Έλληνες. Κάποιοι από τους οποίους, κατά καιρούς το βλέπουν και λίγο λάθος το πράγμα.

* Πάρτε για παράδειγμα τον Λούκας Μπογέ. Αν ήταν Έλληνας, αυτό που κάνει από το ματς με την Λαμία και μετά, με τον σοβαρό του τραυματισμό, θα είχε γίνει τώρα κάτι μεταξύ «Ιλιάδας» και «Οδύσσειας».

* Για έναν τραυματισμό που από την αρχή του ειπώθηκε πως σε κανονικές συνθήκες θέλει γεμάτες τρεις εβδομάδες για να προπονηθεί με ασφάλεια, από ...τα αποδυτήρια της Λαμίας σχεδόν, ο Μπογέ έδενε το πόδι του κι έλεγε «θα παίξω στον τελικό σίγουρα». Κι έτσι συνεχίζει.

* Μέχρι που σήμερα, οκτώ μέρες συμπληρωμένες από τον τραυματισμό του (μερική ρήξη οπίσθιου χιαστού) μπήκε και σε μέρος του κανονικού προγράμματος. Αν δεν τον σταματήσει κάποια νέα ατυχία, θα δηλώσει παρών στον προπονητή του, για το άλλο Σάββατο.

* Ένας Αργεντινός, δανεικός, που όλα τα ρεπορτάζ τον θέλουν στο τέλος της σεζόν να «χαιρετάει», με την ομάδα να μην έχει δείξει ιδιαίτερη θέρμη να ασχοληθεί με την περίπτωση του.

* Ένας Αργεντινός, δανεικός, που στην ΑΕΚ μόνο προβλήματα αντιμετώπισε και μπερδέματα.

* Μπερδέματα με την αποθεραπεία του από το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Μπερδέματα μετά με την διαχείριση του από τον Ουζουνίδη, που εκείνος τον είχε ζητήσει για την ΑΕΚ.

* Μετά, να κάνει ένα εξαιρετικό ματς και για άλλα δύο – τρία συνεχόμενα να μην είναι βασικός. Και να τα ακούει κιόλας.

* Γιατί εκεί που στην ΑΕΚ υπάρχουν άλλοι, για τους οποίους το μενού των δικαιολογιών είναι πάντα έτοιμο και γενικώς αποδεκτό τουλάχιστον εντός ομάδας, για τον Μπογέ υπήρχε η απαίτηση και να του γίνεται κακή διαχείριση κι όποτε σποραδικά τον έβαζαν μέσα, να κάνει παπάδες.

* Κι όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές στην ΑΕΚ με ξένους παίκτες, η έλλειψη καθαρής εικόνας και πλάνου για την αξιοποίηση μιας νέας μεταγραφής, στο τέλος γυρνάει σε γκρίνια και κατηγορώ κατά του παίκτη.

* Κι αυτός ο τύπος όλη αυτή την σεζόν δεν έχει κάνει το παραμικρό παράπονο, δεν έχει γκρινιάξει ποτέ, με το χαμόγελο συνεχώς. Επαγγελματίας και θετικός ως εκεί που δεν πάει.

* Με δέκα λόγους για παράπονα, δεν εξέφρασε ποτέ κανένα, την ώρα που βλέπω μούτρα και μαθαίνω για παράπονα συνεχώς, από ποδοσφαιριστές πολύ πιο συνδεδεμένους με την ΑΕΚ και φυσικά Έλληνες.

* Αν ήταν Έλληνας ο Μπογέ και δανεικός όπως είναι ο Αργεντινός, εκτιμώ πως και την ίδια ακριβώς αγωνιστική εικόνα να είχε μέσα στην σεζόν, τώρα σίγουρα θα μιλάγαμε για έντονη προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μείνει και του χρόνου.

* Δυο κουβέντες για τον τελικό. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να τεθεί στην σύσκεψη από κανέναν το ζήτημα του να γίνει το ματς χωρίς κόσμο, πήγε και κατέθεσε αίτημα με δεδομένο πως θα γίνει χωρίς κόσμο. Σα να ήθελαν να το «κλειδώσουν» και να πάνε την κουβέντα στο μετά. Αυτό κατάλαβα, συγχωρέστε με.

* Όλη η Ελλάδα ξέρει, γιατί αυτό βγάζουν τα ρεπορτάζ μέρες τώρα, πως για VAR στον τελικό μιλάμε αποκλειστικά και μόνο με βάση το ότι γίνεται στο ΟΑΚΑ.

* Από τον ΠΑΟΚ δηλώνουν «μη ενημερωμένοι για κάτι τέτοιο» και θεωρούν πως μπορεί να μπει το VAR και σε άλλο γήπεδο. Γιατί; Προφανώς, γιατί έτσι. Σκάρτες δέκα μέρες πριν το ματς και με το τεστ για τις κάμερες να είναι κανονισμένο για το Παναθηναϊκό – Παναιτωλικός.

* Το να θες το VAR στα λόγια, είναι καλό, πιασάρικο και χρήσιμο επικοινωνιακά, όταν πιέζεσαι, όπως έγινε μετά τα κατορθώματα του Ευαγγέλου στην Τρίπολη. Έλα όμως που έρχεται κι αυτή η ρημάδα η πράξη για να δείξει τι θέλεις στην πραγματικότητα και τι όχι.

*Θα πει κάποιος και γιατί να είναι τόσο θέμα το VAR, αφού έτσι κι αλλιώς θα έρθουν ξένοι διαιτητές, προφανώς από top κατηγορία τηςUEFA.

* Έλα ντε… Εγώ καλύπτω το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και η ΑΕΚ δεν προσπάθησε έμμεσα να ακυρώσει το VAR.

* Οπότε ψάξτε την απάντηση, σε αυτούς που επιχείρησαν να ακυρώσουν την χρήση του. Και είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους άλλους πως δεν ζητάνε το VAR τόσο θερμά!

* Γιατί το μοναδικό ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα υπήρχε αν γινόταν δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ για την έδρα, θα ήταν να μην έχει ο τελικόςVAR. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ρωτήστε τον ΠΑΟΚ για ποιο λόγο δεν θα είχε πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Τελικά…

* Ίσως να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΚΕΔ, τους Περέιρα, Μαρίν, αλλά και Τριτσώνη, πως θα φέρουν τους 100% αλάνθαστους διαιτητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x