Τάσος Τσατάλης

Δεδομένο τίποτε για την ΑΕΚ, λίγο πριν κλείσει το «παράθυρο»

Ο Τάσος Τσατάλης αναλύει στο sport-fm.gr την απόλυτη ρευστότητα στα μεταγραφικά... της τελευταίας στιγμής για την Ένωση και το τι μπορούμε να περιμένουμε..

• Υπάρχουν αρκετά ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα σήμερα Πέμπτη, για την ΑΕΚ και δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, αν σου έρθει, για να είμαστε ακριβείς.

• Γνωστά και μη γνωστά. Κι όταν λέω μη γνωστά, εννοώ προφανώς και για μας, για να μη νομίζετε πως το παίζουμε κι έξυπνοι.

• Από τα γνωστά ο Νάρσινχ είναι σίγουρα ένα ανοικτό μέτωπο κι αυτό δεν το λέμε για να το λέμε. Γίνεται να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή, δεν είναι εύκολο.

• Όπως τα είπαμε εδώ από την Τρίτη το πρωί, όταν αποκαλύψαμε την προσέγγιση μεν με τον Ραϊόλα, αλλά και το ότι μετά από αυτό στην ΑΕΚ κατάλαβαν πως τα δεδομένα δεν ήταν αυτά που είχαν υπόψη τους στο ξεκίνημα.

• Σε σχέση με τον Καρέλη, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Πρώτα απ' όλα, έπεται του Νάρσινχ. Θα ανοίξει δηλαδή για τα καλά, αν ανοίξει, μόνο αν χαθούν οι ελπίδες για τον Ολλανδό. Και χωρίς να είναι δεδομένο πως θα ανοίξει ακόμη κι έτσι. Ας πούμε πως προς το παρόν είναι μια περίπτωση που την κρατάμε και βλέπουμε.

• Όσον αφορά το κεντρικό χαφ, είναι αλήθεια πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τουλάχιστον δηλαδή μέχρι χθες το βράδυ, οι πιθανότητες να βρεθεί η περίπτωση που θα κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ να πάνε φουλ γι' αυτή, ήταν περιορισμένες.

• Να αποκαλύψουμε εδώ πως υπήρχε προεργασία και απόφαση να γινόταν κίνηση για τον Σέρβο Κρστίτσιτς του Ερυθρού Αστέρα, αν η ομάδα του δεν περνούσε στο Champions League, αλλά η πρόκριση με εκπληκτικό τρόπο απέναντι στην Σάλτσμπουργκ, δεν αφήνει περιθώρια.

• Για τον Κρστίτσιτς η ΑΕΚ είχε κάνει ξανά κίνηση, όταν ο Αστέρας ξεκινούσε τα προκριματικά, αλλά τότε ο παίκτης δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα στα... κρύα του λουτρού, στην προσπάθεια που ξεκινούσε. Πάει αυτό, κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν.

• Από άλλα ονόματα που έχουν γραφτεί για την θέση, δεν βλέπω κάποιο που να έχει πιθανότητες να παίξει αυτή τη στιγμή. Λέω πάλι, με τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι αργά χθες βράδυ.

• Για να είμαι ειλικρινής,, αν συνδέσω αυτό το δεδομένο με κάποιου είδους προβληματισμό που αναπτύσσεται σχετικά με τη συγκεκριμένη κίνηση εντός ομάδας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, νομίζω είναι λάθος να αποκλείσεις το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να μην πάρει κεντρικό χαφ μέχρι αύριο.

• Παραμένει ισχυρή πιθανότητα, αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι, όχι αδιαπραγμάτευτη.

• Θα είναι μια εξέλιξη που σίγουρα θα σηκώσει πολύ κουβέντα αν επιβεβαιωθεί, έχει γίνει αναφορά εδώ στην – σύμφωνα με την άποψη της στήλης - αναγκαιότητα αυτής της μεταγραφής, θα πρέπει μετά να περιμένουμε να δούμε στην πράξη, αν θα υπάρξουν επιπτώσεις.

• Βέβαια να σημειώσουμε δυο πράγματα.

• Η προτελευταία μέρα του «παράθυρου», είναι η πιο γεμάτη σε κινητικότητα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι τσεκαρισμένοι από την ΑΕΚ και θα γινόταν κίνηση εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία σήμερα.

• Επιπλέον υπάρχει και η έξτρα προθεσμία για τους ελεύθερους. Δεν περιλαμβάνει μόνο παίκτες που είναι ελεύθεροι όλο το καλοκαίρι, άρα κι όχι σε καλό επίπεδο ετοιμότητας.

• Ας δούμε λοιπόν πρώτα τι θα γίνει πριν το κλείσιμο της βασικής προθεσμίας, δηλαδή μέχρι αύριο. Οι επαφές και με τον προπονητή είναι συνεχείς. Ακούγεται συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά τα πάντα είναι ανοιχτά. Ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

ΥΓ1: Η βραδιά του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είναι διδακτική για την ΑΕΚ, για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το επίπεδο του ανταγωνισμού. Τα λάθη τιμωρούνται και μπορεί από τη μία στιγμή στην άλλη, αυτό που φαίνεται μια κατάσταση ισορροπημένη, να μετατραπεί σε μέγα κάζο.

Από κει και πέρα, η αυτοπεποίθηση είναι καλό πράγμα, αρκεί να συνοδεύεται από αυτογνωσία κι επίγνωση του επιπέδου του ανταγωνισμού. Αλλιώς εύκολα ξεφεύγει και πάει σε απώλεια αίσθησης της πραγματικότητας.

Όταν η αυτοπεποίθηση δεν συνοδεύεται λοιπόν από τέτοιου είδους ωριμότητα, τότε προτιμώ την προσέγγιση της ΑΕΚ. Που ακόμη και μετά το 1-2 με την Βίντι στην Βουδαπέστη, οι πάντες είχαν πολύ άγχος και ανησυχία.

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό δείγμα αυτό. Με αυτό το άγχος, την ανησυχία, το μέτρημα κάθε αντιπάλου πολλές φορές και πάνω από το επίπεδο που θα τον έβλεπαν σε κάποια άλλη ομάδα, η ΑΕΚ έχει προχωρήσει πολύ. Πάρα πολύ.

ΥΓ2: Ο Γιαννιώτας, είναι μια πολύ καλή κίνηση, που θα παίξει ρόλο στην ΑΕΚ. Από τις κινήσεις που αρέσουν στην σημερινή ΑΕΚ και κατά κανόνα της βγαίνουν. Μη ξεχνάμε πως απέκτησε εν ενεργεία Έλληνα διεθνή. Για να μη λέμε κι ό,τι θέλουμε. Ο Χριστοδουλόπουλος για παράδειγμα, δεν ήταν όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Στην Ένωση έγινε πάλι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x