Τάσος Τσατάλης

Από τις απουσίες της ΑΕΚ, μόνο του Βράνιες είναι σίγουρα κομβική

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για τα αγωνιστικά προβλήματα της Ένωσης ενόψει Παναθηναϊκού

• Χωρίς Οικονόμου, Γαλανόπουλο, Λόπες η ΑΕΚ, αλλά και τον Βράνιες την Κυριακή. Τέσσερις απουσίες από τις οποίες θεωρώ κομβική αυτή την περίοδο, την μία. Του Βράνιες. Που και πάλι δεν ήταν στα καλά του, πριν πλακωθούμε με τα πάρτι και τις αναρτήσεις.

• Αλλά η διαφορά είναι πως από τον Βράνιες έχεις να περιμένεις ως προοπτική πως μπορεί να γίνει καθοριστικός σε ένα ντέρμπι. Παίκτη που τον έχεις φέρει για να σου κάνει διαφορά στην θέση του και παρά το γεγονός πως δεν είναι σε top κατάσταση, είναι συνέχεια βασικός, ναι, μπορείς να τον πεις κομβική και μακάρι και όχι καθοριστική απουσία.

• Για τον Γαλανόπουλο ...Είναι σημαντική απουσία, μιλάμε για εν ενεργεία διεθνή. Αλλά όχι σαν μέρος δίδυμου με τον Σιμόες. Αν το κριτήριο είναι αυτό, τότε ούτε του Γαλανόπουλου η απουσία είναι καθοριστική. Αν μου πεις πως υπολογιζόταν για κάτι διαφορετικό, αλλάζει το πράγμα. Εξαρτάται.

• Του Οικονόμου είναι σημαντική, γιατί λόγω Βράνιες, αφήνει μόνη επιλογή ορθολογική τουλάχιστον, τον Σβάρνα. Που δεν έχει παίξει, εδώ και κοντά 2,5 μήνες. Από το ματς με την Ξάνθη.

• Ο Οικονόμου δεν ήταν καλός με Βόλο και Ατρόμητο, αν και στο δεύτερο ματς είχε και το πρόβλημα που είπε ο Κωστένογλου. Το αν θα είναι καθοριστική η απουσία του, θα το κρίνει ο Σβάρνας, εφόσον τελικά παίξει.

• Τον έχουμε δει μόνο με τον Καρντόσο στον πάγκο και κρατάω μια επιφύλαξη. Σε αυτά τα ματς μου φάνηκε υπερβολικά «flat» για στόπερ με απαιτήσεις ΑΕΚ. Διεκπεραίωση ένα πράγμα. Χωρίς «ατσάλι» και ψυχή, με τα σωματικά του χαρακτηριστικά δεν έχει τύχη να σταθεί.

• Αλλά θα ήθελα να τον έχω δει για παράδειγμα και σε ένα ματς όπως στην Τραπεζούντα ή στην Τρίπολη, για να είμαι σίγουρος. Μήπως δηλαδή μαζί με το σήκωμα όλης της ομάδας, έβγαζε κι αυτός άλλα στοιχεία.

• Ο Οικονόμου για παράδειγμα, έκανε εξαιρετικό ματς στην τριάδα των στόπερ στην Τουρκία. Στην πορεία,, όταν ...κάθισε το πράγμα γενικώς, γύρισε κι αυτός στον μέσο όρο, που δυστυχώς έχει βγάλει μετά το πρώτο του τρίμηνο πέρσι στην ομάδα.

• Ο Λόπες είναι στην χειρότερη φόρμα από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ. Ο Λόπες των τελευταίων αγώνων δεν θα λείψει. Αλλά το πρόβλημα είναι πως και ο Χουλτ των αγώνων που τον είδαμε (θυμίζω ήταν βασικός σε Λάρισα και με Βόλο), ήταν μακριά από τα στάνταρ των καλύτερων αγώνων που έχει κάνει με την ΑΕΚ.

• Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν μπορείς να πεις να είσαι βέβαιος αν από την απουσία των συγκεκριμένων παικτών, καθορίζεται κάτι αρνητικά για την ΑΕΚ.

• Ούτε ο Χουλτ, ούτε και ο Σβάρνας, έχουν μπροστά τους, ως υποψήφιοι αντικαταστάτες, να καλύψουν κάποιο τεράστιο κενό από πλευράς συνεισφοράς στην ομάδα το τελευταίο διάστημα.

• Κάτι ακόμη σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής, που για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, καθορίζει την συνέχεια της ΑΕΚ μάλλον όσο ελάχιστα ματς πριν και μετά από αυτό.

• Βλέπω γενικώς βεβαιότητα για το σχήμα που θα καταλήξει ο Νίκος Κωστένογλου. Και τα πρόσωπα, με εξαίρεση κάποιες αμφιβολίες για το αν θα παίξει ο Τσιντώντας ή ο Σβάρνας.

• Προσωπικά δεν είμαι το ίδιο βέβαιος. Ούτε για τα πρόσωπα, ούτε για την διάταξη ακριβώς. Δεν θα μου έκανε εντύπωση, ίσως και με βάση κάποιες πληροφορίες, να δω και κάποιο πρόσωπο μη αναμενόμενο να ξεκινάει. Που θα επηρεάσει και την τακτική γενικότερα. Νομίζω υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο. Ίσως το επεξεργάζεται ακόμη στο μυαλό του ο Νίκος Κωστένογλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x