Τάσος Τσατάλης

Δεν μπορούν απόψε οι Ούγγροι να παίξουν την ΑΕΚ όπως τους βολεύει

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για το άγχος ενόψει της ιστορικής αποψινής ευκαιρίας, το «κλειδί» που θα είναι πως η Βίντι δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι που την έφερε εδώ και κάποια μεταγραφικά υστερόγραφα.

•Υπάρχει άγχος στην ΑΕΚ πριν από την αποψινή ρεβάνς και κάπου είναι δικαιολογημένο. Υπάρχει άγχος όλες τις μέρες μετά από το ματς στην Βουδαπέστη.

•Είναι 12 χρόνια από την τελευταία φορά που εξασφαλίστηκε πρόκριση στο Champions League. Αν σκεφτεί κανείς τι έγινε στην ΑΕΚ μέσα σε αυτά τα χρόνια, κατανοεί εύκολα τι σημαίνει το αποψινό, άρα το άγχος δεν είναι περίεργο.

•Επιπλέον, από εκεί που το Champions League ήταν... πολυτέλεια, η ίδια η ομάδα και ο προπονητής, το έκαναν μονόδρομο. Με τον αποκλεισμό της Σέλτικ και το σκορ στην Βουδαπέστη, έχει γίνει μονόδρομος. Ξαφνικά, το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρεις, έπαψε να είναι... ανέξοδο.

•Υπάρχουν και τα αγωνιστικά προβλήματα, που προσθέτουν άγχος σίγουρα. Οριακά τα πράγματα από πλευράς επιλογών μέσο – επιθετικά μετά την απώλεια και του Γκάλο. Ο οποίος δυο φορές έχει ξεκινήσει βασικός και τις δύο εξτρέμ, μη το ξεχνάμε.

•Οι απουσίες, σε συνδυασμό με τα κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη μεταγραφικά, δυσκόλεψαν την ΑΕΚ σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της στα προκριματικά του Champions League κι απόψε είναι στο αποκορύφωμα τους.

•Το ευτύχημα είναι πως η πρόκριση δεν εξαρτάται βασικά από την επιθετική γραμμή, αλλά από την άμυνα. Κι εκεί ευτυχώς δεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα ως προς τις διαθέσιμες επιλογές.

•Για να μη παρεξηγηθώ, η μέσο – επιθετική γραμμή που θα παρατάξει η ΑΕΚ στην βασική ενδεκάδα, φυσικά και δεν έχει το παραμικρό θέμα να επιβληθεί και να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Βίντι. Μιλάμε για το εύρος των επιλογών, σε περίπτωση – χτύπα ξύλο- ανάγκης.

•Κι επειδή έχεις το 1-2 του πρώτου ματς, στέκομαι περισσότερο στο ότι η βασική ανάγκη είναι να είσαι εντάξει πίσω. Και να μη σου βγει το ματς μπροστά, σου αρκεί η συνοχή ανασταλτικά.

•Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, μπορεί οι Ούγγροι... να το παίζουν άνετοι και να πουλάνε πίστη για την πρόκριση, ωστόσο ξέρουν και οι ίδιοι καλά, πως η συνταγή με την οποία έφτασαν ως εδώ, τώρα πάει αναγκαστικά περίπατο.

•Δεν μπορούν να παίξουν για ένα «κλειστό» σκορ, όπως έκαναν στους προηγούμενους προκριματικούς κι όπως κατέβηκαν να κάνουν και με την ΑΕΚ στην Βουδαπέστη.

•Στο ποδόσφαιρο που τους έχει φτάσει ως εδώ στην Ευρώπη, αυτό που τους βολεύει, δύσκολα μπορούν να ποντάρουν απόψε.

•Το μόνο που έχει να φοβάται η ΑΕΚ στην πραγματικότητα, είναι να γίνει η γκέλα και να φάει κανένα γκολ σχετικά νωρίς. Γιατί αυτό θα έδινε την δυνατότητα στην Βίντι να παίξει μετά το παιχνίδι που ξέρει καλύτερα και να παραμονεύει για την επόμενη ευκαιρία.

•Κατά τα άλλα, ζούμε πάλι τη φάση που λες πως πως το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό, έτσι ώστε μέχρι να τελειώσει όλα τα άλλα αναγκαστικά πρέπει να περιμένουν. Ωστόσο αυτά... που περιμένουν, είναι πολλά και σημαντικά.

•Για τους μη ελεύθερους το «παράθυρο» κλείνει την Παρασκευή και πλέον η ΑΕΚ παίζει με τις πιθανότητες να μη καταφέρει να βρει αυτά που χρειάζεται με αυτές τις προϋποθέσεις και να πάει και στην αγορά των ελεύθερων.

•Ωστόσο πιστεύω πως η ψυχολογική δυναμική που θα δημιουργήσει το «κλείδωμα» της πρόκρισης, μπορεί να φέρει γρήγορες εξελίξεις και κυρίως με βάση τα ζητούμενα του προπονητή, που είναι και το πιο σημαντικό. Και γι' αυτό στέκομαι σήμερα τόσο στο άγχος που υπάρχει για την πρόκριση. Επειδή περιμένω η απομάκρυνση του, να βγάλει στο προσκήνιο μια δυναμική που θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

•Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ απόψε λοιπόν...


ΥΓ1: Στο θέμα του Νάρσινχ, για να είμαστε ακριβείς, το ζήτημα δεν είναι ο μάνατζερ του παίκτη, στην προκειμένη περίπτωση ο Ραϊόλα. Δεν υπάρχει θέμα για την ΑΕΚ σε αυτό κι όποιος έχει αμφιβολία, ας κάνει τον κόπο να μάθει τι ποσά παίχτηκαν για τους μάνατζερ στην μεταγραφή του Μπογέ για παράδειγμα.

Η ΑΕΚ σήμερα και με τον Ραϊόλα βρίσκει άκρη και με τον οποιονδήποτε. Και πεδίο συνεννόησης με τον γνωστό ατζέντη, ήδη υπάρχει. Ο Ραϊόλα δεν θα κάνει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο, ως σοβαρός ατζέντης, από το να συζητήσει με την ΑΕΚ και να της δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης για το πως μπορεί να γίνει αυτή η μεταγραφή. Δεν μπορεί να έχει κανένα ζήτημα να τον πάει στην Ένωση...

Το πρόβλημα με τον διεθνή Ολλανδό εξτρέμ στην παρούσα φάση, είναι πως ορισμένα δεδομένα βάσει των οποίων ξεκίνησε να ασχολείται η ΑΕΚ με την περίπτωση του, αποδείχθηκαν στην πορεία όχι και τόσο ακριβή. Για τα οικονομικά μιλάμε πάντα, εννοείται.

Οπότε όπως το καταλαβαίνω εγώ το θέμα τουλάχιστον με όσες πληροφορίες έχω καταφέρει να βρω, το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορεί και πρέπει η ΑΕΚ να πάει σε συμβόλαιο πολύ πάνω από αυτό του κορυφαίου της παίκτη σήμερα, που λέγεται Μάρκο Λιβάγια. Και η απάντηση στο αν μπορεί, είναι ναι. Το θέμα είναι αν πρέπει.

Επιπλέον, με τα λεφτά που είναι λογικό να δώσει η ΑΕΚ για συμβόλαιο για να πάρει το εξτρέμ, μπορεί σίγουρα να βρει τον παίκτη που θα κάνει την διαφορά, ακόμη κι αν αυτός δεν είναι ο Νάρσινχ. Ο οποίος απ΄όσο έχω βρει σε αγγλικές πηγές, καθαρά στην Σουόνσι παίρνει 1,5 εκατομμύριο περίπου. Βασικά θα μπορούσε να τον είχε βρει ήδη τον παίκτη, για να ακριβολογούμε...

Ωστόσο το ζήτημα έχει να κάνει για μια ακόμη φορά με τον βαθμό διαθεσιμότητας των απαραίτητων επιλογών, στην ατζέντα της ΑΕΚ... Αυτό μένει να κριθεί, αν τελικά δεν είναι ο Νάρσινχ ο παίκτης που θα έρθει, πιθανότητα πάντως η οποία ακόμη δεν έχει εκλείψει.

«Φόρμουλα» για να αποκτηθεί υπάρχει και σε συνεργασία με τον ατζέντη του. Μόνο που δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή, πως αποτελεί αυτή η προοπτική την καλύτερη που μπορεί να βρει ο παίκτης. Άρα, αναμονή. Με περιορισμένες πιθανότητες, είναι η αλήθεια..

ΥΓ2: Κλείνω, θυμίζοντας πως για ένα ακόμη ματς και παρά το γεγονός πως δεν έχει προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του όπως αναμενόταν, ο Έρικ Μοράν, είναι εκτός αποστολής. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως βλέπει το ζήτημα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Οπότε αν στην πορεία αναγκαστεί να ποντάρει και πάνω του, ξεκάθαρα θα είναι μια υποχρεωτική κίνηση λόγω των συνθηκών, αποτέλεσμα πιθανότατα μεταγραφικής αστοχίας, που θα είναι «μείον» και σοβαρό μάλιστα για την ομάδα. Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο βέβαια, γιατί δεν μπορείς να καταδικάσεις κανέναν παίκτη. Αλλά δεν μπορείς να μη βλέπεις και τι γίνεται ως τώρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x